• Haberler
  • Genel
  • İş makinesi operatorlüğünü uygulayarak öğrenecekler

İş makinesi operatorlüğünü uygulayarak öğrenecekler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu’nda “İş Makineleri Operatörlüğü Ortak Kullanım Atölyesi”nin açılışı yapıldı. AKÜ İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) ile TEMSA Global Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İş Makineleri Operatörlüğü Ortak Kullanım Atölyesi açılışına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İscehisar protokolü ile öğrenciler ve [&hellip]

İş makinesi operatorlüğünü uygulayarak öğrenecekler

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İscehisar Meslek Yüksekokulu’nda “İş Makineleri Operatörlüğü Ortak Kullanım Atölyesi”nin açılışı yapıldı.

AKÜ İscehisar Meslek Yüksekokulu (MYO) ile TEMSA Global Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İş Makineleri Operatörlüğü Ortak Kullanım Atölyesi açılışına Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, İscehisar protokolü ile öğrenciler ve öğretim elemanları katıldı

Türkiye’de ilk ve tek olan “İş Makinaları Operatörlüğü Programı”na bağlı çalışacak atölyenin açılış töreninde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra açılış konuşmalarına geçildi. Açılış konuşmalarında ilk olarak sözü alan İscehisar MYO Müdürü Liyaddin Yeşilkaya, “İscehisar MYO, 1994-1995 eğitim ve öğretim yılında 3 programla eğitim hayatına başlamıştır. 2012-2013 yılında ise Takı Tasarımı, Makine ve İş Makineleri programları açılmıştır. Bugün itibariyle Yüksekokulumuzda 220 öğrencimiz bulunmaktadır. Yüksekokulumuz fiziki mekânlar anlamında son derece iyi olanaklara sahiptir. Bu imkânların okulumuz için son derece önemli olduğunu da söyleyebiliriz. Bizim amacımız bu üç programda kendi konusunda iyi yetişmiş, bilgiyi üreten ve paylaşan, analiz eden bireyler yetiştirmektir. Bilindiği gibi, Türkiye’de iş makineleri, sektörel olarak baktığımız zaman madencilik sektöründe ve diğer sektörlerde çok ciddi anlamda kullanılmaktadır. Bu da bu sektörlerde iş makinesi kullanımını önemli kılıyor. Dolayısıyla bugün açılışını yapacağımız bu atölye de bize bu imkânı verecektir” dedi.
TEKNİKER YETİŞECEK
Törende TEMSA Global Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Teknik Servisler Müdürü Sertaç Varol yaptığı konuşmasında “Bizim buradaki en büyük amacımız sektörde ihtiyaç duyulan mühendisle teknisyen arasındaki teknikerin buradan yetiştirilmesi, bu açığın buradaki öğrenciler ile kapatılmasıdır. Sektörde, bayilerimizde müşterilerin en çok ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanın az olması ve bu elemanlara sıkça ihtiyaç duyulması önemlidir. Bu okulun da bu ihtiyacı kapatacağı apaçık görülüyor. Biz de burada, bu atölye desteğiyle, öğrencilerimizi mezun olduklarında sektöre hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Atölyemizde öğrenciler iş makinelerine hem teorik hem de pratik yaparak sektöre hazır halde yetişecekler. Biz de bu konuda elimizden geldiğince en büyük katkıyı sağlayacağız” diye konuştu.
MESLEK YÜKSEKOKULU DAHA DA GELİŞECEK
Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise yaptığı konuşmasında “İscehisar Meslek Yüksekokulumuz şu anda üç programla eğitim faaliyetlerini sürdürüyor. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. İscehisar, ilimize en yakın ilçelerimizden biri ve birçok özelliği var. Çevre çalışma alanı itibariyle de hem daha fazla sayıda öğrenciyi alabilecek, hem de eğitim öğretim verebilecek ortamımız var. O nedenle, yeri gelmişken ilçemizin dinamiklerinden de okulumuza farklı açılardan destek bekliyorum. Destek talebimi de yineliyorum. Bizler üniversite yöneticileri olarak öğrencilerimizin eğitim ve öğretimlerinde, uygulamalarında, araştırmalarında mutlaka donanımlı olmalarını istiyoruz. Onun için gayret ediyoruz. Diğer ilçelerimizde de aynı çalışmalar devam etmektedir. Özellikle meslek yüksekokullarımız, teknik eleman yetiştirmeleri nedeniyle, kesinlikle en üst düzeyde önem vermemiz gereken yüksekokullardır. Bu bağlamda İscehisar’da güzel bir ortam yakaladık. Ben TEMSA Grubuna çok teşekkür ediyorum” dedi.
ÖĞRENCİLER ŞİKAYET ETMİŞTİ
Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise yaptığı konuşmada “Daha önce İscehisar’dan bir grup öğrenci bana gelmişti; iş makineleri noksanlığından bahsetmişlerdi. ‘Teorik derslerle yetiniyoruz ancak bir makinenin üzerine otur bunu kullan dediklerinde bu yeteneği kendimizde görmüyoruz’ dediklerinde üzülmüştüm. Buna bir çare aramak için rektörümü aramıştım. Burada iş yapan mermercilerde acaba çıkma makineler var mıdır? Bunlardan istifade edilebilir mi derken, bugün burada bir güzellikle karşılaştık. Firma yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında bir güzel armağan da bulunmuşlar. Bundan sonra öğrencilerimiz teoriyle pratiği kaynaştırmış, makineye otur dendiğinde çalıştıracak durumda olacaklar. Türkiye’de ara eleman son derece ihtiyaç. Vali olduğumdan beri, bizi en fazla üzen, canımızı sıkan, çaresiz kaldığımız durum, insanların gelip bizden iş istemesi. ‘Son çare size geldim, her yere başvurduk, iş arıyoruz’ diyorlar. Peki ne iş yaparsın dediğimizde ‘her işi yaparım’ cevabı alıyoruz. Elektrikten anlar mısın, bilgisayar kullanabiliyor musun sorularına, ‘ondan başka her şey’ cevabı alıyoruz. Bu şekilde yığınlarla iş gücü var. Bence istikbali en parlak işlerden biri, iş makineleri operatörlüğü. Dünyanın her yerinde ihtiyaç” şeklinde konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından İş Makineleri Operatörlüğü Atölyesinin açılışı için kurdele kesilmesine geçildi. Protokol üyeleri hep birlikte kurdele kestikten sonra açılışı yapılan atölye ile birlikte makine atölyesi, su taşı ve mermer atölyelerinde incelemelerde bulundular. Tören kokteyl ile son buldu. (Kocatepe)

İş Makineleri Operatörlüğü Atölyesi

AKÜ İscehisar MYO ve TEMSA-Global Sanayi ve Ticaret A. Ş. arasında 2009 yılında yapılan protokol ile atölye kurulumu ve bölüm açma işlemleri başladı. Atölyenin inşası AKÜ Rektörlüğü tarafından yaptırılan, iç eğitim materyalleri ve mobilya gibi eğitim ile ilgili ihtiyaçlar, TEMSA-Global Sanayi ve Ticaret A. Ş. tarafından karşılandı. Öğretim elemanlarının sektördeki gelişmeleri takip etmesi için eğitimler Kometsu tarafından başlatıldı.

Bakmadan Geçme