• Haberler
  • Genel
  • İşçiler belediyeyi icralık etti – Kocatepe Gazetesi

İşçiler belediyeyi icralık etti – Kocatepe Gazetesi

Çay İlçesinde eski belediye işçileri alacakları için Çay Belediyesi’ne açtıkları davayı kazandı. İşçiler Belediyeyi borçlarını tahsil edilmesi için icraya verdiler Nisan 2012 tarihinde Çay Belediyesinde kadrolu işçi iken Çay Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna aktarılan 35 işçinin o güne kadar kendilerine verilmesi gereken sosyal haklar, fazla mesai ücretleri, ikramiyeler gibi alacakları ödenmemesi ve reddedilmeleri sonucu belediyeye [&hellip]

İşçiler belediyeyi icralık etti

Çay İlçesinde eski belediye işçileri alacakları için Çay Belediyesi’ne açtıkları davayı kazandı. İşçiler Belediyeyi borçlarını tahsil edilmesi için icraya verdiler

Nisan 2012 tarihinde Çay Belediyesinde kadrolu işçi iken Çay Milli Eğitim Müdürlüğü kadrosuna aktarılan 35 işçinin o güne kadar kendilerine verilmesi gereken sosyal haklar, fazla mesai ücretleri, ikramiyeler gibi alacakları ödenmemesi ve reddedilmeleri sonucu belediyeye karşı alacak davası açtı.
Davanın kendilerinin lehine sonuçlandığını belirten belediye eski işçisi Sezer Uzunçarşılı, “Mahkeme Aralık 2014 de lehimize karar verdi. 35 kişinin 25 bin ile 50 bin lira arasında alacağı var. Geçen zaman içinde ayrıca faiz uygulanacak. Belediye kararı tanımıyor. Kazandığımız alacaklarımızı ödemiyor. Bizlerde icra takibi başlattık. Bize alacaklarımıza karşılık arsa göstermiş. Metrekaresi 100 lira etmez arsaya metrekaresine 1000 liradan uygulayacak. Reddettik, arsayı sat bize nakit ödeme yap dedik” diye konuştu.
Çay Belediye Başkanı Hüseyin Çağrı’nın kendisini telefonla arayarak tehdit ettiğini iddia eden Uzunçarşılı, davadan vazgeçmeyeceğini belirtti. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme