• Haberler
  • Genel
  • İş bulmak ve başarılı olmak için kendinizi geliştirin

İş bulmak ve başarılı olmak için kendinizi geliştirin

Ali Çetinkaya Kampüsü'nde yer alan Afyon Meslek Yüksekokulu'nda Birinci Kariyer Günleri düzenlendi. Kariyer Günleri'nde, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gerektiği vurgulandı Afyon Kocatepe Üniversitesi Ali Çetinkaya Kampüsü Afyon Meslek Yüksekokulu'nda Birinci Kariyer Günleri düzenlendi. Öğrencilerle işverenlerin buluştuğu Kariyer Günleri'nin açış konuşmasını yapan Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış, 'Afyon Meslek Yüksek Okulu, kurulduğu 1976 yılından itibaren [&hellip]

İş bulmak ve başarılı olmak için kendinizi geliştirin

Ali Çetinkaya Kampüsü’nde yer alan Afyon Meslek Yüksekokulu’nda Birinci Kariyer Günleri düzenlendi. Kariyer Günleri’nde, öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gerektiği vurgulandı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Ali Çetinkaya Kampüsü Afyon Meslek Yüksekokulu’nda Birinci Kariyer Günleri düzenlendi. Öğrencilerle işverenlerin buluştuğu Kariyer Günleri’nin açış konuşmasını yapan Afyon MYO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış, “Afyon Meslek Yüksek Okulu, kurulduğu 1976 yılından itibaren gerek Afyona gerekse Türkiyemiz’e nitelikli eleman yetiştirmeye devam etmektedir. Afyonumuzun özel sektör temsilcileri ve öğrencilerimizi buluşturmak, sorunlarımızı görüşerek çözüm üretmek amacıyla İş-Kur ile görüşme yaptık. Bu toplantıyı tertipledik” dedi.
MUTLU TOPLUM,
MUTLU BİREYLERDEN OLUŞUR
Çalışma ve İş Kurumu İl Müdür Yardımcısı Yılmaz Akar ise “Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin çözmesi gereken en büyük sorun işsizliktir. Kurumumuz aktif ve pasif işgücü politikalarının uygulanmasında önemli görevler üstlenmiştir. İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde, İl Müdürlüğümüz toplum yararına çalışma programları uygulamaktadır. Toplumsal yaşamda hepimiz meslek sahibi olma, yer edinme ihtiyacı hissederiz. İş-Kur olarak biz, mutlu bir toplumun ancak mutlu bireylerle oluştuğunu bilir ve ona göre hareket ederiz” diye konuştu.
17 BİN KİŞİNİN YÜZDE
25’İ İŞ BULUYOR
Akar, üniversite öğrencilerinin iş bulmakta, işverenin ise eleman bulmakta zorlandığına dikkat çekerek şöyle devam etti:
“İşveren, yetişmiş eleman bulmakta sıkıntı çekiyor. Okulu bitirdikten sonra hepiniz iş aramak durumunda kalacaksınız. 2012 yılında kurumumuza başvuran 17 bin kişiden ancak yüzde 25’ine iş bulduk. Bunların yüzde 80’i özel sektöre yöneliktir, yüzde 20’si ise kamuya yönelik. Kendinizi iyi yetiştirmeniz gerekir. İşverenlerin ne istediğini iyi bilmeniz gerekir. Sadece diploma almak yetmez.” İş-Kur Şube Müdürü Süleyman İnkaya da öğrencilerin kendilerini geliştirmesi gerektiğine dikkat çekti. (Kocatepe)

Daha geniş katılımlı buluşma sağlanacak

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ise “Çalışma ve İş Kurumu’nun önemli görevlerinden birisi olan çalıştıran ve çalışanı bir araya getirme programlarının ilkini kariyer günleri adı altında Afyon Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirmeye çalıştık. Bu programının ardından da iş arama becerilerini yükseltmek için seminer düzenlenecek. Daha büyük katılımın olacağı bir programın da planlamasına başladık” ifadelerini kullandı.

Alt kademeyi görmeden başarı gelmez

Anemon Afyon Otel Genel Müdürü Haluk Dinçer, öğrencilerin alt kademeyi görmeden başarıya ulaşamayacaklarını söyledi. Dinçer, “turizmgazetesi.com, turizmguncel.com, timeturkey.com, turizmtrend.com Bunları takip ederseniz, iyi bir turizmci olabilirsiniz. Okuldan mezun olduktan sonra hangi göreve geleceğinizi bilemezsiniz. Alt kademeyi görmeden hiçbiriniz şeflik veya müdürlük seviyesine gelemezsiniz. Alt kademeden başlayacaksınız. İlk işe başlarken en alt seviyeden başlayıp yürüyün. Bu olmazsa her kademede zorluk çekersiniz” dedi.

Personel konusunda söz

Alila Otel Müdürü İsmail Özcan, Alila Otel’in inşaatının sürdüğünü, inşaat bitiminde turizmcilik okuyan kişileri işe alacağını duyurdu. Özcan, “270 personel alacağım ben. Turizm Meslek Lisesi, Turizm Meslek Yüksek Okulu mezunu olmayan kimseyi almayacağım. Tuvalet temizleyerek başladım ben kariyerime. Tuvalet temizlemeden, temizleme işleminin nasıl yapılacağını bilemezsiniz. Yabancı dil bilmeyen, alt kademe olarak emekli olmak zorunda. Kendinizle ilgili yapmanız gereken şeyler var. Kendinize güvenmeniz gerekiyor” diye konuştu.

Bakmadan Geçme