• Haberler
  • Genel
  • 'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun ile Eğitimci-Yazar Şakir Tarım, Peygamber Efendimiz'in Hayatı ve Cihad konulu konferansta önemli mesajlar verdi.

Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şubesi tarafından Necmettin Erbakan Konferans Salonun'nda Peygamber Efendimiz’in Hayatı ve Cihad konulu konferans düzenlendi. Konferansa Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Beytullah Karataş, Anadolu Gençlik Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, Şuurlu Öğretmenler Derneği Afyonkarahisar İl Başkanı Mustafa Zengin, Eğitimci-Yazar Şakir Tarım ve dernek üyeleri katıldı. 

'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

PEYGAMBER EFENDİMİZ'İN HAYATI ÖRNEK

Etkinlik, Anadolu Gençlik Derneği Ortaokullar Birim Başkanı Ali Haydar Cantürk'ün Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur'an'ı Kerim tilaveti sonrasında selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye geçen AGD Afyonkarahisar Şube Başkanı Muharrem Coşkun, özellikle pandemi sürecinden sonra her yıl Şuurlu Öğretmenler Derneği(ÖĞ-DER)’nin düzenlediği Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hayatını örnek alacak şekilde konferanslar düzenlendiğini vurguladı.

'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

İSLAM BİRLİĞİ MAZLUMUN UMUDU

Coşkun, “Eğer bugün müminler bir araya gelip, Efendimiz'in (S.A.V.) yolundan gidip, cennet mekân Erbakan Hocamız’ın da bize göstermiş olduğu İslam Birliği kurulmuş olsaydı; bugün ne Gazze’de, ne Lübnan’da, ne Doğu Türkistan’da veyahut dünyanın herhangi bir yerinde böyle bir zulüm gerçekleşmiyor olacaktı.” ifadelerini kullandı. 

'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

EĞİTİM BİR-SEN'E ELEŞTİRİ

Şuurlu Öğretmenler Derneği Afyonkarahisar İl Başkanı Mustafa Zengin de selamlama konuşmasını yaptı. Zengin, “Eğitim-Bir-Sen derneğini de biz kurmuştuk ancak onlar makam mevki peşinde koşunca cihad işlerini yapmak bizim gibi garibanlara kaldı. Bu yüzden bu davaya sımsıkı sarılmak zorunda olduğumuzu hissediyoruz.” dedi.
Zengin, konuşmasını Peygamber Efendimiz’in hayatından bahsederek sürdürdü. 

'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

MÜSLÜMANLAR SAMİMİ OLMALI

Selamlama konuşmalarının ardından 

Eğitimci-Yazar Şakir Tarım, Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) hayatından kısa örnekler vererek yaptığı konuşmada insanların canından evladına ve malına kadar her şeyin emanetçisi olduğunu vurguladı. İnsanların yaptığı tüm işlerde samimi olmanın öneminin altını çizen Tarım, Müslümanların samimi, güvenilir ve adil olması gerektiğini belirtti.

'İslam Birliği Kurulsaydı Gazze'de Zulüm Olmazdı'

"CİHAD EN BÜYÜK İBADETTİR"

Eğitimci-Yazar Şakin Tarım konuşmasının devamında Cihad ibadetinin önemini vurgulayarak, “Kuran’ı Kerim’de 500’den fazla yerde geçmektedir. Namaz o kadar ayette geçmiyor. Cihad; İslam’ın öğrenilmesini, İslam’ın yaşanılır hâle getirilmesini, gelecek nesillere aktarılmasını ve İslam’ın güzelliğinin gayri müslimlere tanıtılmasını amaçlar.” ifadelerini kullandı.

Eğitimci-Yazar Şakir Tarım sözlerinin devamında cihadın öneminin altını çizerek, “Cihad, kırmak yığmak değildir. Cihad, gayretli ve azimli olmaktır; din konusunda gayret etmek, daha hassas davranmaktır. Cihad insanların iyiliğini istemektir.” dedi.

"CİHAD İYİLİĞİ İSTEMEKTİR"

“Şu anda Peygamber Efendimiz'in (S.A.V.) metodu olsaydı, bugün İsrail diye bir varlık olmazdı.” diyerek sözlerine devam eden Tarım, cihad ibadetinin insanlığın iyiliğini istemek, dünyanın huzur ve barışını sağlamak olduğunu belirtti. Cihad ayetlerinden ve anlamlarından çeşitli örnekler vererek konuşmasını sürdüren Tarım cihadın önemini günlük yaşantının her anında yapılması gerektiğinin ve Batı’ya uyulmaması gerektiğinin altını çizdi.

Eğitimci – Yazar Şakir Tarım, Hudeybiye antlaşmasını örnek vererek İslam’ın barış dini olduğunu vurgulayarak insanlar arasındaki barışın cihad ibadeti için önemini aktardı ve cihad ibadetini ederken siyasi otoriteye bağlılığın öneminden bahsetti.

Bakmadan Geçme