İş dünyası seçime gidiyor – Kocatepe Gazetesi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan'da, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ise 3 Nisan'da seçime gidiyor. ATSO ve ATB'nin seçimleri 2017 yılı içerisinde yapılacakken, TOBB'un Türkiye genelinde aldığı karar gereğince seçimler ertelenmişti. O günlerde ticaret aleminde önemli mücadelelere gebe olacağı tahmin edilen ATSO ve ATB seçimlerinde erteleme kararı ile tansiyon düşmüştü. TOBB'un seçim kararları ile ticaret [&hellip]

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası 1 Nisan’da, Afyonkarahisar Ticaret Borsası ise 3 Nisan’da seçime gidiyor. ATSO ve ATB’nin seçimleri 2017 yılı içerisinde yapılacakken, TOBB’un Türkiye genelinde aldığı karar gereğince seçimler ertelenmişti. O günlerde ticaret aleminde önemli mücadelelere gebe olacağı tahmin edilen ATSO ve ATB seçimlerinde erteleme kararı ile tansiyon düşmüştü. TOBB’un seçim kararları ile ticaret aleminde seçim tansiyonunun yeniden yükselmesi bekleniyor.
ATSO’NUN SEÇİMLERİ
1 NİSAN’DA
T.C. Afyonkarahisar Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın kararı gereğince Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, “Meslek Komitesi Üyeleri ve Meclis Üyeleri Seçimi” 1 Nisan 2018 Pazar günü, “Dörtyol Mahallesi 2078 Sokak No:11 Afyonkarahisar” adresinde bulunan ATSO Hizmet Binasında yapılacak. Oy verme işlemi saat 09:00’dan 17:00’ye kadar gizli oy ve açık tasnif, sayım, döküm esaslarına göre yapılacak.
Seçim Kurulu tarafından onaylanan seçmen listeleri, 14-15-16 Mart 2018 (Çarşamba, Perşembe, Cuma) 3 tam iş günü, ATSO Hizmet Binasında askıya çıkacak. Aynı zamanda listeler ATSO web sayfasından da duyurulacak. Seçim takvimi, seçimlerde kullanılacak oy pusulaları örneği, yetki belgesi örneği vb. seçim ile ilgili bilgiler “Seçim Kılavuzu” başlığı ile ATSO ilan panosu ve ATSO internet sayfasında yer alacak.
BORSA’NIN SEÇİMLERİ
3 NİSAN’DA
Afyonkarahisar Ticaret Borsası’nın Meslek Komiteleri ve Meclis üyeliği seçimleri de 3 Nisan 2018 günü saat 09.00 ile 17.00 arasında ATB idari binasında gerçekleştirilecek. Ticaret Borsası’nda Meslek Komitelerine seçilecek üye sayıları 25-40 üyeli meslek gruplarında 5 kişiden, 41 ve daha fazla üyeli meslek gruplarında 7 kişiden oluşacak. Meslek komiteleri 5 kişiden oluşan gruplarda 2’şer, 7 kişiden oluşan gruplarda 3’er Meclis üyesi aslı ve yedeği ile birlikte seçilecek.
>> Burak AYDIN’ın Haberi

Bakmadan Geçme