• Haberler
  • Genel
  • 'İslam insanları hor görmeyen bir kültürdür'

'İslam insanları hor görmeyen bir kültürdür'

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri tarafından Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun katılımı ile öğrencilere Osmanlı Tarihi konulu konferans verildi Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, Bilgi Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, kulübün başkanı Caner Güler, AK Parti İl [&hellip]

“İslam insanları hor görmeyen bir kültürdür”

Afyon Kocatepe Üniversitesi Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü üyeleri tarafından Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun katılımı ile öğrencilere Osmanlı Tarihi konulu konferans verildi

Konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Emin Birliktir, Bilgi Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir, kulübün başkanı Caner Güler, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.
BAHADIROĞLU’NA TEŞEKKÜRLER
Osmanlı Tarihi konulu konferansa saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlandı. Daha sonrasında Bligi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü’ne ait bugüne kadar gerçekleştirilmiş organizasyonların slayt gösterisi sergilendi. Slyat gösterisinin ardından Sosyal Kulübün Başkanı Caner Güler açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Güler yaptığı konuşmada, Bugün buraya bizi kırmayarak gelen çok değerli hocamz Yavuz Bahadıroğlu’na çok teşekkür ediyoruz. İnşallah önümüzdeki aylarda da bir çok organizasyonun altına imzamızı atacağız” dedi.
ÖĞRENCİLERİMİZ İÇİN TARİHİ BİLGİ GEREKLİ
Üniversite de okuyan öğrencilerin Osmanlı tarihi hakkında geniş bir bilgi birikimine sahip olmaları gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Mehmet Ali Özdemir , “Üniversitemize teşrif eden sayın Yavuz Bahadıroğlu hocamıza çok teşekkür ediyorum. Osmanlı tarihinin gençlerimiz tarafından geniş kapsamlı bir şekilde bilinmesi gerekir. Ayrıca katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.
“HİÇ KİMSEYİ KINAMADAN HAYATA BAKMAK LAZIM”
Sözlerine konferansa katılan öğrenciler ile öğretim üyelerine dümdüz yalansız bir karadenizli olduğunu hatırlatarak başlayan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu, “Öncelikle geldiğiniz için teşekkür ediyorum” dedi. Yaklaşık 5 yüz yıl önce Kanuninin Hürreme yazdığı şiirden bir kesitte okuyan Bahadıroğlu, “ Çok sorulan bir soruya değinmek isterim. Kanuni ile Hürrem Sultan gerçekten birbirini seviyor mu? Kimsenin gönlünü okuma gibi bir yeteneği yok. Mektuplarına baktığınız zaman ise samimi ve siyasi, mektuplar birbirleri ile ayrışır” dedi. 1. Abdülhamit’ten de bir örneğe değinen Bahadıroğlu, “ Hiç kimseyi kınamadan hayata bakmak lazım. İnsanın insanı kınaması bir Avrupalılaşma hastalığıdır. Biz birbirimizi hor görmezdik hoş görürdük. Kimimiz müslümanlık, kimimiz hristiyanlık, kimimiz lazlık, kimimiz kürtlük, fakat yaradılıştan ötürü mesajını yüreklerimize emzirmiş insan olarak birbirimizi sevmiştik” dedi.
“İNSANLAR
KARDEŞ GİBİDİRLER”
İnsanların birbirleri ile iyi geçinmelerinin referansının Hz. Ali olduğunu da hatırlatan Yavuz Bahadıroğlu, “ İnsanlar türdeş olarak kardeş gibiler. Aynı türden geliyor olmak itibari ile insanları kardeş ilan eden Hz. Ali, halbuki şu zamanımızda kimimiz inancından dolayı, kimimiz ırkından dolayı, kimimiz kılığından, kıyafetinden, siyasetinden dolayı aşağılanır hor görülür. Doğu yani islam kültürü insanları hor görmeyen bir kültürdür” dedi. Hayatın içinden konuşmalar da yapan Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na konuşmasının ardından Afyon Meslek Yüksek Okulu Pazarlama bölümü öğrencileri ve organizasyona ev sahipliği yapan Bilgi, Organizasyon ve Sosyal Sorumluluk Kulübü tarafından çiçek takdim edildi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme