'İş hayatına atılmak isteyen bayanları bekliyoruz'

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Karakaya, İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, 'Çocuk Bakım Desteği' ve 'İş'te Anne' projeleri hakkında bilgilendirme de bulundu.'NET ASGARİ ÜCRETİN YARISI İŞKUR'DAN''İşe ilk adım' projesi kapsamında imalat ve bilişim sektöründe 6 ay, muhabirlik mesleğinde 9 ay diğer sektörlerde ise 3 ay olmak üzere destek uygulanacağını [&hellip]

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Karakaya, İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Çocuk Bakım Desteği” ve “İş’te Anne” projeleri hakkında bilgilendirme de bulundu.
“NET ASGARİ ÜCRETİN YARISI İŞKUR’DAN”
“İşe ilk adım” projesi kapsamında imalat ve bilişim sektöründe 6 ay, muhabirlik mesleğinde 9 ay diğer sektörlerde ise 3 ay olmak üzere destek uygulanacağını belirten Karakaya, “Bu projeden 18-29 yaş aralığında olan lisans ya da ön lisans mezunu olan gençler bu proje ile meslek hayatına kazandırılacak. Proje bittikten sonra kurs süresi kadar zorunlu istihdam sürecinde net asgari ücretin yarısı İŞKUR tarafından karşılanacak. Daha sonraki aşamada işveren tarafından bu kişi ile çalışmaya devam edilmesi durumunda ve taahhüt verilmesi halinde devam eden 12 ay boyunca da net asgari ücretin yüzde 25’i işverene İŞKUR tarafından verilecektir. Bu proje kapsamında çalışmak isteyen gençleri başvuru yapmaya, işverenlere de bu olanaklardan yararlanmaları için başvuruya çağırıyorum. Kurumumuza gelmeleri durumunda kendilerine iş ve meslek danışmanları tarafından bilgilendirme yapılacak” dedi.
“AYLIK 400 LİRA ÇOCUK BAKIM DESTEĞİ YAPILACAK”
Eğitimler sırasında kreş ve gündüz bakım evlerinde çocuğu olan kursiyerlerindestek alacaklarını kaydeden Karakaya, “Çocuk bakım desteği adı altında yapılacak bir diğer desteğin de imalat sektöründü işbaşı eğitim programı ya da sanayi sektöründe mesleki eğitim kurslarına katılan bayan kursiyerlere 2 ve 5 yaş arasındaki çocukları varsa ve bunlar gündüz bakım evi veya kreşte eğitim görüyorsa desteklenecek. Kurs programı veya mesleki eğitimi süresince aylık 400 lira çocuk bakım desteği yapılacak. Bakın desteğinden yararlanmak isteyen annelere de buradan çağrı yapıyoruz. Gelin kurumumuzdan bilgi alın.” ifadesine yer verdi.
GÜNLÜK 70 LİRA ÜCRET
“İş’te Anne” projesi hakkında bilgi veren Karakaya, “Bu proje henüz uygulamaya konulmadı.Ancak önümüzdeki hafta başlatılmasını bekliyoruz. Bu proje için gerekli çalışmaları yaptık. Projeyle ilgili iş ve meslek danışmanlarının görevlendirildi. 0-14 yaş aralığında çocuğu olan ve iş ve meslek kurslarına katılan kadınlara günlük 70 lira ücret verilecek. İş hayatına katılmak isteyen kadınları İŞKUR’a bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme