• Haberler
  • Gündem
  • İşletmeler, hibelerle Avrupa'yı yakalıyor – Kocatepe Gazetesi

İşletmeler, hibelerle Avrupa'yı yakalıyor – Kocatepe Gazetesi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hibe ile Avrupa standartlarına ulaşan işletmeleri ziyaret ediyor. Arap, bu çerçevede Ümranova işletmesini ziyaret etti. Arap, 'İşletmenin hem bölgemize hem de ülke ekonomisine katkılar sağlayabilecek özelliklere sahip olması beni memnun etti. Böyle işletmelerde damızlık niteliği yüksek hayvan varlıklarının bulunmasıyla nitelikli hayvan varlığımız artacaktır. Hayvancılığın hayvansal üretime katkısı [&hellip]

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, hibe ile Avrupa standartlarına ulaşan işletmeleri ziyaret ediyor. Arap, bu çerçevede Ümranova işletmesini ziyaret etti. Arap, “İşletmenin hem bölgemize hem de ülke ekonomisine katkılar sağlayabilecek özelliklere sahip olması beni memnun etti. Böyle işletmelerde damızlık niteliği yüksek hayvan varlıklarının bulunmasıyla nitelikli hayvan varlığımız artacaktır. Hayvancılığın hayvansal üretime katkısı öncelikle süt ve et üretimidir. İncelemelerde bulunduğum işletmelerin sayısının İlimiz genelinde artması ile Ülkemizin hayvancılık sektöründe gelişmesine katkı sağlayarak başta AB ülkeleri olmak üzere diğer ülkelerle rekabet edebilecek düzeye getirecektir” dedi.
Arap, şöyle devam etti:
“Hayvancılık tarım sektörü içerisinde katma değer yaratma imkanı en fazla olan sektörlerden biri olup, ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. Gelişmiş ülkelerde hayvancılık üretiminin toplam tarımsal üretim içindeki payı artış göstermektedir. Hayvancılığı gelişmiş olan ülkelerde üretilen sütün yüzde 90-95 modern tesislerde üretilmektedir. Süt sığırcılığında karlılığın attırılması için, yüksek verimli hayvanların seçimi, kaliteliyem üretimi, dengeli besleme büyük önem taşımaktadır. Bu tip modern işletmelerde hayvanların bakımı, beslenmesi, aşılaması, tedavisi, sütün sağılması ve depolanması, biyo-güvenlik ve hijyen protokolleri yapılmaktadır. Sağlıklı hayvanlardan sağlıklı süt ve et üretilir. Bu şekilde hijyen ve sağlığın ön plana çıktığı işletmelere her zaman ihtiyaç vardır.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme