• Haberler
  • Genel
  • 'İşadamları ve finans kurumları hedef gösteriliyor'

'İşadamları ve finans kurumları hedef gösteriliyor'

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Niyazi Diler, son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne görül veren işadamlarının işletme izinlerinin iptal edildiğini, finans kurumlarının hedef gösterildiğini kaydetti Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Niyazi Diler ile HÜRSİAD'in eski başkanları Ramazan Özçelik ile Mehmet Çarkgil, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Hizmet Hareketi'ne gönül veren insanların farklı suçlamalarla karşılaştığını söyleyen [&hellip]

“İşadamları ve finans kurumları hedef gösteriliyor”

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Niyazi Diler, son zamanlarda Hizmet Hareketi’ne görül veren işadamlarının işletme izinlerinin iptal edildiğini, finans kurumlarının hedef gösterildiğini kaydetti

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Niyazi Diler ile HÜRSİAD’in eski başkanları Ramazan Özçelik ile Mehmet Çarkgil, dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Hizmet Hareketi’ne gönül veren insanların farklı suçlamalarla karşılaştığını söyleyen Diler, bu durumun gönülleri yaraladığını kaydetti. Diler, “Son zamanlarda gördüğümüz üzere, bu hareketle ilgili toplumu ve gönüllülerini yaralayan, rant, paralel yapı, çete, örgüt, in ve haşhaşi gibi benzetmelerle ağır bir yıpratma faaliyeti yapılmaktadır. Yalan ve düzmece manşetlerle toplumunuz yanıltılmaya çalışılarak algı yönetimi yapıldığını görmekteyiz. Bunların , daha önce hiç görmediğimiz şekilde, Sayın Başbakanımız tarafından da maalesef incitici bir uslupla zikredilmesi ayrıca üzüntü verici bir husustur” dedi.
ADETA İFTİRA KAMPANYASI BAŞLADI
Diler, bir iftira kampanyasının başlatıldığına dikkat çekerek “Son haftalarda ülkemizde yaşanmakta olan ve kamuoyunu fazlasıyla meşgul eden konularda derin endişeler duymakta, yarınlarımızı tehlike altına sokmaya yönelik kargaşa ortamı arayan çevrelerin çabalarıyla, özellikle dershane, yolsuzluk operasyonları, fişleme konularda, gündem saptırılarak bilgi kirliliği oluşturulmaya çalışılmakta ve yüzyılın barış hareketi olan Hizmet Hareketi’ne yönelik iftira ve karalama kampanyaları yapılmaktadır” diye konuştu.
İNSANLIĞIN ORTAK
DERTLERİYLE MÜCADELE
Diler, insanlığın menfaatine olduğuna inanılan her projeye destek verdiklerini belirterek “Hizmet Hareketi, yıllardır toplumun her kesiminden gönüllüleri olan, kamu yararına hizmet eden, ülkemiz ve milletimizin güzel hasletlerini tüm dünyaya duyurmaya çalışan, insani değerler etrafında mutabakat sağlayarak, insanlığın ortak dertleri olan sefalet, cehalet, terör, adeletsizlik gibi konularda mücadele etmektedir. Milletimizin ve insanlığın menfaatine olduğuna inanılan her icraata ve projeye, tarafsızca destek verilmektedir” diye konuştu.
“OKULLAR KARALANIYOR,
VİCDAN YARALANIYOR”
Hizmet Hareketi’ne gönül veren işadamlarının üzerine gidildiğini aktaran Diler, “Devlete düzenli vergilerini ödeyen, katma değer oluşuran, istihdam ve ihracat yapan saygın işadamlarının Hizmet hareketine gönül verdiği için, işletme izinlerinin iptalini, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini, girişim hürriyetine indirilmiş bir darbe olarak algılıyor, gerek yerli gerekse de yabancı yatırımcılar için Türkiye’nin güvenli bir ülke olmaktan çıkarılmaya çalışılmasını üzüntüyle izliyoruz.
Halkımızın gözdesi haline gelmiş, ülkemizin global markası olan, bütün dünya tarafından hüsnü kabul görmüş Türk okullarının büyükelçilerimiz vasıtasıyla karalanmaya çalışılması, bu hizmetleri gönülden destekleyen, maddi manevi fedakarlıkta bulunan milyonlarca vatandaşımızın vicdanlarını yaralamıştır” ifadelerini kullandı. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme