• Haberler
  • Genel
  • “İşadamı değilim kefil olamadım” – Kocatepe Gazetesi

“İşadamı değilim kefil olamadım” – Kocatepe Gazetesi

Sanjet’in Afjet kadar abone sayısı olduğunu belirten Vali irfan Balkanlıoğlu, Sanjet’in elektrik borcu nedeniyle yaşanan kesintinin siyasi parti ayrımı ya da başkaca bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Balkanlıoğlu, sevk ve idarenin basiretli olması halinde sorun yaşanmayacağını, Sandıklı’daki kesintinin giderilmesi için işadamı olmadığından kefil olamadığını vurguladı MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, 30 Mart Cuma günü düzenlediği [&hellip]

"İşadamı değilim kefil olamadım"

Sanjet’in Afjet kadar abone sayısı olduğunu belirten Vali irfan Balkanlıoğlu, Sanjet’in elektrik borcu nedeniyle yaşanan kesintinin siyasi parti ayrımı ya da başkaca bir nedenden kaynaklanmadığını söyledi. Balkanlıoğlu, sevk ve idarenin basiretli olması halinde sorun yaşanmayacağını, Sandıklı’daki kesintinin giderilmesi için işadamı olmadığından kefil olamadığını vurguladı

MHP İl Başkanı A. Zeki Ertürk, 30 Mart Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Sandıklı’da Sanjet firmasının borcu nedeniyle yaşanan elektrik kesintisi sıkıntısı ve ilçe halkı ile Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun ilgilenmesi gerektiği görüşünü açıklamıştı. Açıklama hakkında görüşü sorulan Vali Balkanlıoğlu, konu ile ilgilenip ilgilenmediği sorusunun OEDAŞ İl Yöneticisi Tonyukuk Çimen’e sorulmasını istedi.
“Kesilir kesilmez ilgilendim”
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Sandıklı ilçesinde jeotermal ısınma hizmetini veren Sanjet’in elektrik borcu sonucu gerçekleşen elektrik kesintisi ile kesilme anından itibaren ilgilendiğinin altını çizdi. OEDAŞ’ın özelleştirilmiş bir şirket olduğunu hatırlatan Vali Balkanlıoğlu, OEDAŞ İl Yöneticisi Tonyukuk Çimen’le konuyu görüştüğünü söyledi. Çimen’e, “Koskoca ilçeyi niçin elektriksiz bırakıp soğuğa mahkum ettin.” sorusunu sorduğunu anlatan Vali Balkanlıoğlu; “Tonyukuk bey Sandıklı Belediyesi ile defalarca görüştüklerini, protokol imzalayarak belirli tarihlerde ödeme düzenlemesi yaptıklarını bildirdi. Ödemenin yapılmadığını ifade etti. Kendilerinin sonuç itibariyle şirket elemanı olduklarını, Eskişehir’de patronları ve müdürlerinin bulunduğunu belirtti. Konu hakkında milletvekilimizle telefonda gö-rüştüm. Tonyukuk beyde bizzat milletvekili ile telefonda görüştü.” dedi.
Başka seçenek kalmadı
İfade edilenin OEDAŞ’ın alacağını bir şekilde garantiye alma zorunda olduğunun aktarıldığından söz eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, özel şirket olan OEDAŞ’ın şahsi kefalet talep ettiğini belirtti. “Bende Sandıklı Belediye Başkanı gibi işadamı olmadığım için kefil olamadım.” diyen Vali Balkanlıoğlu; “Şahsi kefil olarak imza atıp borcun ödenmemesi halinde şahsi mal varlığıma haciz gelmesini kabul etmekten başka seçenek kalmadı. Bilindiği üzere burada camilerin, avluların elektriğini kesmişlerdi. Muhtarlar eylem yapmışlardı. Şirketi o zamanda arayıp rica ettik. Sokak aydınlatması olarak geçtiği için bedelini maliye ödüyor. Ancak sözkonusu yerin sokak değil avlu olduğunu belirttik. Denetimler yapılacağını bundan sonra tolore edilemeyeceği söylendi. OEDAŞ bize bağlı değil özel bir şirket.” diye konuştu.
Afjet’in hiç borcu yok
İl merkezinde jeotermal ısınma hizmetini veren Afjet’in, elektrik borcunu ödeyememesi halinde Afyonkarahisar halkınında üşüyeceğini dile getiren Vali Balkanlıoğlu, iktidar partisinden olan bir Belediye yönetiminin il merkezinde bulunduğunu söyledi. Meselenin parti meselesi olarak değerlendirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Vali İrfan Balkanlıoğlu; “Eğer Afyon’da borcunu ödemese üşürdük. Çünkü sistem bu. Kaldıki biz Afjet olarak Sanjet’le aynı abone sayısına sahibiz. Hatırlanırsa millet biraz şikayetçi oldu, bütün yolları kazdık sistemi yeniledik. Sistemi yenilemek için bankadan 10 trilyon TL borç aldık. Faizi ile beraber bankaya düzenli borç ödüyoruz. Kırka yakın personel var onların maaş ve sigortalarını ödüyoruz. Arada sırada arıza ve bakımlar için harcamalar oluyor. Hiçbir borcumuz yok. Sürekli düzenli eletrik kurumuna parayı ödüyoruz. Ama ben buradan fazlaca harcamalar yapsaydım bizde sıkıntıya girecektik. Sanjet’in geliri aylık olarak trilyonun üzerinde elektrik borcu 200-300 milyar TL. Bizim kadar para alıyorlar ama ödemiyorlar. Bunun parti ile vali ile bir ilgisi yok. Basiretli sevk ve idare etsinler.” şeklinde konuştu. (Kocatepe)

Bakmadan Geçme