• Haberler
  • Genel
  • İsmet Attila: AFJET'i 150 Milyar TL İle Hayata Geçirdik

İsmet Attila: AFJET'i 150 Milyar TL İle Hayata Geçirdik

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri'nde Maliye Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı yapmış olan İsmet Attila, Maliye Bakanlığı döneminde AFJET'in kurulması için Bakanlık bütçesinden gönderilen ödenekleri hatırlattı

Türkiye Cumhuriyeti Hükümetleri’nde Maliye Bakanlığı ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı görevlerini başarıyla yerine getiren İsmet Attila, AFJET hakkında yazılı bir açıklama yaptı.

Eski Bakan İsmet Attila, “Ekim 2024 gün,  AFJET’ ten  bana bir mesaj geldi. Mesajda ‘Değerli Abonemiz, Şirketimiz ısıtma sezonunun sona ermesini müteakip, tüm bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını tamamlayarak, mevcut ısıtma sezonu hazır hale gelmiştir. 8 Ekimden itibaren ısınma için,  sıcak  su verilecek’ diyordu.

Ben buradan öncelikle, AFJET Yönetim Kurulu Başkanı, Afyonkarahisar Valisi Sayın Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’na, AFJET Yönetim Kurulu Başkan Vekili, Sayın Belediye Başkanı, Burcu Köksal’a, AFJET Genel Müdürü İsmail Kara ve  diğer  yönetim kurula üyelerine, tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

“MALİYE BAKANLIĞIM DÖNEMİMDE KOLLARI SIVADIK”

AFJET’in büyük emeklerle kurulduğuna dikkat çeken İsmet Attila, “Bu gelen mesaj beni, 30 Yıl öncesine (1994 lere ) götürdü. O zaman Afyonkarahisar’da, doğalgaz olayı yoktu. Afyonumuzun kış memleketi, odun kömür ile ısınma oluyordu.  Hani  hatırlayınız, Batılılarda, Avrupa’da şöyle bir söz vardı. ‘Su akar, Türk bakar’ diyorlardı.

Afyon’da, Jeotermal su çok olacak, kaliteli olacak da, Türk neden baksın, dedik. Sıcak su yer altında neden başıboş olsun dedik ve Afyon için, Afyonlular için,  Maliye Bakanlığım döneminde, kolları sıvadık. 14 Şubat 1994 tarihinde, 8 yönetim kurulu üyesi ile oluşan  8  ortaklı, Afyonkarahisar Jeotermal Elektrik Üretim Tesisleri, Turizm Sanayi ve Ticaret  adıyla AFJET A.Ş’ni kurduk. Bu şirketin en büyük  ortakları, yüzde 60 yakın hisseli Afyon İl Özel idaresi  ve yüzde 27  hisseli ile Afyon Belediyesi AFJET ortakları idi” ifadelerini kullandı. 

“HİZMETİN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUM”

İsmet Attila, açıklamasına şöyle devam etti:

“Maliye Bakanlığım döneminde 24 Ekim 1995 Tarihinde, İl Özel idaresi adına 25 Milyar TL, 27 Ekim 1995 tarihinde İl Özel idaresi adına 25 Milyar TL, 26 Ocak 1996 tarihinde İl Özel idaresi adına 25 Milyar TL,  1 Mart  1996 Tarihinde Afyon Belediyesi adına 25 Milyar TL, 4 Mart 1996 tarihinde, Afyon Belediyesi adına  25 Milyar TL; daha sonra da o günün Başbakanı Tansu Çiller’in emir ile, İl Özel İdaresine 25 Milyar TL daha ödenek  göndererek, toplam  150 Milyar TL ile 1996 tarihinde AFJET' i   faaliyete geçirdik.

Gene aynı dönemde, Sandıklı  Belediyesince kurulan  SANJET’E  (Sandıklı Jeotermal Isıtma Turizm Ticaret  Seracılık  A.Ş.)  de  35 Milyar TL ödenekle aynı senede faaliyete geçirdik. Şimdi AFJET ve SANJET’in  Afyon’a Afyonlulara,  hemşehrilerimize verdiği  hizmetin verdiği mutluluğu  yaşıyorum. “

Bakmadan Geçme