İscehisar MYO’da yeni AB projesi
AKÜ İscehisar Meslek Yüksekokulu’nda AB Gençlik programı kapsamında yeni bir proje kabul edildi Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Dr. Gencay Sarıışık ve Öğr. Grv. Pınar Daşçı’nın koordinatörlüğünde Kuyumculuk Kulübü tarafından Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Alt Eylem 1.2-Gençlik Girişimleri faaliyet alanı çerçevesinde başvurusu [&hellip]
AKÜ İscehisar Meslek Yüksekokulu’nda AB Gençlik programı kapsamında yeni bir proje kabul edildi
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanı Öğr. Grv. Dr. Gencay Sarıışık ve Öğr. Grv. Pınar Daşçı’nın koordinatörlüğünde Kuyumculuk Kulübü tarafından Devlet Planlama Teşkilatı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Alt Eylem 1.2-Gençlik Girişimleri faaliyet alanı çerçevesinde başvurusu yapılan “Yerden Bedene, Bedenden Kalbe / From Ground to Body, From Body to Heart” başlıklı ve TR-12-481-2011-R3 numaralı proje önerisi, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde desteklenmeye değer bulunmuş ve proje destek karar yazısı ile bildirildi.
Konu ile ilgili bilgi veren AKÜ İscehisar Meslek Yüksekokulu Öğretim Elemanları Öğr. Grv. Dr. Gencay Sarıışık, Öğr. Grv. Pınar Daşçı, Kuyumculuk Külübü Başkanı Taha Yaşar Başar, proje sorumlusu Pervin Sever, projenin geleneksel el sanatlarından yola çıkarak çevre bilincini geliştirmeyi amaçlayan, doğaya zarar vermeyi önleyen ve geri dönüşümle yeniden üreten bir kalkınma stratejisi olduğunu belirttiler.
Öğr. Grv. Daşçı, projede katılımcı ve yararlanıcı gençlerin, uygulamalı olarak eğitim çalışmaları yapacaklarını, uygulama sonuçlarına ve projenin içeriğine uygun olarak ürünler üreteceklerini ve bu ürünlerin sergileneceğini belirtti. Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programının şu anda Türkiye de 21 üniversitede bulunduğunu belirten Daşçı, “Kurmuş olduğumuz Kuyumculuk Kulübü ve kulüp bünyesinde düzenlediğimiz etkinlikler meyvesini vermeye başladı; hem kulüp olarak hem de böyle bir proje ile ilklere imza atıyoruz. Süs taşlarının ve organik materyallerin her geçen gün daha çok talep gördüğü günümüz piyasasında aktif olarak yer almak durumundayız. Bu yüzden de kuyumculuk ve süstaşı sektöründe hayal gücümüzün sınırlarıyla sınırlı bir yerde olmak ve geleneksel el sanatlarından yola çıkarak farklılık oluşturmak istiyoruz.” dedi. Öğr. Grv. Daşçı, “Yerden Bedene, Bedenden Kalbe” adlı gençlik projesi ile imkânı kısıtlı gençlere, birey olduklarını hissettirileceklerini sözlerine ekledi.
Öğr. Grv. Dr. Sarıışık, proje çalışmaları ile gençlerin atık haldeki malzemelerin geri dönüşümünü, yeniden kullanılabilirliğini öğrenmenin, başkalarına öğretebilmenin zevkini yaşayacaklarını; yerel, ulusal, ulusötesi toplumlar ile ilişkilerde komplekse kapılmadan onlarla uyum içinde olabileceklerini anlayacaklarını söyledi. Ayrıca kendi kültürünü bilen, geleneksel el sanatlarında eserler üreten gençlerden oluşan, bilinçli bir toplumun, Avrupa ülkeleri vatandaşları ile çok daha kolay uyum sağlayabileceklerini sözlerine ekledi. Öğr. Grv. Dr. Sarıışık, projenin gerçekleşmesinin akabinde Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu tarafından AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına ulusötesi Eylem 1.1- Gençlik Girişimleri faaliyet alanı çerçevesinde yeni projeler sunularak, öğrencilerinin motivasyonunun daha da arttırılacağını belirtti.