• Haberler
  • Gündem
  • 'İscehisar'da farklı bir belediyecilik sergileyeceğiz'

'İscehisar'da farklı bir belediyecilik sergileyeceğiz'

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, İscehisar Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte 24 Temmuz Basın Bayramı öncesi medya çalışanlarına özel bir kahvaltı programı düzenledi.24 TEMMUZ ÖNCESİ İLK JEST ŞAHİN'DENAfyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt programın açılış konuşmasını yaptı. 24 Temmuz Basın Bayramı arifesinde İscehisar Belediyesi'nin düzenlediği basın toplantısından mutluluk duyduklarını söyledi. Küçükkurt, gösterilen hassasiyet nedeniyle İscehisar [&hellip]

İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, İscehisar Belediye Meclis Üyeleriyle birlikte 24 Temmuz Basın Bayramı öncesi medya çalışanlarına özel bir kahvaltı programı düzenledi.
24 TEMMUZ ÖNCESİ İLK JEST ŞAHİN’DEN
Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği Başkanı Sezer Küçükkurt programın açılış konuşmasını yaptı. 24 Temmuz Basın Bayramı arifesinde İscehisar Belediyesi’nin düzenlediği basın toplantısından mutluluk duyduklarını söyledi. Küçükkurt, gösterilen hassasiyet nedeniyle İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin’e teşekkür etti. İscehisar Belediye Başkanı Ahmet Şahin, 24 Temmuz Basın Bayramı öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Şahin, basın çalışanlarını sadece ihtiyaç halinde hatırlamadıklarını 24 Temmuz Basın Bayramı gibi özel bir gün nedeniyle birlikte kahvaltı etmek istediklerini belirtti. Şahin davetine icabet eden basın mensuplarına teşekkür etti.
“BASIN TOPLUMA
KATKI SAĞLIYOR”
Türk Milletinin tarih boyunca çok iyi ve sıkıntılı günleri olduğuna söyleyen Şahin, “Günümüzde de toplum sıkıntılı ve bunalımlı günleri zaman zaman yaşıyor. Altını çizmek istediğim bir husus var. Basının yaptığı haberler ve yayınlarda hassas ve farklı açılardan bakılmasını bu vesile ile istirham ediyorum. Her toplumda iyi ve kötü insanlar vardır. Nasıl bir kasa elma içerisinden birkaç tane çürük çıkabiliyorsa toplumda da kötü niyetli insanlar çıkabiliyor. İşte nasıl birkaç çürük elma bir kasayı kötü kılmazsa birkaç kötü insanın da toplumun tamamını lekelemesine, kötü anılmasına neden olmamalıdır diye düşünüyorum. Basın bu kadar önemli bir görevi yerine getiriyor. Tabi ki haber yapılacak, yorum yapılacak, eleştirilecek. Bir takım şeyler olacak. Ama masanın her iki tarafını da düşünerek yorum yapıp, yazı yazmak gerekiyor. Toplumumuzda istisnalar çıkabiliyor. Bunlar yönetici anlamında bizlerden de olabilir diğer kesimlerden de olabilir. Her zaman bardağın dolu tarafından bakalım diye düşünüyorum. Afyon’da, diğer ilçelerde, İscehisar’da bir hata kusur olabilir. Bunları çok fazla gündeme taşımak yerine olumlu yönlerden de bakalım.” şeklinde konuştu.
