İscehisar OSB'ye arazi tahsisi onaylandı

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB)  278 hektarlık ilave alanı içerisinde yer alan arazinin kanunun ilgili maddesi gereğince 'Organize Sanayi Bölgesi Kurulması' amacıyla bedelsiz olarak İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesine devirlerinin yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından onaylandı.3 BİN 500 KİŞİLİK İSTİHDAM ÖNGÖRÜLÜYORİscehisar Mermer İhtisas OSB mevcut 150 hektar alanı, toplam [&hellip]

İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB)  278 hektarlık ilave alanı içerisinde yer alan arazinin kanunun ilgili maddesi gereğince “Organize Sanayi Bölgesi Kurulması” amacıyla bedelsiz olarak İscehisar Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesine devirlerinin yapılması Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından onaylandı.
3 BİN 500 KİŞİLİK İSTİHDAM ÖNGÖRÜLÜYOR
İscehisar Mermer İhtisas OSB mevcut 150 hektar alanı, toplam 50 sanayi parseli halinde 43 firmaya tahsis edildi. OSB’de şu anda mevcut boş parsel bulunmuyor. İscehisar OSB’nin 278 hektarlık genişleme alanı için bütün izin ve ruhsatlar tamamlanarak, ilave alanının imar planı onaylandı. Bu doğrultuda, 83 adet yeni sanayi parseli oluşturulup, bu parseller içinde 68 adet yeni yatırımcı firma yatırım yeri için başvuruda bulundu. Ancak, yeni yapılan başvurular OSB’nin ilave alanı Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın 2018 yılı Yatırım Programına alınmaması sebebiyle bekletiliyordu. OSB’ye yapılan yeni başvuru yatırımları tamamlandığında 2500 ile 3500 kişinin istihdam edilmesi ön görülüyor.
YÖNETİM YOĞUN ÇABA HARCADI
Afyonkarahisar Valisi, İscehisar Mermer İhtisas OSB Müteşebbis Heyet Başkanı Mustafa Tutulmaz’ın Başkanlığında Müteşebbis Heyeti ve OSB Yönetim Kurulu’nca 2017 yılından bu yana gerekli çalışmalar yürütüldü. Çalışmalar kapsamında; OSB ilave alanının yer seçimi, ÇED kapasite artışı ve imar planı onay işlemleri tamamlanan, İscehisar Mermer İhtisas OSB’nin mevcut alanında yatırımcılara tahsis edilecek sanayi parselinin olmaması sebebiyle, OSB’nin ilave genişleme alanının yatırıma açılabilmesi için OSB Yönetim Kurulu tarafından yoğun çaba harcandı. OSB’nin 278 hektarlık ilave alanı içerisinde yer alan hazine arazilerine ait taşınmazların İscehisar Mermer İhtisas OSB’ye bedelsiz olarak devredilmesi önem taşıyor.
“ELDEN GELEN GAYRETİ SARFEDİYORUZ”
Konu hakkında bilgi veren İscehisar Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Çibik, bu çalışmalarda kendilerine destek verenlere teşekkür etti. Çibik, “İlave alan içerisindeki özel mülkiyette bulunan taşınmazların kamulaştırılması, OSB ilave alanının altyapısının ‘Devlet Yatırım Programına’ alınması için hiçbir zaman bizlerden desteklerini esirgemeyen, eski Orman ve Su İşleri Bakanı Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu ile Milletvekilleri Ali Özkaya’ya, İbrahim Yurdunuseven’e teşekkür ederiz. Bu sayede yatırım yapmak isteyen firmalara yer tahsis ederek vatandaşlarımıza yeni istihdamlar yapmak istiyoruz. Bunun için de elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz.” dedi.

Bakmadan Geçme