İslami İlimler Derneği'nden iftar etkinliği

İslami İlimler Derneği Başkanı Münir Yaşar Kaya ile yönetim kurulu üyesi Emin Uz, dernek çalışmaları ve iftar etkinliği hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.'NİYET VAKIF MEDENİYETİ İHYA ETMEK'Hayırsever desteğiyle Ramazan ayı itibariyle her akşam 400 ile 450 kişi arasında sayısı değişen öğrencilere iftar yemeği verildiğini belirten Dernek Başkanı Münir Yaşar Kaya, 'Hayırsever katkılarını bekliyoruz. Öğrencilerimizin [&hellip]

İslami İlimler Derneği Başkanı Münir Yaşar Kaya ile yönetim kurulu üyesi Emin Uz, dernek çalışmaları ve iftar etkinliği hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi.
“NİYET VAKIF MEDENİYETİ İHYA ETMEK”
Hayırsever desteğiyle Ramazan ayı itibariyle her akşam 400 ile 450 kişi arasında sayısı değişen öğrencilere iftar yemeği verildiğini belirten Dernek Başkanı Münir Yaşar Kaya, “Hayırsever katkılarını bekliyoruz. Öğrencilerimizin yanı sıra iftarlarımıza dışarıdan misafir kabul ediyoruz. Ramazan ayı başlangıcıyla birlikte şehri kadim ruhunu tesis etmeyi istedik. Vakıf medeniyetini bu vesile ile ihya etmek niyetindeyiz. 2013 yılında kurulan derneğimiz inşallah daha da aktifleşecek. Şu anda 40’a yakın öğrencimize burs veriyoruz.” dedi.
“İFTAR VE SAHUR GELENEĞİ
OLUŞTURMA HEDEFLENİYOR”
Dernek yönetim kurulu üyesi Emin Uz, Türkiye’deki İlahiyat Fakültelerinde bu durumun bir gelenek olduğunu belirterek, “Sınav dönemine rast gelen Ramazan’da öğrencilerimizi yemek yapma meşakkatinden kurtarmak için böyle bir yol izledik. Ayrıca kendi imkânlarıyla sahura hazırlanan öğrencilerimize pide ve ekmek desteği de sağlıyoruz. İnşallah dernek olarak öğrencilerimize iftar ve sahur yemeği vermeyi geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.
KARAHİSAR DERNEĞİ’NDEN CİDDİ KATKI
Öte yandan Karahisar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Hasta Konuk Evi yönetim kurulu üyeleri de iftara katıldı. Dernek yönetim kurulu öğrenci bursları, hasta yakınlarına misafirhane hizmetinin yanında ilmi ve akademik faaliyetlerle katkı sunarken İslami İlimler Derneği’nce organize edilen iftar yemeklerine de yönetim kurulu üyelerince ciddi destek veriliyor. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme