İşçiydi, işveren oldu – Kocatepe Gazetesi

Çay’da Muzaffer Demirtaş’ın yükseliş hikayesi ibret veriyor 13 yaşında iken inşaatlarda işçi olarak çalışmaya başlayan ve şimdi çelik mutfak ürünleri imalatı yapan fabrikanın sahibi ilkokul mezunu Muzaffer Demirtaş’ın hikayesi ibret veriyor. İstanbul’da uluslararası düzeyde yapılan Züchex fuarına katılan Demirtaş, “İnşaat işçisi idim. Usta olarak yıllarca çalıştım. Bir arkadaşın cesaretiyle üç yıl önce Çay yeni sanayi [&hellip]

İşçiydi, işveren oldu

Çay’da Muzaffer Demirtaş’ın yükseliş hikayesi ibret veriyor

13 yaşında iken inşaatlarda işçi olarak çalışmaya başlayan ve şimdi çelik mutfak ürünleri imalatı yapan fabrikanın sahibi ilkokul mezunu Muzaffer Demirtaş’ın hikayesi ibret veriyor.
İstanbul’da uluslararası düzeyde yapılan Züchex fuarına katılan Demirtaş, “İnşaat işçisi idim. Usta olarak yıllarca çalıştım. Bir arkadaşın cesaretiyle üç yıl önce Çay yeni sanayi sitesinde 5 kişi ile Çelik mutfak ürünler üretmeye başladım. Şu an 30 işçim var. Çelik Tencere seti, tava seti, çaydanlık seti, saklama kabları, firitöz, fırın tepsi, sefer tası, rende gibi bol çeşit üretiyoruz. İç pazara gönderdiğimiz gibi Almanya, Fransa, Yunanistan, Ürdün, Irak’a, İran’a ihraç ediyoruz. Şu anda Çin’den de talep var. Görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.
İSTİHDAM SAĞLIYOR
Demirtaş, şöyle devam etti:
“Yıllık üretim kapasitesi şu an 500 ton. Her yıl hem fabrikamızı, hem de istihdam alanımızı genişletmek için çalışıyoruz. İstasyon Mahallesinde 28 bin 500 metrekare arazi aldım. En kısa zamanda daha büyük ve daha modern fabrika kuracağım. Ürün çeşidi artacak. Kapasita 3 bin tona çıkacak ve işçi sayımız da 300 kişi olacak. Hedefim bölgemde işsizliği azaltmak” (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme