• Haberler
  • Siyaset
  • İşe alırken, kamu kaynağı kullanırken parti sormayın

İşe alırken, kamu kaynağı kullanırken parti sormayın

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirıkırkan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in “Herkese eşit hizmet götürüyoruz” sözlerine cevap vererek, vatandaşların işe alımlarda ve diğer konularda “AK Partili misin, değil misin” soruları ile karşılaştığını söyledi. Demirkırkan, “Sayın Yurdunuseven ‘Biz hizmetlerimizi yaparken ne bir partinin, ne bir [&hellip]

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Kemal Demirkırkan, haftalık basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Demirıkırkan, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven’in “Herkese eşit hizmet götürüyoruz” sözlerine cevap vererek, vatandaşların işe alımlarda ve diğer konularda “AK Partili misin, değil misin” soruları ile karşılaştığını söyledi. Demirkırkan, “Sayın Yurdunuseven ‘Biz hizmetlerimizi yaparken ne bir partinin, ne bir görüşün veya ne bir mezhep ayrımı yapmadan bütün milletimize aynı hizmeti vermeye gayret ediyoruz. CHP’lisi de MHP’lisi de ve AK Partilisi de Marmaray’dan geçiyor. İnşallah 3’üncü Köprü’den de geçecek’ demiş. Biz asıl olarak, işe alınırken de tüm partililere eşit davranılmasını, adaletin de tüm yurttaşlarımıza eşit dağıtılmasını, kamu kaynaklarının tüm vatandaşlarımıza eşit dağıtılmasını, kamu banka kredileri ve teşviklerinin de ayrım yapılmaksızın, vatandaşın hangi partili olduğu sorulmaksızın eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz” dedi.
BOLU’DAKİ
“KÖROĞLU”LARA DESTEK
Bolu’da 10’uncu Yıl Marşı’nın yasaklandığını hatırlatan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Daha önce TC’yi yasaklayan, Andımız’ı yasaklayan zihniyet şimdi de 10’uncu Yıl Marşı’nı yasakladı. Bu net bir şekilde gösteriyor ki bu iktidar ve O’nun bürokratlarının Cumhuriyet ve Cumhuriyetin kazanımları ile derdi var. İstanbul Firuzağa’da Koreli plakının dükkanını basanlar, insanları darp edenler serbest, gazeteleri basanlar, taslayanlar serbest ancak 10’uncu Yıl Marşı’nı yasaklayan Milli Eğitim Müdürünü protesto etmek için siyah çelenk bırakmak yasak. Hem de ne yasak en masum protesto yöntemlerinden birisini yaptırmamak için Bolu Milletvekilimiz Tanju Özcan’ın gözüne az sıkmak serbest. İşte ülkemin geldiği nokta bu. Her gün ’milli irade’ diyenler, demokrasiden bahsedenlerin polisleri “dokunulmazlıkları kalktı nasılsa” diyerek gaz sıkarken aynı ilin valisi seçilmiş Milletvekiline “haddini bil” diyebilmekte. Bolu’ya giden 30 CHP’li vekil ‘Sen Bolu Beyiysen biz de Köroğluyuz’ demişlerdir” ifadelerini kullandı.
OKULLARDA SEÇİM
 MÜZİĞİ ÇALINIYOR
Afyonkarahisar’da bazı okullarda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim müziğinin “teneffüs zili” olarak kullanıldığını hatırlatan Demirkırkan, “10’uncu Yıl Marşı, Cumhuriyetimiz’in kısa sürede neler yaptığını güzel bir şekilde özetleyen bir marştır. Bolu’dakine benzer bir şekilde, Afyonkarahisar’da Mecidiye’deki bir okulda da öğrencilerin mezuniyet töreninin son şarkısı olarak belirlenen 10’uncu Yıl Marşı’nın yasaklandığını öğrendik. Afyonkarahisar’da bazı okullarda Adalet ve Kalkınma Partisi’nin seçim müziği çalıyor. Biz, bu teneffüs zil seslerini kaydederek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne götürmeyi düşünüyoruz” dedi.
SÖZDE SOYKIRIM’A İLİŞKİN
KARAR SİNEYE ÇEKİLDİ
Ülke gündemi hakkında da değerlendirmelerde bulunan CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan, “Almanya’da soykırım yasasının kabul edilmesi sonrası tepki olarak geri çağrılan Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’nun yerine 7 günde yeniden Berlin’e yeni elçi atandı. Bu Ermeni Soykırımı kararını sineye çekmektir. Savaş Uçağı krizindeki Moskava Büyükelçisini görevden alıp, Moskova’ya yeni büyükelçi atamak da düşürülen uçağın özrüdür.Türkiye-Suriye sınırında, Menbic’te hızla ilerleyen operasyonda, PYD-YPG güçlerinin etkinliği, bir kırmızı çizginin daha yok olduğunu ortaya çıkarttı. PYD-YPG’nin Menbic’i Kürt federasyonuna dahil ettiği haberlerine, hükümetten yanıt gelmedi. Bundan sonrası Cerebrus ve Kürt Federasyonu’nun Akdeniz’e ulaşmasıdır” ifadelerini kullandı.
>> Murat ARISOY’un Haberi

Bakmadan Geçme