Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

İSİM – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Mayıs 2010 Pazartesi 03:00:00
  Eskilerin “Keltepe” olarak bildiği, Olucak ve Taşpınar mahallelerinin ardındaki tepelerden başlayıp, Kocatepe Mezarlığı üzerindeki alana kadar uzanan Kent Ormanı şimdiden pek çok kişinin ilgi odağı. Oralarda dolaştıkça Afyonkarahisarlılar’ın gezi ve piknik güzergahını bu yöne doğru çevirdiğine şahit oluyoruz.
Son günlerin gözde gündem konuları olan Kent Ormanı ve Kent Meydanı ile ilgili isim tartışmaları sürüyor. Afyonkarahisar Belediyesi’nin çalışmalarını sürdürdüğü Kent Ormanı ile ilgili isim yarışması devam ediyor bildiğimiz kadarıyla. Belediye’nin internet sitesinden isim önerileri kabul ediliyor. Önümüzdeki günlerde belirlenen isimler açıklanacak ve en beğenilen isim önerisinin sahibi de ödüllendirilecek. Derdi ödül olmayanların önerisini dile getirmek görevi bize düştü. Kentin gözdesi olacağı belli olan bu alana Afyonkarahisar’ın manevi önderleri Sultan Divani’nin ya da Kent Ormanı olarak bilinin bölgenin hemen yanında medfun bulunan Askeri Dede’nin (Gülaboğlu Muhammed Askeri) isimlerinin verilmesi hoş olacak görüşündeyiz.
Kent Meydanı ismi altında başlayan projenin adı ise pek tartışılacak gibi görünmüyor. Bugün Cumhuriyet Meydanı olarak bilinen alanın hemen yanında yer alacak yeni alana Kent Meydanı ismi konuldu bile. Cumhuriyet Meydanı ismi ile ilgili hassasiyet şimdiden oluştu kamuoyunda…
Tahsisler iptal ediliyor
Afyonkarahisar’ın büyük ümit bağladığı 5084 sayılı teşvik kanunu kapsamında yapılan arazi
tahsislerinin yarısından çoğu iptal edilmiş. Son iptal edilen tahsis Varlıbaş Holding’e yapılan tahsis olmuş. Son birkaç aydır İzmir yolundan geçerken, yeni dikilen Varlıbaş Holding tabelalarını görünce “yeni yatırım başlıyor” diye sevinmeye başlamıştık. Ama görünen o ki tabela dikmekle yatırımı gerçekleştirmek arasında dağlar kadar fark var.
Afyonkarahisar Defterdarı Mustafa Ceylan, 5084 Sayılı Teşvik Kanunu çerçevesinde bugüne kadar toplam 35 yatırımcı başvurusundan 18’inin iptal edildiğini açıkladı. Ceylan, son tahsis iptalinin 27 Nisan tarihi itibariyle Varlıbaş Holding’e yapılan tahsis olduğunu bildirdi.
Defterdar Defterdar Ceylan, iptal edilen başvuruların; Mavi ve Siyah Ltd. Şti, İncesu Ltd. Şti, Kıraç A.ş, Ilgaz Ltd. Şti, İlci A.Ş, Osman Boztaş, Best Mermer Ltd, Şti, Norm A.Ş, Atabir Ltd, Şti, Oba A.Ş, Snow Valley Ltd. Şti, Mantat A.Ş, Alimoğlu A., Lila Ltd Şti, Deva A.Ş, Tureks A.Ş’ye ait başvurular olduğunu söyledi.
Bu yatırımcılardan bazılarının iyi niyetle yola çıktıklarını, ancak bürokrasi hazretleri ve şahsi kaprisler sonrası geri çekildiklerini biliyoruz. Bir de “Avanta dağıtılıyor, bizde payımızı kapalım” zihniyetinde olanlar vardı. Hatırlarsınız, Kar Vadisi projesi bir süre ülke gündemini meşgul etmişti.
İlimizin yeni yatırımlara kavuşması hepimizin ortak dileği. Aradaki yaban otları ayıklandıktan sonra avanta peşinde olmayanların, yatırıma gerçekten gücü yetenlerin amaçlarına ulaşması için duacıyız. Mesela yeni bir sera yatırımının daha kapıda olduğunu öğrendik yenilerde ve gerçekten sevindik. Umarız avantacılar aradan çıkar da bu tür gerçek yatırımların sayısı artar.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER