• Haberler
  • Genel
  • İscehisar Meslek Yüksekokulu doludizgin – Kocatepe Gazetesi

İscehisar Meslek Yüksekokulu doludizgin – Kocatepe Gazetesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, birçok faaliyete imza atıyor AKÜ İscehisar MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerine yönelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı Sedefkâr Mümin Orhan'ın katılımıyla 'Doğal Malzemeler ve Soğuk Mine' konulu bir atölye çalışması gerçekleştirildi. 2014 yılı Aralık ayında yapılan etkinliğin üzerine gerçekleşen workshopta [&hellip]

İscehisar Meslek Yüksekokulu doludizgin

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, birçok faaliyete imza atıyor

AKÜ İscehisar MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerine yönelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatkârı Sedefkâr Mümin Orhan’ın katılımıyla “Doğal Malzemeler ve Soğuk Mine” konulu bir atölye çalışması gerçekleştirildi. 2014 yılı Aralık ayında yapılan etkinliğin üzerine gerçekleşen workshopta organik malzemelerle ve ayrıca metal üzerine soğuk mine uygulamaları yapıldı.AKÜ İscehisar MYO Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek, 12-15 Mart 2015 tarihleri arasında düzenlenen “40’ncı İstanbul Uluslararası Mücevherat, Saat ve Malzemeleri Fuarı”na katıldı.
İstanbul CNR Expo Center’da düzenlenen fuara İscehisar MYO’yu temsilen katılan Öğr. Grv. Pınar Daşçı ve Öğr. Grv. Serkan Türkyılmaz tarafından hem Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı hem de İscehisar MYO tanıtıldı.
Yoğun ilgi gören stantta Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı öğrencilerinin yapmış olduğu gümüş, pirinç ve süstaşı ürünler sergilendi. 2011 yılında Ulusal Ajans tarafından desteklenerek gerçekleştirilen ve 2012 yılında Avrupa Komisyonu tarafından Girişimcilik alanında en iyi uygulama örneği olarak seçilen “Yerden Bedene, Bedenden Kalbe” adlı projede gerçekleştirilen ürünler de sergilenenler arasındaydı. Yine MYO bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikler, yapılan projeler ve eğitim faaliyetleri, sektör temsilcileriyle paylaşılırken, diğer Meslek Yüksekokulları ile de görüşmeler yapıldı.
Öğretim Görevlisi Daşçı ve Türkyılmaz, fuara katılımlarında maddi ve manevi destek veren Silica-Gem Firma sahibi Vecdi Ziyansız ile birlikte Sedefkâr Mümin Orhan ve Mücevher Sanatçısı Viktor Öcal’a teşekkürlerini ilettiler. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme