İşgal görmeyen ilçe, kurtuluşu kutladı

Milli Mücadele döneminde fiili bir işgale uğramayan, ancak işgal tehdidi gören Bolvadin ilçesinde, Kurtuluş Günü olarak belirlenen 24 Eylül’de tören yapıldı Milli Mücadele sürecinde Yunanlıların resmen ve fiilen işgal etmediği, şehrin 3-4 kilometre uzaklığındaki bir alanda yaklaşık 20 gün konak-ladığı Bolvadin ilçesi, 1952’den bu yana oluşturulan geleneği bu yıl da sürdürdü. 1952’de Bolvadinliler tarafından dönemin [&hellip]

İşgal görmeyen ilçe, kurtuluşu kutladı

Milli Mücadele döneminde fiili bir işgale uğramayan, ancak işgal tehdidi gören Bolvadin ilçesinde, Kurtuluş Günü olarak belirlenen 24 Eylül’de tören yapıldı

Milli Mücadele sürecinde Yunanlıların resmen ve fiilen işgal etmediği, şehrin 3-4 kilometre uzaklığındaki bir alanda yaklaşık 20 gün konak-ladığı Bolvadin ilçesi, 1952’den bu yana oluşturulan geleneği bu yıl da sürdürdü. 1952’de Bolvadinliler tarafından dönemin yöneticilerine yapılan ısrarlı başvurular ne-ticesinde Atatürk ve İnönü dönemlerinde olmayan ve kayda geçmeyen “Bolvadin’in Kurtuluşu” kutlanmaya başlanmıştı. Bu gelenek çerçevesinde 24 Eylül’de Bolvadin’de bir tören gerçekleştirildi. Hükümet Konağı önünde çelenk sunma töreninin ardından Şehitlik Anıtı’nda devam eden tören, daha sonra Çınaraltı’ndaki geçit ve gösterilerle sürdü.
Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinin okuduğu istiklal Marşının akabinde Kaymakam Osman Nuri Canatan, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Durmuş Yöndem ve Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık tarafından öğrencilerin ve halkın bayramı kutlandı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, konuşmasında şunları söyledi: “Türkiye Cumhuriyeti elbette ki büyük bir devlet, elbette ki Türk Milleti büyük bir millettir. Yıllarca çekilen ızdırap ve emperyalist kuşatmalara ve dayatmalara karşı dimdik ayakta durmasını bilen ecdadımız; kendi toprakları üzerinde yeşerttiği bu cumhuriyeti yaşatmak için üze-rine düşeni yapmış, şehit olmuş, yoksulluk çekmiş ve bizlere bu mukaddes toprakları emanet etmiştir. Geride bıraktığımız yıllarda ihmal ettiğimiz, arzulanan seviyeyi yakalayamadığımız hangi konu var ise bunu telafi etmeli ve yeni bir Bolvadin oluşturmalıyız.
Bu kentte yaşayan herkesin temizlikten, ekonomiye kadar her alanda üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirme mecburiyeti vardır.”
Törenlere MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz da katıldı. Yılmaz proğgamın kapanışına kadar Belediye Başkanı ve Protokolun yanında oldu.
Programda yer alan Bolvadin Belediyespor Kick-Boks takımı yaptığı gösteri ile izleyenlerden büyük alkış aldı.
5 kişilik takım tören alanında Kick-Boks ile ilgili birbirinden güzel örnekler sundular.
Isparta Belediyesinin Mehter Takımı verdiği konserle bayrama renk kattı.
Okudukları marşların büyük bölümüne vatandaşlar iştirak ederken, proğram sonrası şehir turu yapan Mehter Takımına halkımız sevgi gösterisinde bulundu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme