İslami İlimler, Müslüman alemine hizmet edecek
Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, 182 öğrenci ile eğitim yolculuğuna başladı Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi 2013-2014 akademik yılında ek yerleştirmeden kaydolan 182 öğrencisi, 13 öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisiyle eğitim-öğretime başladı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar ve AKÜ Genel Sekreter Vekili [&hellip]
Afyon Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi, 182 öğrenci ile eğitim yolculuğuna başladı
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi 2013-2014 akademik yılında ek yerleştirmeden kaydolan 182 öğrencisi, 13 öğretim üyesi ve 5 araştırma görevlisiyle eğitim-öğretime başladı. AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak’ın AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar ve AKÜ Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. M. Hilmi Uçan’la birlikte katıldığı Fakültenin ilk dersi, İslami İlimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya tarafından İslami İlimler Fakültesi’nde verildi.
HAYIRLA BAŞLADI, HAYIRLA SÜRECEK
AKÜ İslami İlimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, “26 Aralık 2012’de alınan kararla dekan olarak atanmam uygun görüldü. 21 Ocak 2013 tarihinde de görevime başlamış oldum. Öncelikle kadrolarımızı oluşturduk. Tabi hocalarımız alınırken yoğun bir çalışma ile dosyalarımızı 2 ay gibi kısa bir süre içerinde tamamladık. 16 Temmuz 2013 tarihinde Rektörlüğümüze verdiğimiz dosyalar, 17 Temmuz’da YÖK’e gönderildi. 20 Ağustos itibariyle de YÖK’ten öğrenci alımı ile ilgili kararımız çıktı. İlk öğrencilerimizle de bu sayede buluşmuş olduk. İlk yapacağımız iş şudur; Allah’ın Hz. Peygamberimize bir hatırlatması var, diyor ki; ‘Ey Peygamber aldığın emirleri tebliğ et şayet bu emirleri yerine getirmezsen peygamberlik görevini yerine getirmemiş olursun’. 23 senelik bir zamanda peygamberimiz görevini yerine getiriyor ve ‘Son nefeslerinde bundan sonra sizlere iki şey bırakıyorum, bunlar Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir. Bunlar evlatlarınızdan, malınızdan, mülkünüzden ve diğer herşeyden daha değerli olmalıdır’ demiştir. Biz işte bu emanetin besmele ve Kur’an-ı Kerim’le açılışını yaptık. Çünkü Hz. Peygamber’imiz ‘bir işe ve konuya başlarken Allah’a hamd edilir, peygamberimize salâvat getirilir ve ardından besmele çekilirse, o işin temeli sağlam olur’ demiştir. İşte biz bu vesile ile bugün AKÜ İslami İlimler Fakültesi’nin temelini atmış bulunuyoruz. Sizlerle yayılacak ve genişleyecek. Sadece memleketimize değil bütün dünyada İslam âlemine hizmet etmiş olacak” dedi.
İLAHİYAT KAMPÜSÜ’NÜN TÜM İHTİYAÇLARI KARŞILANACAK
AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise, “Türkiye’de çok hızlı kurulan bir fakültenin en erken gelen öğrencileri sizlersiniz. Bunun için sizleri de tebrik ediyorum. Biz 2011’de yönetime geldik ve bu süre içerisinde 5 fakülte kurduk. Yeni fakülteler de ardı sıra geliyor. Ancak İslami İlimler Fakültesi’nin yeri ayrı. Sayın Dekanımız atandıktan sonra oturduk bir istişare yaptık. Türkiye’de fakültemize eşdeğer bazı fakültelerin adı İslami İlimler Fakültesi bazılarının İlahiyat Fakültesi bazı nüans farklılıkları var ama ana hatlarıyla İslam alanında değişik konuları içeren lisans ve lisansüstü eğitim veren bir üst kuruluş. Biz de nasıl bir eğitim ortamı hazırlayalım diyerek söze başladık. Bizim Afyonkarahisar ilinde 3 tane kampüsümüz var. Bunlar merkez kampüsü olarak da tanımlanan Ahmet Necdet Sezer Kampüsü, Sağlık alanında eğitimin ağırlıkta olduğu Ali Çetinkaya Kampüsümüz ve Şuhut yolunda bulunan Ahmet Karahisari İlahiyat Kampusü. Dolayısıyla ilk kez Türkiye’de bir kampüs içerisinde islami ilimler eğitimini bahar yarıyılında vermeye başlayacağız. Dekanımız Ocak 2013’ten itibaren çok ciddi çalışmalar yaptı. Ahmet Karahisari İlahiyat Kampüsümüzün 31 Aralık 2013 tarihine kadar bütün ihtiyaçlar tamamlanacak. Fakültemizin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyorum” diye konuştu. (Kocatepe Haber Merkezi)
Herkes hafız olabilir
“Hz. Peygamberin Kur’an-ı Kerim Eğitimi” konulu, 2013-2014 akademik yılının ilk dersi ise AKÜ İslami İlimler Fakültesi Kurucu Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya tarafından verildi. Dekan Kaya, “Peygamberimiz döneminde hafızların yaş ortalaması 40’tır. Dolayısıyla hafızlıkta yaş sınırı yok. 4 yaşından itibaren son nefesini verene kadar herkes hafız olabilir. Tabi çeşitli eğitimi-öğretimi aldıktan sonra. ‘Hz. Peygamber döneminde Kur’an-ı Kerim eğitimi nasıldı?’ dediğimiz zaman ilk önce Cebrail’in Kur’an-ı Kerim’i nasıl öğrettiği geliyor aklımıza. Cebrail Aleyhisselamın öğretme metodu arz ve sema metodudur. Allah Celle Celalühü, Cebrail’e Kur’an ayetlerini veriyor. Cebrail Aleyhisselam bu ayetleri Hz. Peygambere okuyor. Fakat ayetleri okurken peygamber efendimizde ayetleri tekrarlamaya başlıyor. Ancak, tekrarlaması üzerine Peygamber Efendimize ikaz geliyor ve ilk önce ayetin dinlemesi gerektiği söyleniyor. Kur’an-ı Kerim, ne kadar güzel dinlenilirse o kadar güzel öğrenilir” dedi.