İslamî kaygı insanî kaygıdır – Kocatepe Gazetesi
AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent. Dr. Ersan Özten, “İslami Kimlikteki Aşınmayı Durdurma Zaruriyeti” başlıklı konuşmasında, Allah’ın her an gözetiminde olduğunu unutan insan için İslami kimlikte aşınmanın başlayacağını söyledi. Özten, insanî kaygının İslami kaygı anlamını taşıdığını belirtti Ensar Vakfı Şubesi Başkan Yardımcısı ve Ramazan’da İkindi Sohbetleri Programı Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güler tarafından sunulan 27 [&hellip]
AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent. Dr. Ersan Özten, “İslami Kimlikteki Aşınmayı Durdurma Zaruriyeti” başlıklı
konuşmasında, Allah’ın her an gözetiminde olduğunu unutan insan için İslami kimlikte
aşınmanın başlayacağını söyledi. Özten, insanî kaygının İslami kaygı anlamını taşıdığını belirtti
Ensar Vakfı Şubesi Başkan Yardımcısı ve Ramazan’da İkindi Sohbetleri Programı Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Güler tarafından sunulan 27 Haziran Cumartesi günkü programda AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nden Yardımcı Doçent. Dr. Ersan Özten konuşma yaptı. Özten, “İslami Kimlikteki Aşınmayı Durdurma Zaruriyeti” başlığında önemli hatırlatmalarda bulundu. Sohbet öncesi Süleyman Bircan tarafından Kuran’ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
İNSANCA YAŞAM BÜTÜNLÜĞÜ İSLAMİYETTİR
İslamiyeti kısaca insanın insanca yaşaması için gerekli kurallar bütünü olarak tanımlayan AKÜ İslami İlimler Fakültesi Yardımcı Doçent. Dr. Ersan Özten, İslami kimliğin ise insanca yaşam bütünlüğünün son nefse kadar çizgiden sapmadan yürütülmesi hali olduğunu belirtti. İslamiyette fıtrat kavramının önem taşıdığını aktaran Özten; “Allah-u Teala tarafından her yaratılan canlıya ait kurgulanmış bir fıtrat vardır. İslami kimliğe sahip şahsiyetli insan medeni toplumu oluşturur. İnsanoğlu tüm mahlukatların üzerinde tutulur. Dolayısıyla yaratılanların en şereflisi olan insan İslami kimliğe uygun, bu fıtrata uygun bir hayat sürmek zorundadır” dedi.
ALLAH’IN İPİ KUR’ANA
YAPIŞMAK ZORUNDAYIZ
İnsanoğlu’nun doğumunda kulağına ezan okunduğunu, ama namaz kılınmadığını belirten Yardımcı Doçent. Dr. Ersan Özten, ancak ölüm sonrası namaz kılındığını kaydetti. Ömrün bir ezanla başlayıp bir namazla son bulduğunu ifade eden Özten; “İnsanın mayasında yani fıtratta bizi biz yapan değerler var. Müslüman şahsiyet kendini eğiten insandır. Müslüman şahsiyet sürekli Allah’ın gözetiminde olduğunu bilendir. Aksi halde İslami kimlikte bir takım aşınmalar meydana gelir. Allah-u Tealaya bağlılık dini iyi bilmek, Kuran-ı Kerimin gerekleri ve emirlerini yerine getirmekle olur. En başta din korunmalı, Peygamber Efendimizin (SAV) sünnetine riayet edilmelidir. Allah’ın ipi olan Kur’an-ı Kerime yapışmak zorundayız. Din nasihattır. Bunun kadar önemli bir noktada Allah’a içten bağlanıp, hayırhahlıktan sapmamak İslami kimliğin muhafazasında önem taşır. Özü, sözü ile yaşamını uyuşturan kişilerin sayısı arttıkça İslam kimliğinde ki çözülme ortadan kalkar. İnsani kaygı İslami kaygıdır” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın haberi