İşbirliğiyle bir Çocuk Evi daha hizmette

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yasası kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nca koruma ve bakım altına alınmış 5 kardeş için Harb-İş'te bir Çocuk Evi daha açıldı Çocuk Evleri Projesi kapsamında, Afyonkarahisar Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi (ÇOKEM) tarafından açılan 11. Evin tüm ihtiyaçları Afyonkarahisar'lı İş Adamlarının eşlerinden Yıldız Özer, Tülay Özer, Emine Özer, [&hellip]

İşbirliğiyle bir Çocuk Evi daha hizmette

2828 Sayılı Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Yasası kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nca koruma ve bakım altına alınmış 5 kardeş için Harb-İş’te bir Çocuk Evi daha açıldı

Çocuk Evleri Projesi kapsamında, Afyonkarahisar Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi (ÇOKEM) tarafından açılan 11. Evin tüm ihtiyaçları Afyonkarahisar’lı İş Adamlarının eşlerinden Yıldız Özer, Tülay Özer, Emine Özer, Hafize Gümüştaş, Özlem Demirayak, Selma Demirel, Safura Uysal, Füsun Baskın, Şükran İplikçioğlu, Tülay Oruç, Saide Korkmaz, Figen Pancar, Enise Diler ve İlter Olgun hanımefendiler tarafından karşılandı. Ayrıca evin beyaz eşyalarının bir kısmı Nurettin Altınbaş tarafından karşılanırken evin tüm perdeleri Halil Perde tarafından yapıldı.
ÇOCUKLAR GÜVENDE
Çocuk Evleri hakkında bilgiler veren Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Mustafa Lafçı, bu evin proje kapsamında ilimizde açılan 11’inci Ev olduğunu ve Çocuk Evlerinin her birinin ayrı bir adının olduğunu bu evin adının ise Esentepe Çocuk Evi olduğunu belirtti. Çocukların evde üç Bakıcı Anne’lerinin olduğunu ve onlarında vardiya sistemi ile çocukların yanlarında bulunarak her türlü ihtiyaçlarını giderme konusunda çocuklara yardımcı olduklarını belirtti. Mustafa Lafçı, ayrıca çocukların okulları ve dersleri ile ilgilenen her evin bir Grup Sorumlusu öğretmeninin de bulunduğunu sözlerine ekledi.
Bayan Balkanlıoğlu’nun eşliğinde Afyonkarahisarlı işadamlarının eşleri, Harb-İş’te bulunan Esentepe ve Kocatepe Çocukevleri’ni ziyaretleri sırasında çocukların ihtiyaçları olup olmadığı soruldu. Heyet, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Mustafa Lafçı, Bakıcı Anneleri ve Sorumlu Öğretmenleri’nden bilgiler aldı.
BALKANLIOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR
Ziyaret sırasında konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun eşi Esma Balkanlıoğlu, “Yapmış oldukları yardımlardan dolayı Afyonkarahisar’lı işadamlarımızın değerli eşlerine çok teşekkür ediyorum. Böyle hayırlı bir işe vesile olarak yavrularımızın yüzlerini güldürdüler. Çocuk Evleri Projesi kapsamında bu tür çocuk evlerini ilimiz geneline yayarak, çocuklarımızı toplumsal hayata kazandırmak amacındayız. Çocuklarımıza sıcak bir ev ortamı hazırlama konusunda göstermiş oldukları cömertlikten ve katkılardan dolayı hanımefendilere, tekrar teşekkür ediyorum” dedi. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme