• Haberler
  • Genel
  • 'İşleri Din Kültürü öğretmenleri yürütecek' tartışması

'İşleri Din Kültürü öğretmenleri yürütecek' tartışması

Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul'un 'İşler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerin kontrolünde gidecek' şeklindeki sözleri sarf ettiği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı Afyonkarahisar'da bir Milli Eğitim Şube Müdürü'ne ait olduğu öne sürülen ses kaydı, eğitim camiasında tartışmalara neden oldu. Ses kaydında Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul'un [&hellip]

“İşleri Din Kültürü öğretmenleri yürütecek” tartışması

Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul’un “İşler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerin kontrolünde gidecek” şeklindeki sözleri sarf ettiği iddia edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise iddialar yalanlandı

Afyonkarahisar’da bir Milli Eğitim Şube Müdürü’ne ait olduğu öne sürülen ses kaydı, eğitim camiasında tartışmalara neden oldu. Ses kaydında Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Özkul’un “Sizler de okul müdürlerinin başdanışmanısınız. İdari yetki olsun ya da olmasın. Okul müdürü bir adım atacak size soracak. Müdürler kusura bakmasın. Müdürler de var burada. Bundan sonra işler ve işlemler, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin kontrolünde gerçekleşiyor ve gerçekleşecek. Bunu Ankara da böyle istiyor. Bunu Valilik de böyle istiyor. Bunu Milli Eğitim Müdürü de böyle istiyor. Biz de böyle istiyoruz. Allah da böyle istiyor” dediği iddia edildi.
TOPTAŞ, MECLİS’E TAŞIDI
Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıdı. Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şöyle dedi:
“Bakanlık olarak Şube Müdürlerinden bu şekilde bir talebiniz olmuş mudur? Bakanlık olarak bu tür talebiniz yok ise adınıza Öğretmenlere talimat veren Şube Müdür Vekili hakkında bir idari soruşturma açmayı düşünüyor musunuz? İmam Hatip Lisesi Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ise Okul Müdürlerinin Başdanışmanı olduğuna dair bir talimatınız olmadığı halde Şube Müdür Vekilinin açıklamasını doğru buluyor musunuz? Şube Müdür Vekilinin bu tür davranışı 657 Devlet Memurları Kanununun başta 6’ncı, 7’nci,30’uncu maddelerine aykırıdır. Bu aykırı düşüncedeki Şube Müdür Vekilini asaleten atama düşünceniz var mıdır? Bakanlık olarak, seçmeli dersler olan Kuran-ı Kerim ve Peygamberimizin hayatı derslerinin seçilmesi için velilere baskı uygulanmasını doğru buluyor musunuz? Bu tür tutumda bulunan Şube Müdürlüklerinin uygulamalarını önlemek için her hangi bir genelge yayınlamayı ve tedbir almayı düşünüyor musunuz?”
YALÇIN AÇIKLAMA YAPTI
İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise, iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. 21 Ocak 2013 tarihinde Öğretmenevi’nde İmam-Hatip Lisesi Müdürleri ile, 24 Ocak 2013 tarihinde ise Afyon Lisesi’nde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile toplantı yapıldığını belirten Yalçın, şöyle devam etti:
“Bu toplantılarda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi Öğretmenlerine Seçmeli Dersler konusunda Milli Eğitim Bakanlığımızın 13 Eylül 2012 tarihli ve 515 sayılı yazıları gereğince bilgi verilmiştir. Seçmeli derslerin (Kur’an-ı Kerim,Hazreti Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler) işlenişi ve uygulamada birliktelik sağlanması hedeflenmiştir.
Seçmeli derslerdeki görevlendirmelerin Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlık makamının 13/09/2012 tarih ve 515 sayılı yazılarındaki talimatlara uygun şekilde düzenlenmesi ve motivasyonu yükseltmek amacı ile Şube Müdürü İbrahim Özkul bilgi vermiştir. İmam Hatip Lisesi Müdürleriyle ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile yapılan toplantılar gündemi belli olan toplantılardır. Toplantıda konuşulan konular tutanak altına alınmıştır. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri ile yapılan toplantıda branşı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olan okul müdürlerimizin de katılımıyla gerçekleşmiş olup, okul müdürlerinin farklı konumda değerlendirilmesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinden emir ve talimat almaları şeklinde bir sonuç çıkartmak toplantının ruhuna ve ortamına aykırı olup, idda edildiği gibi bir ortam ve çıkarım oluşturmadığı, toplantı sırasında ve toplantı ardından olayın gündeme gelmeyişinden anlaşılabilir. Olayla ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl Eğitim Denetmenleri Başkanlığınca inceleme başlatılmıştır.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme