• Haberler
  • Genel
  • İş dünyası umudunu kaybederse Türkiye ekonomisini kaybeder

İş dünyası umudunu kaybederse Türkiye ekonomisini kaybeder

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin son derece önem taşıdığını kaydetti. Güral, iş dünyasının umudunu kaybetmesi halinde Türkiye’nin ekonomisini kaybedeceğini belirtti Türkiye Genç İşadamları Konfedarasyonu (TÜGİK) 11. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı 17 Ekim Cumartesi günü Güral Afyon Otel’de gerçekleştirildi.TERÖRE TEPKİ TEK VE NET TÜGİK Genel [&hellip]

İş dünyası umudunu kaybederse Türkiye ekonomisini kaybeder

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, milletçe birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğunu, 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimlerinin son derece önem taşıdığını kaydetti. Güral, iş dünyasının umudunu kaybetmesi halinde Türkiye’nin ekonomisini kaybedeceğini belirtti

Türkiye Genç İşadamları Konfedarasyonu (TÜGİK) 11. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı 17 Ekim Cumartesi günü Güral Afyon Otel’de gerçekleştirildi.
TERÖRE TEPKİ
TEK VE NET
TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral toplantının medyaya açık bölümünde konfederasyon üyelerine hitap etti. Sözlerine hicri yılı ve Muharrem ayını kutlayarak başlayan Güral, terör belasına kurban giden şehitlere Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diledi. TÜGİK’in Türk özel sektörünün kalbinde yer alan konfedarason çatısı altında biraraya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade eden Erkan Güral; “Türkiye’nin başına bela olan 35 yıllık bir terör illeti, üzülerek görüyor ve yaşıyoruz ki son dönemde yine artmıştır. Gencecik fidanlarımızı bir hiç uğruna kaybediyor, ocaklara düşen ateşin acısın milletçe yaşıyoruz. Coğrafyamızda; ülkemizin, birliğimizin ve huzurumuzun hedef alındığı kirli bir oyun oynanıyor. Binlerce yıllık kardeşliğimiz bozulmak isteniyor. Bu tuzağa düşmemek, birliğimizi ve kardeşliğimizi korumak yine bizim elimizde. Bizi birbirimize düşman etmeye çalışan teröre karşı yine birlikte durmalıyız. Askerimize ve polisimize kurşun sıkan, buna yardım ve yataklık eden her kim olursa olsun teröristtir. Devlet içinde ki paralel yapılanma da dahil olmak üzere, terör her nereden gelirse gelsin tepkimiz tektir ve nettir. Bununla birlikte, etnik kökenlerin ve mezheplerin siyasi malzeme olarak kullanılmasını TÜGİK camiası olarak doğru bulmuyoruz” dedi.
HEDEF TOPLUMSAL UMUTSUZLUK
Köken, kimlik ve inanç her ne olursa olsun 78 milyon hep birlikte Türkiye olmanın somut örneğinin içinde bulundukları toplantı salonu olduğunu söyledi. Erkan Güral, Türkiye’nin çok zor bir dönemden geçtiğini, terör saldırıları ile 200’ü aşkın vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Süreçte 150’ye yakın güvenlik görevlisinin şehit düştüğünü kaydeden Güral; “Bu tablo elbette çok ağır ve üzüntü vericidir. Yaşadığımız acının, duyduğumuz öfkenin tarifi ve ölçüsü yoktur. Terörün öncelikli hedefinin toplumsal umutsuzluk ve kaos yaratmak, ülkenin gücünü yıpratmak olduğunun bilincindeyiz. O nedenle bizler umudumuzu yitirmeyeceğiz. İş dünyası umudunu kaybederse Türkiye ekonomisini kaybeder. Biz bir yandan yasımızı tutarken bir yandan da üretmeye, moral aşılamaya devam edeceğiz, etmek zorundayız. İş dünyasının demoralize olmaması kendisine içe kapatmaması gerekir. Çünkü iş dünyası kendisini kapatırsa ticaret yavaşlar ve ekonomik çarklar durur. Duran ekonomiyi harekete geçirmek zordur” diye konuştu.
“İLK YERLİ ARAÇ SAHİPLERİNDEN
OLACAĞIM”
Türkiye’nin yine büyük bir başarıya daha imza attığından söz eden TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, “Yüzde yüz yerli otomobil üretim hayalinin” artık gerçeğe dönüştüğünü söyledi. Gururlu ve kıvançlı olduklarını dile getiren Güral; “İnşallah bu arabanın ilk sahiplerinden biri de ben olacağım. Yerli otomobilimizi gururla kullanacağım. Sayın Bakanımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Yerli üretim otomobilimizin ismini ulusal bir yarışma ile belirleyelim ve bu projeyi taçlandıralım. Türkiye olarak yerli otomobil üretiminde gösterdiğimiz cesareti yine başka bir alanda yani nükleer enerji santralleri ile de gösteriyoruz. Geçtiğimiz günlerde Rusya ile yaşadığımız doğal gaz krizi Türkiye’nin bu konuya ne kadar ihtiyaç duyduğunun en önemli göstergesi değil midir?” şeklinde konuştu.
1 KASIM SEÇİMLERİ ÖNEMLİ
Erkan Güral, TÜGİK’in arzu edilen, imrenilen Türkiye fotoğrafı olduğunu ifade etti. Siyasi ve ekonomik istikrar için kaybedilecek gün olmadığına değinen Güral; “Bu hassas seçim sürecinde tüm siyasi parti liderlerinin, ülkemiz ve coğrafyamızın içinde bulunduğu ağır koşulları göz ardı etmeden, sağduyuyla hareket etmeleri, iş dünyasının ortak beklentisidir. Mevcut ekonomik tablo her ne kadar umut verici olsa da yerli ve yabancı yatırımcının gözü ve kulağı 1 Kasım seçimlerindedir. Bu yüzden iki hafta sonra yapılacak olan genel seçimler büyük önem taşımaktadır” ifadelerine yer verdi. (Kocatepe Haber Merkezi)

Bakmadan Geçme