“İSCEHİSAR’IN 300 MİLYON
DOLAR İHRACAATI VAR”
Belediye Başkanı Ahmet Şahin, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi sonrası yerel yönetim olarak İscehisar’daki öncelikleri, hedefleri hakkında bilgiler verdi. İscehisar ilçesinin 15 bin nüfusuyla 300 milyon dolar civarında ihracaat yaptığını aktaran Şahin, “İlçemizde irili ufaklı 700 küsur mermer işletmesi, mermer atölyesi, mozaik atölyesi ve işyerleri bulunuyor. Günümüzde Ege Maden İhracatçılar Birliğinde 250’ye yakın işadamı üyesi olan bir ilçeyiz. Madenciliğin Türkiye ekonomisine katkısı yüzde 2’den yüzde 1,5’a doğru düşmeye başladı. Madencilik yüzde yüz yerli olması ve ihracaat anlamında döviz getirisi anlamında bu ülkeye katkısı büyük olan çok önemli bir iş alanıdır. Önemli bir yatırım alanıdır. Basının bunlara destek olmasını istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
“İSCEHİSAR KADİM
MEDENİYETİN PARÇASI”
Afyonkarahisar’ın çok fazla güzelliği olduğunu belirten Şahin şu ifadeleri kullandı:
“Mesela bir Frig Vadisi dediğimizde İscehisar- Seydiler’den başlıyor. Biz kadim medeniyeti olan Anadolu topraklarında yaşıyoruz. İşte İscehisar ilçemizin altında da binlerce yıllık bir tarih var. Sen Pier Kilisesinin mermer sütunları İscehisar’dan. Sinada günümüzde ki adıyla Şuhut ilçemiz geçmişte başkent iken kilisenin mermerleri önce oraya oradan da Roma’ya sevk edilmiş. İlçemiz köklü bir geçmişe ve tarihe sahiptir. İscehisar bilindiği üzere günümüzde de Anadolu İpek Yolu üzerindedir. Günümüzde bütün savaşların tüm mücadelelerin, darbelerin, ihtilallerin bir çok şeyin nedeni enerji kaynakları ve ekonomidir. Ülkemiz Akdeniz’de, Ortadoğu da lider konumda. Etrafımızda ki ülkelerde çok büyük sıkıntılarla karşı karşıyayız. Akdeniz de bugün 40 ülke gemisinden bahsediliyor. Bunlar herkesçe malum konulardır.”
“OLUMLU ELEŞTİRİLERLE
KATKI SAĞLANIR”
Ülkede ki durum yerele indirgendiğinde ülkede yaşanan sıkıntıların yerel yönetimleri ve kamu kurumlarını da etkilediğine değinen Şahin şunları söyledi:
“Yerel yönetimler, kamu kurumları, tüzel kişilikler, şirketler bir çok kişi ve kurumda sıkıntılıdır. Bir kere biz ülke olarak hastalığımızı, yanlışımız kabul etmiyoruz. Böylesi bir eksiğimiz var. Bunu kabul edeceğiz. Ekonomik sıkıntılarımızı ve aksaklıklarımızı, yapılması gerekenleri, hepsini tekrar el birliğiyle, basının desteğiyle diğer kurum ve kuruluşların, üniversitenin, işadamlarının, sivil toplum örgütlerinin destekleriyle inşallah bu badireden de ülkemiz çıkacaktır. Basınımızın tabii ki eleştirileri olacaktır. Ancak olumlu eleştiriler olursa çok daha iyi katkılar olacağı düşüncesindeyim. Mesela yakın dönemde Afyon’da İmaret Camii tuvalet konusu oldu. Basın bu konuya el atıp gündeme taşıdığında Vakıflar Genel Müdürlüğü bu çalışmayı olması gereken yere yaptı. Üç yaşındaki çocuktan tutun da yazılı ve görsel basında yayınlanan haberleri her yaş ve kesimden insan dikkatle takip ediyor. Olumlu eleştiriler ve yayınlarla toplumun tüm kesimlerine sahip çıkalım. Gemi hepimizin batarsak birlikte batarız, çıkarsak birlikte çıkarız.”
“İSCEHİSAR’DA FARKLI
BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI”
İscehisar’ın Afyonkarahisar ve Türkiye ekonomisine önemli katkıları bulunan bir ilçe olduğunun vurgulayan Şahin şöyle konuştu:
“31 Mart 2019’da yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerini biz çok güzel şekilde geçirdik. Hatta BBP Belediye Başkan adayı arkadaşımızla şimdi Belediye personeli olarak çalışıyoruz. İscehisar Belediye Meclisi çok kaliteli, düzeyli, seviyeli bir meclistir. Hangi partiden seçilirse seçilsin onlarla beraber, Encümenimizle beraber, birim müdürlerimiz ve personelimizle beraber inşallah çok olumlu işler yapacağımıza inanıyorum. Artık İscehisar’da Meclisi ile yönetimi ile Başkanı ve Encümeni ile personeliyle çok daha farklı bir Belediye oluşturmaya çalışıyoruz.”
“HİZMETE DESTEK VERMEYEN
KENDİNE İHANET ETMİŞ OLUR”
Kendisine yöneltilen, “Muhalefet partisinden seçilmiş bir belediye başkanı olarak iktidar partisinden gerekli desteği görüyor musunuz?” Sorusu üzerine görüşlerini açıklayan Başkan Şahin, “Siyasette bulunan herkes, ben dahil millete hizmet sözü vererek bu yerlere seçildik. Aynı şekilde AK Partili Milletvekillerimiz de, CHP’li Milletvekillerimiz de, MHP’li milletvekillerimiz de millete hizmet sözü vererek seçildiler. Biz hepsinden gerekli desteği göreceğimize inanıyoruz. Çünkü hizmet noktasında gerekli destek verilmezse hepimiz kendimize ihanet etmiş oluruz. Tüm milletvekillerimizin hizmet noktasında bize destek olacaklarına inanıyorum, aksi kendimizi inkar olur” dedi.
“BORÇ ÖDEME VE HİZMET
DENGESİ SAĞLANACAK”
Göreve seçilir seçilmez işe Belediye’nin kurumsal yapısından başladıklarını dile getiren Şahin sözlerine şöyle devam etti:
“Belediye içerisinde hizmet veren çok kaliteli personelimiz var. Bunlarla birlikte bir takım faaliyetlere başladık. İlk çıkan kayıtlara göre 23 trilyon lira civarında bir borcumuz var. Ama seçim zamanı 35-40 trilyon liralardan bahsediliyordu. Şimdi çok mutluyuz. En azından 40 yerine rakamın 23 trilyon lira olması anlamında. Her işletme ve yerel yönetim gibi bizimde borcumuz da olacak ama hizmetlerimiz de aksamayacak.”
“ÖNEMLİ PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK”
Akıllı Belediyecilik uygulaması ile vatandaşa hizmeti bilişimden yararlanarak sunduklarını söyleyen Şahin, “Engelliden çocuklara kadar tüm toplum kesimlerine hitap ederek güzel girişimlerde bulunuyoruz. İki önemli projemiz var. Bir tanesi üniversite bünyesinde bulunan sonrasında 24 bin metrekarelik arazide 13 milyon 484 bin TL bedelli bir proje ile araziyi Milli Emlaktan talep ettik. Mücadelesini veriyoruz. İkinci projemiz de Aile Yaşam Merkezi Projesidir. Avam Projesi bitmek üzere. Belediye Meclisi’nde görüştüğümüz bu proje 6,5 trilyona mal olacak. İçerisinde her türlü etkinlik yapılabilecek. Çok önemli projelerimizden bir ide Millet Parkıdır. Bizden önce başvuru yapılmış. Mülkiyet sorununu bitirip gerekli çalışmaları bitirdik. Mera vasfı kaldırıldı.” dedi.
“SİT SORUNU ÇÖZÜLECEK”
İscehisar’ın en önemli sorunlarından birisinin de birinci, ikinci ve 3. derece Sit Alanları olduğuna temas eden Şahin, “İlçe merkezi ve kenar bölgelerde Sit Alanı sorunu nedenli inşaat ve yatırım yapmak sıkıntılıydı. Belediye Meclisimiz iki ay önce çok güzel bir karar alarak gerekli çalışmaları başlattı. Koruma Amaçlı İmar Planı yapılıyor. Bizim çok meşhur bir Kahya Tepemiz var. Oranın da projesi hazırlandı. Bu projeyi de inşallah Eskişehir Anıtlar Yüksek Kurulundan geçirip yapacağız inşallah. Birinci derece de Sit Alanında kalan bu yerde çivi çakılamıyordu. Diğer bir sorunda Ankara-Afyon yolu üzerinde ki ‘Toplama Yolu’ dediğimiz yollarda sıkıntılar vardı. Bununla ilgili daha önce ki yıllarda birçok çalışmalar yapılmış. Belediye Meclisimizin aldığı son kararla birlikte gerekli çalışmaları yaparak bu sıkıntıları ortadan kaldıracağız. 11 yıldır yapılamayan ve mermerimizin tanıtımı için önem taşıyan MERFES’i tekrar canlandırmak anlamında işadamlarımızın, esnafımız, OSB Başkanıyla birlikte görüştük. Toplumun yüzde 99’u yapılmasından yana. İnşallah iyi bir hazırlıkla gerçekleştireceğiz. İzmir Fuarı mermerciler için çok mühim.” diye konuştu.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme