• Haberler
  • Gündem
  • 'İş dünyası normalleşme sağlandığında kayıplarını telafi edecek'

'İş dünyası normalleşme sağlandığında kayıplarını telafi edecek'

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, bu yılın Mart ayından itibaren adım adım normalleşmenin gündeme geleceğinin belirtildiğini kaydederek, 'Normalleşme sağlandıktan sonra, iş dünyası olarak eski hızımızı yakalayarak yaşanan kayıpları telafi edeceğimizi düşünüyorum' dedi   Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi'nin 2021 yılının ilk toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde yapıldı. [&hellip]

ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, bu yılın
Mart ayından itibaren adım adım normalleşmenin gündeme
geleceğinin belirtildiğini kaydederek, “Normalleşme sağlandıktan sonra, iş dünyası olarak eski hızımızı yakalayarak yaşanan
kayıpları telafi edeceğimizi düşünüyorum” dedi

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclisi’nin 2021 yılının ilk toplantısı, ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci yönetiminde yapıldı.
“LOBİ FAALİYETLERİNDE ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA
İMZA ATTIK”
Toplantının açılış konuşmasını yapan ATSO Meclis Başkanı Dr. Mehmet Sıtkı Merdivenci, Oda’nın 2020 yılında yeni tip koronavirüs salgınına rağmen çalışmalarını hızla sürdürdüğüne dikkat çekerek, “2020 yılı Odamız’ın pandemi koşullarına rağmen faaliyetlerini hızla sürdürdüğü bir yıl oldu. Özellikle lobi faaliyetlerimiz konusunda önemli çalışmalara imza attık. Meclis Üyelerimiz, Meslek Komitelerimiz ve üyelerimizden gelen talepleri değerlendirerek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu aracılığıyla ilgili makam ve mercilere iletilmesini sağladık. 2018 yılında başladığımız ATSO KOBİ Akademisi eğitimlerimize koronavirüs salgınında da devam ettik. Mart ayına kadar yüz yüze yaptığımız eğitimlerimiz, ülkemizde koronavirüs etkilerinin görülmesi ile birlikte internet üzerinden düzenlendi. 2021 yılı eğitim takvimi konusunda da arkadaşlarımız gereken hazırlığı yaptı. Önümüzdeki günlerde ATSO KOBİ Akademisi eğitim takvimi sizlerle paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.
“ATSO PROJELERİNDE
BAŞARI KAZANDI”
ATSO’nun projelerinde de başarı kazandığının altını çizen Merdivenci, “Bildiğiniz gibi 2020 yılında Building Research Establishment Global’den Olağanüstü düzeydeki Yeşil Bina Sertifikası almıştık. Türkiye’de mevcut kamu binaları arasında bu düzeyde Yeşil Bina Sertifikası ile bir ilke imza atan Odamız, BREEAM’in düzenlediği ödül töreninde ilk elemeyi geçerek ilk 5’e kalmayı başardı. Ayrıca ATSO İş Merkezimiz’deki bütün dükkan ve daireler kiralandı. Pandemi şartlarına rağmen bu iki başarıyı elde eden Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz’i gönülden kutluyorum.” diye konuştu.
“DESTEKLER SANAYİCİ VE
İŞ İNSANLARI İÇİNDE
GÜNDEME GETİRİLMELİ”
Merdivenci, Kovid-19 süreci ile ilgili değerlendirme yaparak şöyle devam etti:
“2020 yılında hepimiz Kovid-19 salgınının getirdiği zor şartları yaşadık. İşletmelerimiz, bugün de salgının olumsuz etkilerinden tam olarak kurtulabilmiş değil. Hükümetimizin esnafa yönelik vergi ve kredi erteleme, kira yardımı gibi desteklerini olumlu buluyoruz. Benzer desteklerin sanayici ve iş insanlarımız için de gündeme getirilmesi, uzun süre kapalı kalan büyük işletmelerin yararlanabileceği daha çok düzenlemenin hayata geçirilmesi talebimizdir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu yönde adım atılacağı sinyalini vermiştir. Sayın Cumhurbaşkanımız’a teşekkür ederiz. Biliyoruz ki, sanayici ve iş insanlarımız üretime devam ettikçe, ülkemizin ekonomisi büyüyecektir. Ekonomimizin büyümesi, daha çok istihdam, daha çok refah olarak yansıyacağı gibi devletimizin alacağı vergilerin de doğrudan artmasını sağlayacaktır.”
“MECLİS ÜYELERİMİZİN
AŞI KONUSUNDA
HASSAS DAVRANACAĞINA İNANIYORUM”
Pandeminin etkisinin azaltılmasında toplumun her kesiminin sorumluluğu olduğunu hatırlatan Merdivenci, “Koronavirüsün etkisinin azaltılmasında hepimizin sorumluluğu vardır. Bu bağlamda her zaman söylediğimiz gibi maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymamız gerekiyor. Malumunuz olduğu üzere ülkemizde aşılama çalışmaları başlamıştır. Ben de sıram geldiğinde aşı olacağım. Bir hekim olarak, aşının bu hastalık için en etkili yöntem olduğunu söyleyebilirim. Her toplumsal olayda üst düzey duyarlılık gösteren siz değerli Meclis Üyelerimiz’in aşı konusunda da hassas davranacağına inanıyorum. Bu yılın Mart ayından itibaren adım adım normalleşmenin gündeme geleceği belirtiliyor. Normalleşme sağlandıktan sonra, iş dünyası olarak eski hızımızı yakalayarak yaşanan kayıpları telafi edeceğimizi düşünüyorum.” dedi. >> Burak AYDIN’ın Haberi

YASAL UYARI

Kocatepe Gazetesi’ne ait haberlerin alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır. Haberlerin belirli bir kısmını alarak yada başlığını değiştirerek veyahut alt üst edilerek de (gazeteci tabiri ile takla attırıp) alınıp/kopyalanıp başka yayın organlarında kullanılması halinde de yasal yollara başvurulacaktır. Telif hakkı davası açılacaktır.

Bakmadan Geçme