'İşçi mi Öğrenci mi? Bir Can Daha Gitti'

Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Fatih Babayiğit, Ankara’nın Çubuk ilçesinde, inşaatın 6’ncı katından asansör boşluğuna düşen stajyer öğrencinin hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yaptı. Babayiğit, 'İşçi mi öğrenci mi, bir can daha gitti.' dedi.

Ankara’nın, Çubuk İlçesinde Kurbantepe Caddesi Atatürk Mahallesi’ndeki bir inşaatta stajyer olarak bulunan Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi A.K. (15), 6’ncı kattan asansör boşluğuna düştü.

Haber
Ambulansa Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesi’ne kaldıran A.K, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Konu hakkında açıklama yapan Afyonkarahisar Staj ve Çıraklık Mağdurları Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Başkanı Fatih Babayiğit, şunları kaydetti: “Ciğerimiz yandı, içimiz dağlandı. Bu elim olay bütün platformlarda birçok kez dile getirdiğimiz; stajyer ve çırakların mağduriyetlerinin, maalesef çok hazin bir örneği oldu. Stajyerlerin, hizmette geçen sürelerinin emeklilikleri için geçerli sayılmamasıyla ilgili büyük sorun giderilmedikçe, bu tür hadiselerin acısı yüreklerde kor olarak yanmaya devam edecektir. Merhum stajyer kardeşimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum. Mekânı cennet olsun.”

Haber

Bakmadan Geçme