• Haberler
  • Gündem
  • 'İş güvencemiz kırmızı çizgimiz' – Kocatepe Gazetesi

'İş güvencemiz kırmızı çizgimiz' – Kocatepe Gazetesi

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından önceki akşam Grand Derya Düğün Salonunda geniş katılımlı iftar yemeği verildi.SENDİKACILIK HAKKITUTUP KALDIRMAKİftar öncesi gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir yaptı. Türkiye Kamu-Sen olarak bizim ilkemiz önce ülkemiz anlayışı ile ilkeli sendikacılık yapmayı kendisine görev kıldığını kaydetti. Demir, 'Kurulduğu günden bugüne kadar üyelerinin iyi günde kötü [&hellip]

Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği tarafından önceki akşam Grand Derya Düğün Salonunda geniş katılımlı iftar yemeği verildi.
SENDİKACILIK HAKKI
TUTUP KALDIRMAK
İftar öncesi gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını Kamu-Sen İl Temsilcisi Mehmet Demir yaptı. Türkiye Kamu-Sen olarak bizim ilkemiz önce ülkemiz anlayışı ile ilkeli sendikacılık yapmayı kendisine görev kıldığını kaydetti. Demir, “Kurulduğu günden bugüne kadar üyelerinin iyi günde kötü günde yanında olmuş hak arayışında destek vermiştir. Sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır. Üyelerimiz Kamu-Sen ailesinin birer ferdi olarak hiçbir zaman makam mevki ve menfaat gözetmeksizin bizlere destek vererek gücümüze güç kattınız. Onca tehdit, baskı ve mobinge karşı koyarak davanızdan geri adım atmadınız. Sizler iyi ki varsınız var olmalısınız. Sizler var oldukça Türkiye Kamu-Sen var olacaktır” dedi.
“TÜRKİYE VARSA UMUT VAR”
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Kamu-Sen’in kuruluşundan buyana Türkiye’nin bekası için mücadele ettiğini belirtti. “Türkiye varsa, umut vardır” diyen Kahveci, “400 bin Kamu-Sen üyesi hak arama mücadelemize omuz vermiştir. Bizim sendikal mücadelemizi iki yönden ele almak lazım. Bizi sadece sendika olarak algılamasın kimse. Biz sendikayız, sendikacılık yapıyoruz, çalışanın hak ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Onun mücadelesini sonuna kadar yapacağız. Ama aynı zamanda biz, bir sivil toplum örgütüyüz. Türkiye’nin gerçeklerinden ayrı düşemeyiz. Türkiye’de yaşanan ekonomi, sosyal hayatı, toplumsal barışı konuşmadan sivil toplum örgütü olarak görevimizi yerine getiremeyiz. Aynı zamanda Kamu-sen, milli ve yerli sivil toplum kuruluşudur” diye konuştu.
“TÜM KAMU PERSONELİ
KADROLU OLMALI”
24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde hem cumhurbaşkanı, hem de parlamentonun da seçileceğini söyleyen Önder Kahveci, seçimin Türk demokrasisine hayırlar getirmesini dileyerek, sözün bundan sonra milletin olduğunu vurguladı. Sözleşmeli öğretmenlerin tayin sıkıntısıyla ilgili soruyu cevaplandıran Kahveci, “Türkiye Kamu-Sen, sözleşmeli çalışmaya başından beri karşı olan bir konfederasyon. Biz sendika olarak bugüne kadar sözleşmeli çalışmanın doğru olmadığını, hem öğretmen arkadaşlarımız için, hem tüm kamu personelinin tamamının kadrolu çalışmasını destekleyen bir sendikayız. Bununla ilgili de sözleşmelilerin kadroya alınması için, imza kampanyası düzenledik. Nasip olursa bayramdan sonraki hafta, 19 Haziran’da Başkanlığa bu imzaları teslim edeceğiz. Sayın Başbakandan da randevu talep ettik. Bu yoğun programı içerisinde eğer randevu verirse, kendisine de 2013 yılında sözleşmelilerin kadroya alındığı gibi, şuan itibariyle kamuda çalışan tüm sözleşmelilerin kadroya alınması noktasındaki talebimizi ileteceğiz. Bundan sonrada sözleşmeli çalışma Türkiye kamu hayatında bir daha görmek istemiyoruz” şeklinde konuştu.
KHK İLE EK GÖSTERGE SORUNU ÇÖZÜLÜR
Memurlara 3600 ek göstergesi verilmesi konusundaki soruya, Cumhurbaşkanının 3600 ek göstergeyi vereceğiz diye kamuoyuna açıklamada bulunduğunu hatırlatarak yanıtlayan Kahveci şöyle konuştu: “Bu konuda siyasi partilerde açıklamalarda bulundu. Kamu çalışanları açısından bakarsak bunlar sevindirici. Ancak biz bunu bir vaat olmaktan öteye, gecikmiş bir hak olarak değerlendirip, bayramdan önce, bir KHK çıkarılarak kamu çalışanlarına kazandırmamsından yanayız. Aynı zamanda da bu ek göstergelerin tüm kamu çalışanlarına adil bir şekilde yansıtılması konusunda bir kararlığımız var. Mesela yardımcı sınıftaki arkadaşlarımız ek gösterge almıyor. Onlara mutlaka vermek lazımdır. Şuan itibari ile ek gösterge alan arkadaşlara da, 800’er puan ilave ettiğimiz zaman, kamu çalışanlarının beklentilerini karşılamış olacağız. Biz arzu ediyoruz ki, seçimden sonraya kalmasın. Bu verilen sözün, suya yazılmış bir söz olarak kalmasın. Çünkü ilerleyen zaman dilimine bırakılırsa, beklentilerin boş çıkması endişesini taşıyorum. Onun için bir KHK ile bu 3600 ek gösterge meselesi çok kolaylıkla çözülebilir”
İŞ GÜVENCESİNDEN
ASLA VAZGEÇMEYİZ
Devlet Memurluğu yasasının değiştirilmesi konusunun hükümet tarafından zaman zaman önlerine getirildiğini belirten Kahveci sözlerine şöyle devam etti: “Biz bu şuna varız. Devlet memurları yasasının yeniden gözden geçirilmesine, yeniden yapılandırılmasına varız. Çalışanların beklentilerini çağın gereklerini yerine getirecek bir çalışmanın içerisinde oluruz. Ama bizim önümüze sözleşmeli çalışma gelirse, iş güvencesini kaldıracak herhangi bir düzenleme gelirse Türkiye Kamu-Sen, bu işte asla olmaz. Türkiye Kamu-Sen’in iş güvencesi kırmızı çizgisidir. Biz iş güvencemizden asla vazgeçemeyiz.” >> Burcu AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme