• Haberler
  • Genel
  • Isınma sezonu sorunsuz, hedefte OSB sera bölgesi var

Isınma sezonu sorunsuz, hedefte OSB sera bölgesi var

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, sorunsuz bir ısınma sezonu geçirildiğini belirtti. Ulutürk, jeotermal kaynaklı OSB Sera Bölgesini Afyonkarahisar'a kazandırmak için çaba gösterdiklerini açıkladı   AFJET A.Ş. Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, gazeteniz Kocatepe'ye yeni yıl ile birlikte şirketin vereceği hizmet ve aktiviteleri anlattı. 'VATANDAŞ ISITMA KALİTESİNDEN MEMNUN' AFJET A.Ş.’nin 30 [&hellip]

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yusuf Ulutürk, sorunsuz bir ısınma sezonu geçirildiğini belirtti. Ulutürk, jeotermal kaynaklı OSB Sera Bölgesini Afyonkarahisar’a kazandırmak için çaba gösterdiklerini açıkladı

AFJET A.Ş. Genel Müdürü Jeoloji Yüksek Mühendisi Dr. Yusuf Ulutürk, gazeteniz Kocatepe’ye yeni yıl ile birlikte şirketin vereceği hizmet ve aktiviteleri anlattı.
“VATANDAŞ ISITMA KALİTESİNDEN MEMNUN”
AFJET A.Ş.’nin 30 Eylül 2019 tarihi itibariyle ısınma sezonuna başladığını belirten Yusuf Ulutürk, 3,5 aydır kaliteli düzgün bir ısınma hizmeti verdiklerini söyledi. Küçük arızaların dışında büyük çaplı arıza yaşanmadığını kaydeden Ulutürk, “Lokal arızalar hızlı şekilde giderildi. Önümüzdeki günlerde daha da iyileştirmeler yaparak ısınma haritasını daha da yükseltmeye çalışacağız. Gördüğüm kadarıyla şu anda Afyon’un en soğuk zamanıdır. Buna rağmen çok büyük şikayetler yok. Demek ki vatandaşlar ısıtma kalitesinden memnunlar.” dedi.
“ÇOK BÜYÜK GENİŞLEME DÜŞÜNÜLMÜYOR”
“Önümüzdeki dönem sadece sorumluluğumuz olan alan içerisinde abonelikler yapmaya çalışacağız.” diyen Ulutürk, yatırımlarla ilgili kararı gelecek aylarda AFJET A.Ş. Yönetim Kurulunun karar vereceğini belirtti. “2020 yılında ısınma bedeli artışı için alınmış net bir kararın olmadığını ifade eden Ulutürk, “Isınma bedeli ile ilgili alınmış net bir karar yoktur. Ocak ayı içerisinde toplanacak olan yönetim kurulumuz vatandaşın lehine olacak en doğru kararları alacaklar diye düşünüyorum. Bundan sonra da çok büyük genişleme düşünülmediğinden mümkün olduğunca mevcudun içerisinde iyileştirme yapılarak daha ekonomik ve daha kaliteli ısınma hizmeti sağlamaya çalışacağız.” diye konuştu.
“ELEKTRİK YATIRIMI JEOTERMAL ALIM GARANTİSİNİ BEKLİYOR”
Yusuf Ulutürk, gelecek günler içerisinde devletin jeotermal alım garantisiyle ilgili net veriler ortaya koyduğunda jeotermal elektrik yatırımı yapmayı düşündüklerini belirtti. Jeotermal elektrik yatırımının alt yapısının hazırlandığını belirten Ulutürk, “Elektrik yatırımı ile ilgili olarak hem kredi kısmı hem de teknik kısmı ayarlandı. Bu konu hakkında bir gelişme olduğunda basınımızla paylaşacağız.” şeklinde konuştu.
“JEOTERMAL SERACILIK ÜLKE İÇİN BİR DEĞER”
Özellikle seracılıkla ilgili hedeflenilen kısma ulaştıklarını açıklayan Ulutürk şöyle konuştu:
“Devletimizin seracılıkla ilgili teşvikleri var. Bir kaç başvuru var. Bunlar yönetim kurulunca değerlendirilecektir. Şu anda şirketimizin sorumluluk alanında 250-300 dönümlük ısıtmamız var. Seracılığı 450 dönüme tamamlamak istiyoruz. Böylece Afyon’da yaklaşık bin 300 dönüme yakın bir seracılık ortaya çıkacaktır. Bu durum Türkiye açısından büyük bir değer olacaktır diye düşünüyoruz. Türkiye de jeotermal sıralamasında bir önem arz ediyor.”
“HEDEFTE JEOTERMAL KAYNAKLI OSB SERA BÖLGESİ VAR”
Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a gelen Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin, Afyonkarahisar’ın Jeotermal Seracılık İhtisas Alanı ilan edildiği açıklamasını hatırlatan Ulutürk, “Jeotermal Seracılık İhtisas Alan ile ilgili Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çalışmaları devam ediyor. Bizim Seracılık Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili önerdiğimiz birkaç yer var. Bu jeotermal kaynağı olan yerde yapılır. Biz Küçükçobanlar ve Gazlıgöl tarafında Tarım Orman İl Müdürlüğü ile çalıştığımız birkaç yer var. Burada ki mevcut tesisleri ve jeotermal kaynağa zarar vermeden daha ekonomik ve iyi kullanacak şekilde bir çalışma düşünüyoruz. Bu çalışmada eğer biz yeni kaynaklar olarak burada yaklaşık 750 dönüm sera şeklinde bir kaynak hedefliyoruz. Bu konuda da başarılı olursak diğer illere öncü olarak Afyon’da jeotermal kaynaklı OSB Sera Bölgesini Afyonkarahisar’a kazandırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme