• Haberler
  • Genel
  • İşadamlarımız Afyonkarahisar'ın ufkunu açıyorlar – Kocatepe Gazetesi

İşadamlarımız Afyonkarahisar'ın ufkunu açıyorlar – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Ekim ayı İstişare Toplantısı'nı Oruçoğlu Termal Otel'de gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarlı iş adamlarının şehrin gelişimine büyük katkı sağladıklarını söyledi İhracatımız 300 milyon dolarıgeçmek üzereOruçoğlu Termal Otel'de gerçekleştirilen AFSİAD Ekim Ayı İstişare Toplantısı'na Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser [&hellip]

İşadamlarımız Afyonkarahisar’ın ufkunu açıyorlar

Afyonkarahisar Sanayicileri ve İşadamları Derneği (AFSİAD) Ekim ayı İstişare Toplantısı’nı Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisarlı iş adamlarının şehrin gelişimine büyük katkı sağladıklarını söyledi

İhracatımız
300 milyon doları
geçmek üzere
Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirilen AFSİAD Ekim Ayı İstişare Toplantısı’na Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ve Özerler Holding Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Özer konuk olarak katıldı. AFSİAD Yönetim Kurulu Üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda, AFSİAD’ın yeni üyesi olan Can Mermer İşletme Sahibi Günay Kart’a plaket verilerek rozet takıldı. Oruçoğlu Termal Otel’de gerçekleştirilen istişare toplantısında, Günay Kart’a plaketini takdim eden Vali İrfan Balkanlıoğlu kısa bir konuşma yaptı. Afyonkarahisarlı işadamlarının şehrin gelişimine çok büyük katkılar sağladığını vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Afyonkarahisarlı işadamlarımız ili-mizin ufkunu açıyorlar. Bugün Afyonkarahisar artık hak ettiği yere doğru sizlerin sayesinde yavaş yavaş ilerliyor. İhracatımız 300 milyon doları geçmek üzere. Yurt dışında yaptığımız gezilerde Türk müteşebbislerin yoğun olduğunu gözlemledik. Dünya geneline baktığınızda en çok müteşebbis potansiyeli olan ülkeyiz. Sizlerin sayesinde memleketimiz bir yerlere gelmeye çalışıyor. Öğrenim için giden öğrencilerimiz öğrenimlerini tamamladıktan sonra orada kalıp işini kuruyor, ya da siz işadamlarımız iş kuruyorsunuz. Dil bilen, yetişmiş, genç, geleceğe güvenle bakan siz değerli müteşebbisleri görünce inanın biz de gurur duyuyoruz”diye konuştu.
İstişare toplantısı düzenliyoruz
Afyonkarahisar’ın gelişimine katkı sağlamayı öncelikli hedef olarak belirlediklerini kaydeden Afyonkarahisar Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Demirayak, “İlimizin gelişmesi için ortak akıl üretmek ve dostlukların pekişmesi adına istişare toplantıları düzenliyoruz. Bugüne kadar ele aldığımız her konuda üzerimize düşen görevleri de tamamlayarak, somut adımlar atma gayretinde olduk. Özünde hizmet aşkı olan bu gayretlerin ilimizin kalkınmasına ve hak ettiği yere gelmesindeki payı bizim için büyük onurdur. Gayemiz her zaman olduğu gibi ilimizi ve bölgemizi ekonomik, sosyal ve kültürel açıdan güçlendirerek, ülkemizin dünyadaki gücüne güç katmaktır. Gerek bölgesel potansiyelimiz, gerekse bu potansiyelin tam kapasiteyle kullanılması için yerel yönetimlerimizin ve kurumlarımızın sarf ettiği olağanüstü çaba bizleri daha iyisi için çalışmaya sevk etmektedir” ifadelerini kullandı.
Sorunlar kısa sürede çözülüyor
Projelerin tamamlanmasıyla Afyonkarahisar’ın modern ve gelişmiş bir şehir görünümüne kavuştuğunun altını çizen Demirayak, “Bugüne kadar ilimizi ilgilendiren her konuda fikir üretmek ve fikirleri çözüme dönüştürecek projeler oluşturmak vizyonuyla hareket ettik. Geldiğimiz noktada sorun başlığı altında konuşulan pek çok konunun kısa zamanda çözümlendiğini, fırsat başlığı altında konuşulan pek çok konunun ise eyleme dönüşerek somut sonuçlara ulaştığını görmenin gururunu yaşıyoruz. Bir yerin ilerleyip, ilerlemediğini anlamak için sorunlara değil, her yıl aynı sorunların konuşulup, konuşulmadığına bakmak gerekir. Afyonkarahisar’ımızda gündeme gelen her soruna kısa zamanda çözüm üretildiğini ve gündemin hızına erişmenin mümkün olmadığını görmek ilerlediğimizin net kanıtlarından biridir. Kısa süre öncesine kadar şantiyeye dönüşen şehrimiz, projeler tamamlandıkça modern ve gelişmiş bir şehir görüntüsüne bürünmektedir” dedi.
Afyonkarahisar’ın son bir yıl içerisinde bir yılda direk ihracat oranını yüzde 36 arttırdığını belirten Şükrü Demirayak; “Kentin küresel ve tarihi mirasına saygılı bir şekilde ilerleyen çalışmalar kent dokumuzu da bozmadan turizme yeni bir yıldız kazandırıyor. Taş Medrese’nin aslına uygun bir şekilde korunması için hiçbir masraftan kaçınılmaması, geçtiğimiz günlerde 300’üncü yılına giren Yeni Camii gibi tarihsel miraslarımızın korunarak gelecek nesillere taşınması bunun en iyi örneklerini oluşturuyor. Aynı şekilde temeli atılan spor merkezimizin ilimize sağlayacağı itibarını ve ilgiyi bir üst düzeye taşıyacağına olan inancımız sonsuz. Birçok sektörü adıyla özdeşleştiren ilimizin ticari verileri de haklı gururumuzun en önemli göstergelerinden biridir. Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine baktığımızda yılın ilk 9 ayında 214 milyon 192 bin dolarlık ihracat rakamına ulaşan ilimiz, son bir yılda direk ihracat oranını yüzde 36 artırmıştır” diye konuştu.
Afyonkarahisar’ın ihracatta Türkiye genelinde 28. sırada olduğunu ifade eden Demirayak; “Türkiye genelinde 28. sıradayız, bu çok önemli bir başarıdır. Bu rakama geçen yıl 12 ayda ulaştığımız düşünülürse kat ettiğimiz yol daha iyi gözlenebilir. “Termal Başkent” adını sonuna kadar hak eden Afyonkarahisar, kabuğunu kırmanın ötesine geçmiş, geleceğini kurmaktadır. Yatırımcılar için en doğru lokasyon olan ilimizde 2 yıl içinde 5 yıldızlı otel sayısı 11’e ulaşacağı öngörülüyor. Bununda yaklaşık 5 bin kişilik istihdam yaratması bekleniyor. Yalnızca bu tesislerin ilimiz ekonomisine katkısı 800 milyon TL’yi bulacak. Yani kalkınma ve dünya şehri olma yolunda sırf turizmde büyük fark yaratacağı aşikârdır. Bizlerde bu seferberlikte her zaman olduğu gibi bundan sonra da güç birliği içinde canla, başla çalışmaya devam edeceğiz”şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme