'İş bitmeden sorun çözülmeli'

Eşrefpaşa Mahallesi 656 Sokakta dükkân inşaatları nedeniyle yolun daraltıldığını belirten mahalle sakinleri Belediye Başkanı Mehmet Zeybek'ten iş bitmeden sorunun çözülmesini istiyorlar   Eşrefpaşa Mahallesi 656 Sokakta Afyonkarahisar Belediyesi'nce yapılan 15 adet dükkân inşaatı nedeniyle mevcut yolun daraltıldığını belirten mahalle sakinleri bu durumun sorun oluşturacağını belirterek iş bitmeden gerekenin yapılmasını talep etti. 'DÜKKÂN İNŞAATINDA YOLA 1,5 [&hellip]

Eşrefpaşa Mahallesi 656 Sokakta dükkân inşaatları nedeniyle yolun daraltıldığını belirten
mahalle sakinleri Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’ten iş bitmeden sorunun çözülmesini istiyorlar

Eşrefpaşa Mahallesi 656 Sokakta Afyonkarahisar Belediyesi’nce yapılan 15 adet dükkân inşaatı nedeniyle mevcut yolun daraltıldığını belirten mahalle sakinleri bu durumun sorun oluşturacağını belirterek iş bitmeden gerekenin yapılmasını talep etti.
“DÜKKÂN İNŞAATINDA
YOLA 1,5 METRE GİRİLDİ”
Mahalle sakinlerinden Osman Okat ile Veli Akyol konu hakkında Kocatepe Gazetesi muhabirine bilgi verdi. Konu hakkında gazeteniz Kocatepe Haber Merkezini arayan Osman Okat şunları söyledi: “Eşrefpaşa Mahalle Muhtarımız Sayın Ramazan Doğankaya ve mahalle sakinleriyle birlikte Belediyemizin yaptığı dükkân inşaatları üzerinde hafriyat alınırken yolumuza 1,5 metre kadar giriliyor. Muhtarımızın öncülüğünde oluşturduğumuz heyetle durumu Belediye Başkanımıza ilettik. Sayın Belediye Başkanımız bize, ‘Ben bu yola arkadaşlara baktırayım. Gereğini yaparız.’ dedi. Bu görüşmeyi yaklaşık 1,5 ay önce yaptık. Fakat daha sonra herhangi bir gelişme olmadı.”
“GÜZEL HİZMETLERE
GÖLGE DÜŞMESİN”
Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e yoğun programlar nedeniyle ulaşamadığını dile getiren Okat şunları kaydetti: “Sayın Başkanımıza telefonla ulaştım. Gastro Afyon Festival etkinlikleri nedeniyle konuyla ilgilenemediğini söyledi. Günden güne bu şekilde inşaat ilerlemeye devam ediyor. Konu hakkında herhangi bir gelişme olmadı. Mahalle Muhtarımıza Başkanımıza bir defa daha gidip görüşelim dedim. Muhtarımız, ‘Ben Belediye ile karşı karşıya kalmayayım. Biz görevimizi yaptık, düzelme olmadı. Yapacak birşeyimiz yok.’ dedi. Bu nedenle konuyu basın aracılığıyla duyurmayı uygun gördüm. Gazetenize de onun için başvurdum. Bu durumun işin başında düzeltilmesini istiyoruz. Belediyemiz güzel hizmetler yapıyor. Dükkân inşaatının hemen arkasında park düzenlemesi yapıyorlar. Ama bu güzel hizmetlere gölge düşürecek bir şey daha yapıyor ki yolumuz daralıyor. İlimizde trafiğe rahatlatmak için alt ve üst geçitler yapılıyor. Milyonlarca yatırım yapılıyor. Sonuncu dükkânın köşesi beşgen yapılarak yol düzeltilebilir. Ama bir türlü Başkanımıza ulaşıp da gerekeni yaptıramadık. Sayın Başkanımız gelip görse belki düzeltecek. Yolumuz mümkünse daralmasın.” dedi.
“BAŞKANIMIZ GÖZÜYLE GÖRSEYDİ SORUN ÇÖZÜLÜRDÜ”
Mahalle sakinlerinden Veli Akyol, konuyu Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’e anlattıklarını ancak fotoğraf üzerinden bildirdikleri konuyu sunum zayıflığından anlatamadıkları düşüncesinde olduğunu dile getirdi. Akyol, “Onbeş yerine 14 dükkân olsa biri eksik olsa ne olur? Buraya toplam 15 dükkân yapılıyor. En az 15 araç olacak. Bu araçlar nereye park edecekler? Farklı sorunlar nedeniyle burada olaylar çıkacak. Yolumuz daralıyor burada sorun çok olacak. Burayı Sayın Başkanımız kendi gözüyle görseydi belki bu iş çözülürdü.” diye konuştu. >> Burcu AYDIN’ın Özel Haberi

Bakmadan Geçme