Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

İŞİ EHLİNE BIRAKIN – Kocatepe Gazetesi

Mehmet Şenkaya 15 Ekim 2010 Cuma 03:00:00
  İstanbullu Yahudilerden birini uyku tutmaz gün ağarmadan işine gitmek üzere yola çıkar. Yolda yürürken minarenin birinden çok güzel bir ezan sesi işitir. Orda birden irkilir. Tüyleri ürperir, sanki büyülenmiş gibidir. Ezan bitesiye dinler ve yoluna devam eder. Bir müddet sonra başka bir cami minaresinden, okunan ezanı duyar. Makam ve usul gözetilmeden, okunan ezan onu hiç etkilemez. Bu camide ezan okuyan müezzini bulur. Ve ona bir altın uzatır: ”Al şunu“ der. “Yolda gelirken senden önce; minareden müezzinin biri, bir ezan okudu. O kadar duygulandım ki; Nerdeyse dinimden oluyordum. Beni sen kurtardın Allah razı olsun.” Rahmetli Saadettin Kaynak’ın öğrencisi olan Safiye Ayla. Kendini yeterli hisseder, verdiği ilk konserine Hocasını davet eder. Konser bitiminde “nasıl beğendiniz mi Hocam“ sorusuna; Kaynak; “duymuyorsun, yanmıyorsun “ cevabını verir. Eksiklerini gideren sanatçı, başka bir konserine üstadı çağırır. “Nasıl buldunuz ?” sorusuna bu defa: ”Duyuyorsun, yanıyorsun” der.
Ramazan ayında (18 Ağustos Çarşamba ) Sabah ezanını müftülüğün genel hoparlöründen dinledim. Saba makamında, temiz bir ses o kadar güzel okuyordu ki; duygulandım, ağladım.
TRT 4’de yapılan müzik yayınları kaliteli ve seviyeli oluyor. Ercan Saatçi’nin hazırlayıp sunduğu “Mucize nağmeler” programını izledim. Usta sanatçıların icra ettiği saz ekibi fevkalade. O gün beraber ve solo şarkılar okundu. Sanatı çocukluğundan beri babadan gelen müzisyen olan sanatçı Fatih Erkoç ve Tiyatro oyuncusu, şarkıcı kariyeri de olan Zuhal Olcay çifti mükemmel bir müzik ziyafeti verdi.
Uzmanlara göre, baş dönmesi çeşitli sebep-lerden kaynaklanabilir. Fakat doktorun teşhisi çok önemlidir. Doktor baş dönme şikayeti ile kendisine gelen hastasına; son zamanlarda gribal enfeksiyon geçirip geçirmediğini sorar. Hastadan, evet cevabı alınca, tomografi çektirmesini ister. Tomografide hastanın kulağında iltihaplanma görür. Gerekli ilaçları yazarak; bir hafta sonra kontrole gelmesini ister. Hastanın kontrolü sonucu şifaya kavuştuğu anlaşılır.
“12 Dev Adam” ın oynadığı basketbol oyunu . Dünyayı ayağa kaldırdı. Spor Literatüründe Türkiye’yi Dünya 2.’ne getirdi..
Matematik ve Fizik Olimpiyatlarında öğrencilerimizin kazandığı başarı hem hepimizi mutlu etti. Hem de okumakta olan gençlerimiz için güzel bir teşvik oldu.
Türkçenin daha yaygın bir şekilde kullanılmasını sağlamak amacıyla Türkçe Öğrenim Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Türkçe Olimpiyatları çerçevesinde 120 ülkeden gelen 750 öğrenci İstanbul’da düzenlenen organizasyonun ardından yurdun değişik illerinde gösteri yaptı. Dünyanın takdirini kazandı. Dilde ve dinde zorlama olmaz.
Bir Atasözümüz : “Kepenek altında er yatar.” Der. Özel bir Televizyon tarafından hazırlanan “Yetenek sizsiniz programı” Anaların neler doğurduğunu, yurdumuzda ne cevherler olduğunu ortaya çıkardı.
Rahmetli Turgut Özal, Türk asıllı Halterci Naim Süleymanoğlu’nu Bulgaristan’dan getirdi. Sıkletinde kazandığı Dünya 1.’liği Türkiye’nin yüzünü ağarttı. 1996 Atlanta Olimpiyatları’nda 64 kiloda 4 dünya rekoru kırarak 3. kez olimpi-yatlarda madalya kazanarak tarihe geçti.
Her yerde, her zaman işi ehline verin, yüzünüz kara çıkmaz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER