• Haberler
  • Genel
  • İscehisarlı mermer üreticileri Çin’den gelen heyeti ağırladı

İscehisarlı mermer üreticileri Çin’den gelen heyeti ağırladı

Afyonkarahisar’a Çin’den gelen heyet İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) ve Afyon Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri ile birlikte Korel Otel’de düzenlenen yemekte bir araya geldi Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü(CICIR) Başkan Yardımcısı Prof Dr. Li Shaoxian, CICIR Türkiye Danışmanı Doç. Zhou Ji, ile birlikte Çinli akademisyenlerden oluşan heyet yemekte Afyon ve [&hellip]

İscehisarlı mermer üreticileri Çin'den gelen heyeti ağırladı

Afyonkarahisar’a Çin’den gelen heyet; İscehisar Mermerciler ve İşadamları Derneği (İSMİAD) ve Afyon Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜRSİAD) üyeleri ile birlikte Korel Otel’de düzenlenen yemekte bir araya geldi

Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü(CICIR) Başkan Yardımcısı Prof Dr. Li Shaoxian, CICIR Türkiye Danışmanı Doç. Zhou Ji, ile birlikte Çinli akademisyenlerden oluşan heyet yemekte; Afyon ve İscehisarlı mermer üreticileri ile Çin-Türkiye Ekonomik İlişkileri üzerine fikir teatisinde bulundu.
Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)’nun Çin Temsilcisi Kerami Göz, “CICIR’ın toplam çalışan sayısı itibari ile dünyanın en büyük think thank düşünce kuruluşu olduğunu, bünyesinde 400 kişilik bir çalışma ekibinin Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti’ne bağlı olarak ekonomi ve siyasi ilişkiler üzerine analizler yaptığını belirtti.
Çin Çağdaş Uluslararası İlişkiler Araştırma Enstitüsü(CICIR)’nün Türkiye’den sorumlu danışman Doç. Zhou Ji ise yemekte yaptığı konuşmada, “Günümüze kadar ki en iyi Türkiye – Çin ilişkisi bu dönemde sağlandı. Türkiye’nin en çok üzerinde durduğu Uygur halkının özgürlük problemi çözülmeye başlandı. Doğu Türkistan’ın durumu Çin Hükümeti tarafından iyileştirilmektedir.” diye konuştu.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme