• Haberler
  • Genel
  • İş kadınları Afyon'da güzel işlere imza atacak

İş kadınları Afyon'da güzel işlere imza atacak

AFİKAD Üyesi iş kadınlarına özel verilen 'E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi' tamamlandı   AFİKAD Koordinatörlüğünde Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından desteklenen 'E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi' hafta sonu tamamlandı. 32 saatlik eğitimi tamamlayan dernek üyesi iş kadınları sertifika almaya hak kazandı. Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) koordinatörlüğünde 20 Mart 2021 Cumartesi [&hellip]

AFİKAD Üyesi iş kadınlarına özel verilen “E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi” tamamlandı

AFİKAD Koordinatörlüğünde Zafer Kalkınma Ajansı (ZAFER) tarafından desteklenen “E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi” hafta sonu tamamlandı. 32 saatlik eğitimi tamamlayan dernek üyesi iş kadınları sertifika almaya hak kazandı.
Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği (AFİKAD) koordinatörlüğünde 20 Mart 2021 Cumartesi günü AFBEL Otel’de başlayan ve ZAFER 2020 yılı Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen “E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimi” dün tamamlandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan iş kadınlarına sertifikaları verildi.
“E-TİCARET EĞİTİMİ YOL AÇTI”
Sertifikalarını alan AFİKAD üyesi iş kadınları desteklenen E-Ticaret ile İş Dünyasında Güçlenen Kadınlar Eğitimine yönelik görüşlerini Kocatepe Gazetesi muhabirine açıkladı. Derneğin kurucu üyelerinden Denetim Kurulu Üyesi iş kadını Merve Şensoy, e-ticaretin özellikle son 1 yıldır gündeme olan ve başarıya taşınmasında önemli olan bir konu olduğunu söyledi. Şensoy, “Bizde Afyonkarahisar İş Kadınları Derneği üyesi iş kadınları olarak kendimizi bu konuda geliştirmek için bu eğitimin çok faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu eğitim bir yol açtı. Bundan sonra da kendimizi yetiştirerek bu alanda devam etmeyi düşünüyoruz.” dedi. Derneğin kurucu üyelerinden Figen İnce, AFİKAD ve ZEKÂ işbirliğinde yürütülen e-ticaret eğitimine katılmayı özellikle istediğini ifade etti. İnce, “Gerek çağın getirisi gerekse pandemi sürecinde birçok iş ve işlemler internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Kendi adıma da bununla ilgili neler yapabilirim ve neler öğrenebilirim düşüncesiyle bu eğitime katıldım. Malum şu an herşey internette gerçekleşiyor. Güzel bir eğitimi tamamladığımıza inanıyorum. Bir akademisyen tarafından verilen eğitimden memnunum.” diye konuştu.
ÇAKMAK VE ACAR AYAZİNİ’NDEKİ
İŞ KADINLARINA
E-TİCARETİ ANLATACAK
Emine Çakmak, İhsaniye İlçesi’ne bağlı Ayazini Köyü’nde kurulan Ayazini Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ortağı olarak AFİKAD’ın da üyesi olduğunu belirtti. E-ticaret eğitiminin önemli bir ihtiyaç olduğunu söyleyen Çakmak, şu anda kurulma aşamasında olan kadın üretim kooperatifi Web Sitesini nasıl hayata geçirebileceklerini ve öğrendiklerini pratize etmeye çalışacağını sözlerine ekledi. Ayazini Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve AFİKAD Üyesi Cemile Nur Acar, köyde 35 kadınla birlikte oluşturdukları kooperatif aracılığıyla turşu üretecek bir fabrika üzerine çalışacaklarını kaydetti. Acar, “E-ticaret eğitimi ile hayata geçirmek istediğimiz turşu üretim ve satışını nasıl pratik şekilde gerçekleştiribeleceğimizi görmüş olduk. Bu vesileyle ZEKÂ yetkililerine, AFİKAD yönetimine böylesi önemli ve gerekli bir eğitimin verilmesini sağladıkları için çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.
“E-TİCARETTE TIPKI PANDEMİ
GİBİ KÜRESEL BİR GERÇEK”
IDİAS Reklam Ajansı ve Cafe Life Dergisinin Sahibi AFİKAD Üyesi Huriye Mazi, e-ticaretin gün geçtikçe değer kazandığını koronavirüs pandemisiyle birlikte hemen herkesin alışverişten işe kadar e-ticareti kullanmak zorunda kaldığına dikkat çekti. Mazi, “İleride birşeyler yapabilmek amacıyla 4 gün toplam 32 saat süreli e-ticaret eğitimini tamamlamaktan son derece memnunum. Bence güzel ve verimli bir eğitim oldu. 25 yaşında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü mezunu Selime Sömer Bal, AFİKAD’ın en genç üyesi olduğunu belirtti. Aile Şirketi Hoca Elektrik’te Üretim Müdürü olarak çalışan Bal şöyle konuştu: “E-ticaret pandemi sürecinde daha da önem kazandı. 2020 yılının ilk 6 ayına baktığımızda yüzde 64’lük büyeme ile 92 milyar liraya ulaşmış. E-ticarette tıpkı pandemi gibi kesinlikle küresel bir gerçek haline geldi. Dernek üyesi işkadınları olarak bu eğitim özellikle almak istediğimiz bir eğitimdi. Derneğimizle işbirliği yapan ZEKA’ya bu vesile ile teşekkür ediyorum. Sağ olsun Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Çakırer hocamız bizlere en son e-ticarette neler yapmamız gerektiğini, güncel veriler neler? Hangi stratejiyi uygulayabiliriz? Nereden başlıyor konusunda bilgilendirdi. Sayın hocamıza da teşekkür ediyoruz.”
“ZAMAN VE MEKÂNDAN
E-TİCARETLE TASARRUF EDİLİYOR”
AFİKAD Üyelerinden Diyetisyen Sultan Kübra Ünal, 32 saat süreli e-ticaret eğitiminin kendisine göre son derece faydalı geçtiğini ifade etti. Öğrendiklerini uygulayabilmek için çaba göstereceklerini belirten Ünal, günümüz dünyasında hemen her şeyin internet üzerinden yapıldığını söyledi. Ünal, “İşlerimizi e-ticaretle halledebilmemiz zaman, mekân ve sağlık açısından avantajlı oluyor. “ ifadelerine yer verdi. Dupion Kadın Giyim Mağazası ve Yurt İşletmecisi Betül Aladaş, sözkonusu eğitimle e-ticaretle kadın giyimi veya farklı ürünler pazarlamanın inceliklerini öğrenmeyi amaçladığını kaydetti. Aladaş, “Ben bu işin içerisinde fazlasıyla bulunuyorum. Evet, verimli bir eğitimi tamamladık. Ama daha farklı olabilirdi düşüncesindeyim. Zaman içerisinde eğitmenlerin de kendini geliştirmesi gerekiyor.” dedi.
“AFYONKARAHİSAR’DA
GÜZEL ŞEYLER OLACAK”
Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Bolvadin MYO Öğretim Görevlisi Mehmet Akif Çakırer “Elektronik Ticaret Dijital Dönüşüm” konusunda verdiği eğitimi sertifika töreni öncesi değerlendirdi. Çakırer şunları kaydetti: “Elektronik ticaret çağımızın en önemli işletme stratejilerinden biridir. E-ticaret rekabeti de ciddi anlamda değiştirdi. Bu anlamda gelecektede özellikle Afyonkarahisar’da işkadınlarının kuracakları işletmeler için önemli bir strateji olduğunu düşünüyorum. Bu süreçte bizim yapmış olduğumuz eğitimlerde motivasyon oldukça yüksek, iş kurmak isteyen hatta bu sektörde olupta nasıl farklılık katabilirim? Bu eğitimde Afyonkarahisar olarak biz elektronik ticarette, dış ticarette veya dijital pazarlama olarak ne yapabiliriz stratejileri üzerine konuştuk. Ben inanıyorum ki Afyonkarahisar’da güzel şeyler olacak. Bu anlamda iş kadınlarımız yeni şeyler söyleyecekler, yeni işler geliştirecekler. Bu da Afyonkarahisar’a hem istihdam olarak hem de gelir olarak hem de güçlenen kadınlar olarak dönecektir diye düşünüyorum.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme