• Haberler
  • Genel
  • İş kadınlarına özel e-ticaret eğitimi başladı

İş kadınlarına özel e-ticaret eğitimi başladı

AFİKAD Koordinatörlüğünde ZAFER tarafından desteklenen 'E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi' hafta sonu başladı. AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu, kritik bir alan olan dijital ticarette eğitimin önem taşıdığını vurguladı   Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen 'E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi', Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) koordinatörlüğünde 20 [&hellip]

AFİKAD Koordinatörlüğünde ZAFER tarafından desteklenen “E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi” hafta sonu başladı. AFİKAD Başkanı Samiye Hancıoğlu, kritik bir alan olan dijital ticarette eğitimin önem taşıdığını vurguladı

Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi”, Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) koordinatörlüğünde 20 Mart 2021 Cumartesi günü AFBEL Otel’de başladı. 32 saat sürecek eğitim programı sonucu, katılımcıların e-ticarete başlamak için tüm bilgi birikimini edinmiş olmaları hedefleniyor.
“PANDEMİ SÜRECİ E-TİCARETİN ÖNEMİNİ ORTAYA KOYDU”
AFİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Samiye Hancıoğlu E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi ve e-ticaretin önemi hakkında açıklama yaptı. Samiye Hancıoğlu, 2019 yılı sonunda Çin de ortaya çıkarak dünyaya yayılan ve Türkiye’yi de sosyal ve ekonomik alanlarda olumsuz etkileyen koronavirüsle başlayan pandemi döneminde alternatif satış kanalları arayışlarının arttığını söyledi. Hancıoğlu, “Birçok alanda yeni dinamikler, yeni iş yapma modelleri ortaya çıkarmıştır. 11. Kalkınma Planında yer alan Küresel Gelişmeler ve Eğilimler ana başlığı altında yer alan Değişen Teknoloji, Üretim Yapısı ve Hizmet Sunum Biçimleri kapsamında sosyal medya ve e-ticaret gibi alanlardaki bilgi platformlarının, hızlanan dijitalleşmeyle sağlık, finans, imalat sanayii, tarım gibi sektörlerde özelleşerek yaygınlaşması öngörülmüştür. Yaşadığımız pandemi, bu öngörünün gerçekleşmesinde atılan adımları hızlandırarak, özellikle hizmet sunum biçimi olan e-ticaret kanallarının potansiyelini ortaya çıkarmıştır. Ticaret Bakanlığı, 2020 yılının ilk 6 ayında Türkiye’nin e-ticaret hacminin bir önceki yıla göre yüzde 64 arttığını açıklamıştır.” dedi.
“E-TİCARET KRİTİK BİR FAALİYET ALANI”
Samiye Hancıoğlu, bakanlık verilerine göre 2019 yılının ilk altı ayında e-ticaretin, genel ticarete oranının yüzde 8,4 iken bu oran 2020’nin ilk altı ayında yüzde 14,2’ye yükseldiğini ifade etti. Hancıoğlu şunları söyledi: “2021 yılında ise e-ticaretin 400 milyar TL büyüklüğe ulaşması beklenmektedir. Bu veriler, e-ticaretin kritik bir faaliyet alanı olduğunu göstermektedir. Daha düşük yatırımla yapılabilir olması, mekan sınırlaması olmadan sistemin yönetilebilirliğinin sağladığı esneklik, online platformda daha geniş müşteri kitlesine ulaşılabilme gibi avantajları nedeniyle e-ticaret kadın girişimcilerce daha fazla tercih edilmekte. Yeni teknolojilerle ve artan sosyal medya kullanımının etkisiyle e-ticaret, yeni fırsatlar sunmakta, online platformun esnekliği, kadın girişimcilerin işlerini tamamen internet üzerinden yapmalarını konusunda teşvik etmektedir. Ayrıcae-ticaret Kadın girişimciler için uluslararası pazarlara açılarak büyümelerine olanak sağlamaktadır.”
EĞİTİME 15 İŞ KADINI KATILDI
Hancıoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Avantajlarından dolayı kadınların, her alanda olduğu gibi e-ticaret alanındada var olması ve bu alanda çeşitli mekanizmalar ile desteklenerek güçlendirilmesi AFİKAD olarak bizim hedeflerimiz arasında önemli bir yer almıştır. AFİKAD üyesi 12 iş kadını toplam 15 katılımcı eğitim sonunda e-ticaret ile ilgili tüm sorularına yanıt bulması ve ilerleyen dönemde faal olarak e-ticaret yapar hale gelmesi hedeflenmektedir. Ayrıca bu eğitimin, derneğimizin gelecek planları arasında olan kooperatif ve/veya iktisadi işletme organizasyonuna da katkı sağlayacağına inanıyoruz.” AKÜ Bolvadin MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Çakırer eğitime katılan iş kadınlarına “Elektronik Ticaret Dijital Dönüşüm” başlığında detaylı bilgiler verdi.
>> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme