• Haberler
  • Genel
  • İslam ülkeleri İsrail’le ilişkilerini kesmeli

İslam ülkeleri İsrail’le ilişkilerini kesmeli

SP İl Başkanı Adnan Şenel, İsrail'in Gazze saldırısına karşılık Gazze'nin ümmetin namus ve onuru olduğunun altını çizdi. Şenel, tüm İslam ülkelerinin İsrail'le ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerini kesmesi gerektiği görüşünü bildirdi Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, İsrail'in Gazze saldırısında 11 Filistinli ile birlikte şehit olan Kassam Tugayları Komutanı Ahmet El Caberi'ye Allah'tan rahmet [&hellip]

İslam ülkeleri İsrail'le ilişkilerini kesmeli

SP İl Başkanı Adnan Şenel, İsrail’in Gazze saldırısına karşılık Gazze’nin ümmetin namus ve onuru olduğunun altını çizdi. Şenel, tüm İslam ülkelerinin İsrail’le ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerini kesmesi gerektiği görüşünü bildirdi

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Adnan Şenel, İsrail’in Gazze saldırısında 11 Filistinli ile birlikte şehit olan Kassam Tugayları Komutanı Ahmet El Caberi’ye Allah’tan rahmet diledi. belirten Adnan Şenel, başta Türkiye olmak üzere bütün İslam ülkelerinin İsrail’le tüm ekonomik, ticari ve siyasi ilişkilerini kesmesi gerektiğini belirtti.
İSRAİL TAZMİNAT ÖDEMELİ
Türkiye’nin öncülüğünde, İslam ülkeleri askerlerinden bir barış gücü oluşturulup, Filistin’e konuşlandırılması gerektiği görüşünü aktaran SP İl Başkanı Adnan Şenel; “Bu güç, İsrail’in her saldırısına misliyle karşılık verecek bir teçhizat ile donatılmalıdır. BOP projesi tıkır tıkır işlemektedir. BOP ile ilgili 4 husus işliyor. Bu projeye göre birinci husus, 22 ülkenin sınırlarının değişeceği gerçeği. R.Tayyip Erdoğan’ın, eş başkanı olduğu, bir kısım devletlerin sınırlarının değiştiği gerçeği, asıl hedefin büyük İsrail’in kurulması gerçeği. Asıl gerçek ise büyük İsrail için Türkiye’nin bölünmesi gerekiyor. Suriye’deki yaşananlar BOP neticesinde Türkiye’yi bu savaş içine çekmek içindir. Bu 4 gerçeğe karşılık 2 hususun bilinmesi gerekir.Bu proje ile ilgili 2 şeyi bilmiyoruz. Bu projeyi kim başlattı. Bu görevi, Başbakan’a kim vermiştir. Bu projeyi millet, TBMM bu konu ile ilgili eş başkanlık görevini vermedi. Dış politikamız acaba, bu politika üzerinden mi yürüyor. İsrail özür dilemeli, tazminat ödemeli. İsrail’den aldığımız malların hacmi genişliyor.” dedi.
ERBAKAN’IN YOLU İSLAM BİRLİĞİDİR
Hükümetin eylemleri ile söylemelerinin taban tabana zıtlık ifade ettiğini dile getiren SP İl Başkanı Adnan Şenel, Irak’ta yüz binlerce insanın ırzına geçilmesine karşın, hükümetin nerede yer aldığı sorusunu sordu. 1 Eylül 2004 yılında, Resmi Gazete’de yayınlanan bir tebliğ ile 6 hava alanı ve 7 limanın ABD’nin emrine amade kılındığını kaydeden Şenel; “Başbakan Erdoğan’ın açıklamasına göre 50 bin Suriyeli hayatını kaybetmiştir. Lakin Türkiye Cumhuriyeti bu kirli oyuna alet olmasa idi Suriye’de bir tek insanın burnu kanamadan bu sorun önlenebilirdi. Hükümetin eylem ve söylemleri bir değildir. Başbakan Erdoğan’ın ‘Yolumuz Erbakan’ın yolu’ söylemi gerçek değildir. Bu eyleminde samimi olmasını temenni ediyoruz. Ama yazık ki burada söylem ve eylemi taban tabana zıttır. Mesela merhum Erbakan hoca, İslam Birliğini tesisi için D-8’i kurdu. Başbakan ne yaptı? D-8’in aleyhinde bulunan açıklamalar yaptı, ‘biz dinsel, bölgesel ve ırksal birliklere karşıyız.’ Ama bütünlüğü ile haçlı birliğine girmek için AB Bakanlığını kurdu. Merhum Erbakan’ın yolu haçlı yolu değildir. İslam Birliği yoludur.” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme