İslam, barış ve kardeşlik dinidir
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Kutlama programı çerçevesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde iki oturumlu bir panel gerçekleştirildi. Panelin birinci oturumunda, Afyonkarahisarlı din adamı [&hellip]
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde düzenlenen panelde konuşan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğunu söyledi
Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Kutlama programı çerçevesinde Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde iki oturumlu bir panel gerçekleştirildi. Panelin birinci oturumunda, Afyonkarahisarlı din adamı olan Prof. Kamil Miras’ın hayatı, şahsiyeti ve ilmi kişiliği masaya yatırılırken, ikinci oturumda ise Hadis ve Sünnet ile ilgili bilgiler verildi.
İSLAM, MÜKEMMEL BİR DİN
Panelin açış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, İslam’ın barış ve kardeşlik dini olduğuna dikkat çekti. Balkanlıoğlu, “İslam barış ve kardeşlik dinidir. Bizim dinimizi dışarıda bazı kişiler ve gruplar tarafından kötüleniyor. Kötü işler yapılarak dinimizi kötülemeye çalışıyorlar. Bu mükemmel dini anlamamız, anlatmamız ve layıkıyla yaşamamız gerekiyor. Dinimizi temsil eden din görevlilerinin, din görevlileri haftasını kutluyor, etkinlikleri arasında din alimlerinden Prof. Kamil Miras’ın hayatına yer verdiklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.
CAMİ VE DİN GÖREVLİLERİNİN ÖNEMİ BÜYÜK
Yurtiçinde ikamet eden bir kişinin yurtdışına çıkması hâlinde bayrak ve ezanın kıymetini anladığına dikkat çeken Balkanlıoğlu, “Cami ve din görevlilerinin öneminin kamuoyu tarafından anlaşılmasını için her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlamalar ve etkinlikler yapılıyor. Bir süre önce yurt dışındaydım. Buralarda ezan sesi duymayınca çok kötü oldum. Namaz kılsın veya kılmasın insanların ezan sesi duymaya ihtiyacı var. Bazı yerlerde imam olmuyor veya atamaları gecikiyor. Buralardan bize ‘bizim oralarda imam yok Sayın Valim ezan sesine hasretiz’ diyorlar. Bu yüzden cami ve din görevlilerimizin hayatımızdaki yerleri çok büyüktür” ifadelerine yer verdi.
CAMİ, KÜLTÜRÜMÜZÜN ESASI
İl Müftüsü Mustafa Kaya ise, camilerimizin kültürümüzde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekti. Kaya, şöyle konuştu:
“Bu haftanın iki temel noktasından birisi camilerimizdir. Camilerimiz bizim oksijen depolarımızdır. Camilerimiz bizim ülkemizin manevi tapu senetleridir. Camilerimiz medeniyetimizin beşiğidir. Camilerimiz birliğimizi, dirliğimizi, kardeşliğimizi sağlayan mübarek ve manevi mekanlarımızdır. Hazreti Peygamberimiz’in (S.A.V.) başlattığı cami inşa ve camide eğitim ve öğretim hizmetleri hep sürmüştür.” (Kocatepe)