• Haberler
  • Genel
  • İşadamı Kırkpınar, Gazlıgöl için yeni iddiaları gündeme getirdi

İşadamı Kırkpınar, Gazlıgöl için yeni iddiaları gündeme getirdi

İhsaniye’nin Gazlıgöl beldesinde 30 milyon lirayı bulan termal otel ve devremülk yatırımı yapan işadamı Abdullah Kırkpınar, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ile ilgili yeni iddiaları gündeme getirdi Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, daha önce gündeme getirdiği “Termal yatırımın binaları inşa edildi, ama kullanım izni verilmiyor” iddiasından sonra yeni iddiaları basın toplantısıyla duyurdu. Kırkpınar, [&hellip]

İşadamı Kırkpınar, Gazlıgöl için yeni iddiaları gündeme getirdi

İhsaniye’nin Gazlıgöl beldesinde 30 milyon lirayı bulan termal otel ve devremülk yatırımı yapan işadamı Abdullah Kırkpınar, Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin ile ilgili yeni iddiaları gündeme getirdi

Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, daha önce gündeme getirdiği “Termal yatırımın binaları inşa edildi, ama kullanım izni verilmiyor” iddiasından sonra yeni iddiaları basın toplantısıyla duyurdu. Kırkpınar, “Gazlıgöl Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan E-F bloklarımıza 6 aydır sudan bahanelerle yapı kullanma ruhsatı verilmediğini, bu konuda valilik, bakanlık ve milletvekillerinin olaya duyarsız kaldığını duyurmuştuk. Ayrıca, açıklamamızda tesislerimizi incelemek için hiçbir teknik elemanında gelmediğini belirtmiştik.Ancak, edindiğimiz bilgi ve belgelere göre: Gazlıgöl Belediyesi tarafından Ocak 2012’den itibaren başkanın birinci derece akrabası olan İsmail Keskin, İrfan Keskin ile birlikte yatırımcı Ahmet Susuz (devam eden inşaatın altına alışveriş merkezine yapı kullanma ve iş aşma ruhsatı verilen yer), İsmail Yıldırım, Gazlıgöl Belediye Başkanlığına ait bir binaya ve Halit Özdemir’in oteli olmak üzere toplam 6 adet yapı kullanma izin belgesi düzenlenmiştir” dedi.
SUDAN BAHANELERLE ENGEL ÇIKARILIYOR
Kırkpınar Termal’in tamamlanan blokları için teknik eleman olmaması gerekçesiyle kullanım izni verilmediğini hatırlatan işadamı Abdullah Kırkpınar, “Bizim tamamlanan bloklarımız için teknik eleman olmadığını yazıyla bildiren ve Valilik’ten teknik eleman desteği istediğini belirten Belediye Başkanı Selahattin Keskin, acaba bu binalar ve otel inşaatları için teknik elemanları nereden bulmuştur? Soruyorum. Bu bir çifte standart ve görevi kötüye kullanma değil midir? Bu aynı zamanda Anayasa’nın kanunlar önünde herkes eşittir ilkesine de aykırı değil midir? Belediye burada yandaş ve akrabalarına inşaat ruhsatı ve yapı kullanma ruhsatını hiçbir sıkıntı çıkarmadan verirken, önünü açması gereken biz gibi yaklaşık 150 kişiye iş imkanı sağlayacak yatırımcıya havadan sudan bahanelerle engeller çıkarmaktadır” diye konuştu.
FARKLI İMZALAR MI ATILDI?
Gazlıgöl Belediyesi’nin verdiği ruhsatlarla ilgili çarpıcı bir iddiayı da kamuoyuyla paylaşan Kırkpınar, “Bir vatandaş olarak yaptığım araştırmada göze çarpan bir diğer skandalda da 6 adet kullanım ruhsatlarında 6 değişik imza görülmektedir. Bunlar gerçek midir? Sahte midir bilmiyorum. Yoksa birileri başkanın haberi olmadan bu imzalar mı atmış? Bu imzalar kime ait, başkanın bunlardan haberi var mı? Yoksa birileri başkan adına imza mı atmış? Bu farklı imzaların kime ait olduğunun kamuoyuna ve yetkililere açıklanmasını istiyorum. Gazlıgöl Belediyesi yol geçen hanı mıdır? Buna inanmak istemiyoruz ancak belgeler yolgeçen hanı olduğu gerçeğini kuvvetlendiriyor” ifadelerini kullandı.
Gazlıgöl Belediye Başkanı Selahattin Keskin’in A.Ç. isimli bir kişi için “İnisyatif kullandım” diyerek ruhsat verdiğini bildiren Abdullah Kırkpınar, “Sayın Başkan, kanunlar, yönetmelikler varken nasıl oluyor da inisiyatif kullanarak evrak düzenleyebiliryorsun? O zaman bizim inşaatlarımız içinde bu insiyatifi, neden kullanmıyorsun?” diye sordu. (Kocatepe)

DÜKKAN KONUSUNA AÇIKLIK GETİRDİ

Kırkpınar Termal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kırkpınar, daha önce açıkladığı “dükkan” konusuna da açıklık getirdi. Kırkpınar, “Keskin, yıllardır benden Gazlıgöl Belediyesinden 10 yıllığına kiraladığımı dükkanından beni çıkartmak için mahkemeye verdi ancak kaybetti. Bundan sonra benden sürekli bu dükkanı vermem karşılığında ruhsat işini çözebileceğini söyledi. Bunun şahitleri de vardır. Vermeyince, 2006 yılında yapmış olduğum hamam ve villalar ve otellerime kasıtlı olarak imar değişikliği yaparak buraları yol yapmıştır. Ben de Kültür Turizm ve Kültür Bakanlığı’na itirazda bulundum. Bunun üzerine itirazım kabul edilerek, bu yol deği��ikliği kaldırıldı. Burada başkanın nasıl bir çifte standart uyguladığını açıkça görüyoruz” ifadelerini kullandı. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme