• Haberler
  • Genel
  • İşkur davası mobbingi arttırdı – Kocatepe Gazetesi

İşkur davası mobbingi arttırdı – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu’nda ‘cinsel taciz, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, görevi kötüye kullanma, hakaret’ iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasına telefon mesajları damga vurdu. Müdür E.Ü. mesajları kendisinin atmadığını söylerken, mesajların dökümünü gösteren hakim, mesajların kimin tarafından atıldığı sordu Afyonkarahisar 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görülen davada sanıklara Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu’nda ‘cinsel [&hellip]

İşkur davası mobbingi arttırdı

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu’nda ‘cinsel taciz, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, görevi kötüye kullanma, hakaret’ iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşmasına telefon mesajları damga vurdu. Müdür E.Ü. mesajları kendisinin atmadığını söylerken, mesajların dökümünü gösteren hakim, mesajların kimin tarafından atıldığı sordu

Afyonkarahisar 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ikinci duruşması görülen davada sanıklara Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu’nda ‘cinsel taciz, ihaleye fesat karıştırma, tehdit, görevi kötüye kullanma, hakaret’ iddiaları soruldu. Davaya sanıklar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü E.Ü., Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni sanık M.K. ile ayrı birimin şefi sanık C.K.’nın avukatı katıldı.
Mahkeme Başkanı Şahap Mutlu; E.Ü.’ye şikayetçi A.K’ye gönderilen cinsel içerikli mesajları sordu. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan gelen bilgilere okuyan Mutlu, sanık E.Ü.’den bu mesajları atıp atmadığını sordu. Sanık E.Ü. ise belgelere rağmen mesajları kendisinin atmadığını ifade etti.
Müştekilerin avukatı Mehmet Demir, personel üzerinde mobbing uygulayan kurum müdürü ve iki personel arasında alt-üst ilişkisinin kalmadığını, 3 sanığın birlikte çekilmiş müstehcen fotoğraflarını sunarak savundu. Dava süreciyle mobbingin arttığını ifade eden Demir, savcılık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Afyonkarahisar Valiliği ve İŞKUR Genel Müdürlüğü’ne suç duyurusunda bulundu.
Mahkeme heyeti duruşmayı 28 Mart 2014 tarihine erteledi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme