• Haberler
  • Gündem
  • 'İşçilerin Mağduriyeti Yok, Kızılay'ın Afyon'daki Üretiminin Artması İçin Çalışıyoruz'

'İşçilerin Mağduriyeti Yok, Kızılay'ın Afyon'daki Üretiminin Artması İçin Çalışıyoruz'

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Kızılay Maden Suyu'nun depozitolu kısmında üretimin durduğu iddialarına açıklık getirdi. Özkaya, depozitolu şişelerin vatandaştan ilgi görmediğini, Kızılay yönetiminin bu nedenle böyle bir karar aldığını belirterek 'Biz üretimi durdurulan bölümdeki işçi kardeşlerimizin mağduriyet yaşamamasını sağladık. Ayrıca Afyon'daki üretimin geliştirilmesi ve cam şişe fabrikası kurulması için de ısrarcıyız' dedi

Sosyal medyada gündeme gelen “Afyonkarahisar Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nda depozitolu şişe bölümünde üretim durdu” iddialarına AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya açıklık getirdi. www.kocatepegazetesi.com muhabirinin sorusu üzerine Milletvekili Özkaya, “Bu iddiaların ilk gündeme geldiği dönemde Kızılay Genel Başkanımız ve İhsaniye İlçe Başkanımız ile Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nı ziyaret ettik. Depozitolu şişenin vatandaşlar tarafından artık tercih edilmediğini belirttiler. Kızılay yönetimi, ekonomik olmadığı için bu bölümün kapatılmasını kararlaştırmış. Orada çalışan işçi arkadaşlarımızın iş akitlerini sona erdirmiş. Biz geçen hafta AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Sayın Av. İbrahim Yurdunuseven ve Sayın Dr. Hasan Arslan ile birlikte Kızılay Yönetimi’nin katıldığı bir video konferans toplantısına iştirak ettik. İlgili bölümde çalışan ve iş akitleri sona erdirilen 13 arkadaşımızın 4’ünün emekliliğinin geldiğini öğrendik. Bu arkadaşlarımızın 3’ü emekli olmayı kabul etti; 1’i ise kabul etmedi ve iş akdi sona erdi. Kalan arkadaşlarımız ise girişimlerimiz sonucunda Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nın uygun görülen başka birimlerinde çalıştırılmak üzere işe tekrar alındılar” dedi.

Haber

KIZILAY GENEL BAŞKANI İLE GÖRÜŞÜLECEK

Özkaya, “Bu hafta Kızılay Genel Başkanımız Sayın Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz yurtdışında. Gelecek hafta, Kızılay Genel Başkanımız ile görüşeceğiz, ardından kendisinin de katılımıyla İhsaniye’de bir program düzenleyeceğiz. Biz mevcut fabrikayı korumayı, buradaki üretimin artırılmasını istiyoruz. Ayrıca Afyonkarahisar’da cam şişe fabrikasının kurulması için de ısrarlı olacağız. Özetlemek gerekirse, Kızılay Maden Suyu Fabrikası’nda vatandaşlarımızın tercih etmediği depozitolu şişe bölümünde üretim durduruldu; buradaki işçi arkadaşlarımızın mağdur olmasının önüne geçtik; Afyon’daki Kızılay yatırımının artması için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme