• Haberler
  • Spor
  • İscehisar’dan Mangala ikincisi çıktı – Kocatepe Gazetesi

İscehisar’dan Mangala ikincisi çıktı – Kocatepe Gazetesi

Mangala Federasyonu Ege Bölgesi Şampiyonası ikincisi olan Mercan Ortaokulu 5’inci Sınıf öğrencisi Erkan Gümüş, dedesi Emekli Edebiyat öğretmeni Recep Erkan, Eğitmeni Mangala Federasyonu Afyon il Temsilcisi Yunus Türksezer ve Okul Müdürü Murat Kaplan, İscehiser Kaymakamı Ali Altınkaynak’ı ziyaret ederek turnuva hakkında bilgi verdi.Mercan Ortaokulu öğretmenlerinden Mangala Federasyonu Afyonkarahisar il Temsilcisi Yunus Türksezer, öğrencilerine Mangala eğitimi [&hellip]

Mangala Federasyonu Ege Bölgesi Şampiyonası ikincisi olan Mercan Ortaokulu 5’inci Sınıf öğrencisi Erkan Gümüş, dedesi Emekli Edebiyat öğretmeni Recep Erkan, Eğitmeni Mangala Federasyonu Afyon il Temsilcisi Yunus Türksezer ve Okul Müdürü Murat Kaplan, İscehiser Kaymakamı Ali Altınkaynak’ı ziyaret ederek turnuva hakkında bilgi verdi.
Mercan Ortaokulu öğretmenlerinden Mangala Federasyonu Afyonkarahisar il Temsilcisi Yunus Türksezer, öğrencilerine Mangala eğitimi vererek Mangala ailesini oldukça genişletmeye çalıştığını söyleyen Okul Müdürü Murat Kaplan “Mangala oyunu geçmişin derinliklerinden gelen; yüzyıllardır oynanan Türk Zeka ve Strateji Oyunudur. Mangala, sokaklardan Türk Saraylarına, 7den 77ye kadar geniş bir oyuncu kitlesine sahiptir. Bu ata sporumuzu okulumuzdaki istekli öğrencilere Yunus hocamız tarafından öğretildi ve turnuvalar yapılarak öğrencilerimiz ödüllendirildi. Daha sonra Mangala Federasyonu Denizli temsilciliği tarafından 12.06.2016 tarihinde ilk defa Denizli ilinde düzenlenen “Ege Bölgesi Mangala Şampiyonası” na 13 lisanslı öğrencimizle katılarak öğrencilerinin farklı platformlarda deneyim kazanmalarını, özgüven duygularını geliştirmelerini hedefledik. Denizli de düzenlenen turnuvada Mercan Ortaokulu 5. Sınıf öğrencisi Erkan Gümüş isimli öğrencimiz Mangala Federasyonu Ege Bölgesi Şampiyonası ikincisi oldu ve Mangala Federasyonu tarafından Ülkemizi temsilen Çek Cumhuriyeti´nde 11-22 Temmuz 2016 tarihinde düzenlenecek olan Czech Open 2016 turnuvasına Eğitmeni Yunus Türksezer ile birlikte katılma hakkı kazandı” dedi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme