• Haberler
  • Genel
  • IŞİD canavarını kim çıkardı? – Kocatepe Gazetesi

IŞİD canavarını kim çıkardı? – Kocatepe Gazetesi

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme yönelik yaptığı değerlendirmede yabancılara yapılan gayrimenkul satışında başı Ruslar’ın çektiğini kaydetti. Görgöz, IŞİD canavarını kimin çıkardığının sorusunun cevaplanması gerektiğini belirtti Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Baş-kanı Yalçın Görgöz, yabancılara gayrimenkul satışında ilk sırada Ruslar’ın olduğunu belirtti. Görgöz, IŞİD canavarını kimin çıkardığı sorusuna yanıt arandığını, 2003'teki Irak işgalinden bugüne kadar [&hellip]

IŞİD canavarını kim çıkardı?

CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, gündeme yönelik yaptığı değerlendirmede yabancılara yapılan gayrimenkul satışında başı Ruslar’ın çektiğini kaydetti. Görgöz, IŞİD canavarını kimin çıkardığının sorusunun cevaplanması gerektiğini belirtti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Baş-kanı Yalçın Görgöz, yabancılara gayrimenkul satışında ilk sırada Ruslar’ın olduğunu belirtti. Görgöz, IŞİD canavarını kimin çıkardığı sorusuna yanıt arandığını, 2003’teki Irak işgalinden bugüne kadar yaşanan sürecinin iyi analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.
“EN ÇOK GAYRİMENKUL RUSLAR’DA”
CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz, yabancılara konut, arsa, arazi satışlarının serbest bırakılmasını düzenleyen yasayla birlikte, Türkiye’ye yerleşen, gayrimenkul sahibi yabancı sayısının hızla arttığını belirtti. Görgöz; “Türkiye’den en çok gayrimenkul alanların başında Rus vatandaşları geliyor. Ruslar, 55 arsa, bin 580 konut olmak üzere toplam 1635 gayrimenkulle ilk sırada yer alırken, Rusları, Almanya, İngiltere ve Kuveyt vatandaşları izliyor. İkinci sıradaki Almanlar 730 arsa ve 891 konutu mülk edinirken, İngilizler ise 179 arsa ve 1279 konutu satın aldı. Bu ülkeleri, 69 arsa ve 856 konutla Arap ülkelerinden Kuveyt takip ediyor.” dedi.
“OLASILIKLAR DEĞERLENDİRİLMELİ”
ABD işgalinin Saddam’ı devirmek bahanesiyle, Irak’taki zenginliğin, petrolün, iktidar ve silah gücünün el değiştirmesini hayata geçirdiğini dile getiren Görgöz sözlerini şöyle sürdürdü: “Ülkenin çölden ibaret kalan bölgelerinde yoğunlaşmış bulunan Sünniler birden her şeylerini yitirip, yoksullaştılar. Yani ülkenin en verimsiz, yetersiz kısmı Orta Irak, işgal sonrası Sünni Arap’lara kaldı. IŞİD canavarını kim çıkardı, sorusuna yanıt aranırken, 2003’teki Irak işgalinden bugüne kadar yaşanan süreci de iyi analiz etmek, nedenleri, sonuçları bulup olacakları, olasılıkları değerlendirmek durumundayız. Değerlendirmeye devam edeceğiz.” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme