• Haberler
  • Genel
  • 'İscehisar'ın İhtiyacı Doğru Şekilde Yapılacak Sanayileşmedir'

'İscehisar'ın İhtiyacı Doğru Şekilde Yapılacak Sanayileşmedir'

İscehisar MHP İl Genel Meclisi Üyesi Av. Metehan Balaban, ilçenin verimli topraklarının sanayileşmesinin İscehisar'ın aleyhinde olmaması gerektiğini, doğru şekilde yapılacak sanayileşme hamlesinin ülke ekonomisine katkı sunacağını söyledi

İscehisar MHP İl Genel Meclisi Üyesi Av. Metehan Balaban, sanayileşmenin, bir toplumun istihdamını, zenginleşmesini ve refahını arttıran yegâne hususlardan biri olduğunu belirtti.

Av. Metehan Balaban, konu hakkında şunları söyledi:  “Gelişen toplumlara baktığımızda toplumların sanayi yaşam toplumları olduğunu görmekteyiz. Afyonkarahisarımız’da ise İscehisar sanayileşme konusunda önde gelen ilçelerimizden biri olmuştur. Sanayileşme anlamında Alanyurt köyümüz, İscehisar İlçemizin en önemli köylerinden biridir. Ancak burada elektrik ve atık sorunları gündeme gelmektedir. İlerleyen dönemlerde İscehisar’la, Karaağaç’ın birleşmesi söz konusu olacaktır. Yani İscehisar İlçesinin göbeğinde olan bir yerleşim yerinin sanayileşmesi konusu imar komisyonuna sevk edildi. Lakin bizler İscehisar İGM üyeleri olarak buna olumlu bakmıyoruz. Çünkü bu İscehisar İlçemizin geleceği açısından bu iyi bir hamle olmayacaktır. Konu komisyonda görüşülecektir. İscehisar İl Genel Meclisi üyeleri olarak bu durumun karşısında olduğumuzu bildiriyoruz. 2021 yılında köylü de bu nedenle köyün dışında hazineye ait bir arazinin sanayi alanı olması için başvuru yapmıştır. Gerekli plan, program, proje çizilmiş. İlgili yerlere başvurular yapılmıştır. Köylü doğal olarak sanayi alanı beklerken ne hikmetse 2022 yılında bu alan mera vasfına geçirilmiştir. 2024 yılında Valilik makamının ilgili birimlerine mera vasfının değiştirilmesi için müracaatlar yapılmıştır. Lakin sürekli başa dönmekteyiz. Sayın Valimizin de bu konudan haberdar olduğuna ilişkin bilgi edindim. Kendisinin yakından ilgileneceğine inanıyorum. MHP Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ın da bu konuyla yakından ilgilenecektir. Sorun çözülmezse verimli toprakların sanayileşmesi İscehisar İlçemizin aleyhine dönüşeceği gerekçesiyle İscehisar İl Genel Meclisi Üyeleri olarak konunun karşısında olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Sanayileşme doğru şekilde yapılarak ülke ekonomisine katkı sunulmalıdır.”

Bakmadan Geçme