• Haberler
  • Gündem
  • 'İşimizi iyi şekilde yaparken özelleşmeye hazır olmalıyız'

'İşimizi iyi şekilde yaparken özelleşmeye hazır olmalıyız'

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) Genel Müdür Yardımcıları Dr. Selim Yücel, Ömer Hakan Yalçın, Hasan Altunkalem ve Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Abdullah Necli dün sabah İkbal Termal Otel'de basın toplantısı düzenledi.AFYON'DATOPLANMAK AYRICALIKTürkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selim Yücel, her yıl Şeker Fabrikalarında kampanyalar bitiminde değerlendirme yapmak için fabrika müdürleriyle toplandıklarını söyledi. Toplantı için [&hellip]

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. (TÜRKŞEKER) Genel Müdür Yardımcıları Dr. Selim Yücel, Ömer Hakan Yalçın, Hasan Altunkalem ve Afyon Şeker Fabrikası Müdürü Abdullah Necli dün sabah İkbal Termal Otel’de basın toplantısı düzenledi.
AFYON’DA
TOPLANMAK AYRICALIK
Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selim Yücel, her yıl Şeker Fabrikalarında kampanyalar bitiminde değerlendirme yapmak için fabrika müdürleriyle toplandıklarını söyledi. Toplantı için genellikle Ankara’nın tercih edildiğini ancak bu yılki değerlendirme toplantısını Afyonkarahisar’da gerçekleştiğini belirten Yücel, “Genel Müdür Yardımcımız Hasan Altunkalem’in teklifi üzerine toplantıyı biz Afyon’da gerçekleştirdik. Bu güzel şehir ve tesiste olmaktan dolayı da son derece memnun olduk. Hem tarihi hem de kültürel anlamda hem de İstiklal Savaşı’nın gazi şehri olan Afyon’da bulunmak bizler için bir ayrıcalık oluşturdu” dedi.
NELERİN YAPILDIĞI GENİŞ
ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLDİ
2017-2018 kampanya dönemini bir şeker fabrikası dışında tamamladıklarını belirten Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selim Yücel, çalışmanın önümüzde ki hafta içerisinde tamamlanacağını söyledi. Şeker Fabrikaları 2017-2018 kampanya değerlendirme toplantısının Genel Müdür Ergün İçenli Başkanlığı’nda yapıldığını anlatan Yücel, “Değerlendirme Toplantımız üç gün yoğun bir şekilde devam etti. 25 Şeker Fabrikamız, Makine Fabrikalarımız, Şeker Enstitüsü Müdürleriyle birlikte, Daire Başkanları, Genel Müdür Yardımcıları ve Genel Müdürümüzün Başkanlığında toplantı burada gerçekleşti. Bu toplantının esas amacı 2017-2018 döneminde Türk Şeker olarak şeker fabrikalarının daha önce ki toplantılarda konulan hedeflere ne derece yaklaştığını, neleri yapabildiğimiz noktaları geniş şekilde değerlendirildi” diye konuştu.
Dr. Selim Yücel, değerlendirme toplantısında genel olarak çıkan sonucun, bir önceki kampanya dönemine göre Genel Müdür Ergün İçenli’nin talimatıyla başlatılan yeni projelerle bir önceki kampanyalar dönemine göre daha başarılı şekilde son kampanyanın tamamlandığını dile getirdi. Bu başarılı kampanya performansına Afyon Şeker Fabrikasının da dâhil olduğunu söyleyen Dr. Yücel, “Yapılan yeni projelerin üreticiler ve pancarın teslim alınması açısından hem de fabrika da ki işletme ve iyileştirilmesi açısından yürütülen projelerdi. Bunlar daha önce uygulanan randevulu alım sistemi, coğrafi bilgi sistemi ile arazilerin ölçümü ve bunun en iyi şekilde yapılabilmesi. Merkezde tesellüme yönelik uygulamaya koyduğumuz ve pilot fabrika olarak Afyon Şeker Fabrikasının da içinde olduğu pancar yükleme makineleriyle pancarın yüklenmesidir. Bunun yanı sıra randevulu alım sistemiyle pancar yüklemenin birlikte koordine edilmesi, coğrafi bilgi sistemi ve çiftçilerin her an ulaşabilecekleri wep portalı oluşturduk” şeklinde konuştu.
187 MİLYON TL KAZANÇ SAĞLANDI
Dr. Selim Yücel, Türkşeker tarafından yeni ortaya konulan ve piyasa da sadece 50 kilogramlık şeker satışı varken yeni kurulan Afyon, Eskişehir ve Ankara’ya kurulması düşünülen tesisle 1-2 ve 5 kilogramlık paketler halinde üreticiye doğduran şeker sunulacağını kaydetti. Geçtiğimiz günlerde Afyon Şeker Fabrikası’nda açılışı yapılan yeni paketleme hizmetini hatırlatan Yücel, “Tüm bu çalışmalar enine boyuna değerlendirildi ve geçen kampanyaya göre bu yapılan iyileştirmenin 187 milyon TL gibi bir ilave kazanç sağladığı görüldü. Şeker Fabrikalarının bundan sonra ki kampanyalarda ve üretime başladığımız yeni ekime başlayacağımız şu günlerde önümüzdeki dönemin pancar taahhüt alımları, ekimi, üretimi, önümüzde ki kampanya da bunların işlenmesine yönelik daha neleri iyileştirebileceğimiz noktasında üç gün süreyle tüm fabrika müdürleriyle birlikte geniş bir değerlendirme yaptık. İnşallah önümüzde ki Ekim kampanyası hayırlı uğurlu olur” ifadelerini kullandı.
“18 YILDIR SÜRECİN İÇERİSİNDEYİZ”
Kocatepe Gazetesi muhabiri tarafından satışı yapılacak 14 şeker fabrikası arasında yer alan Afyon Şeker Fabrikasının satışının da gündemde olduğu hatırlatılan Genel Müdür Yardımcısı Dr. Selim Yücel, şeker fabrikaları satışının 2000 yılının Aralık ayında başladığını söyledi.  Yücel şöyle konuştu: Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’nin özelleştirme kapsamına alındı. Özelleştirme kapsamına alındıktan sonra 2003 yılında bizim iş bağlı ortaklığımız konumunda olan Kütahya Şeker Fabrikası iştirakimizin satışı yapıldı. Daha sonra bağlı ortaklığımız olan Adapazarı Şeker Fabrikasının yüzde 51’lik hissesinin satışı yapıldı. Daha sonra o dönem alınan karar gereği portföyler halinde satışı planlandı. İki portföyün B ve C portföyü, D ve E portföyünde Erzincan, Malatya, Elbistan, Elazığ olan Çarşamba, Kastamonu, Çorum, Turhal, Yozgat, Kırşehir’in olduğu C portföyünün satışları yapıldı. Bu satışlar daha sonra iptal edildi. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararlarıyla satışlar ikişer yıl arayla uzatıldı. Yani 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı. Bu çerçeve de tamamen bunlar bizim Türkşeker’in dışında Özelleştirme Başkanlığı İdaresi’nce yürütülen diğer kurumlarda olduğu gibi bir özelleştirme sürecidir. Bu süreç devam ediyor durmadı. Ama bu konuyu yürüten takip eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığıdır. Biz hiç özelleştirilmeyecekmiş gibi işimizi en iyi şekilde yapmak durumundayız. Ama hemen yarın özelleşecekmiş gibi kendimizi hazır tutmalıyız. Bu çerçevede yaklaşık 18 senedir bu sürecin içindeyiz. Bu yönde bize resmi olarak iletilmiş bir şey yok. Ülke olarak vazgeçilmezimiz şeker pancarı ve şeker üretimin mutlak surette sürdürülmesi gereğidir. İster özel ister kamu sektöründe olsun. ” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme