• Haberler
  • Genel
  • “İş beğenmemezlik yapılmazsa kimse işsiz kalmaz”

“İş beğenmemezlik yapılmazsa kimse işsiz kalmaz”

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar'da iş beğenmemezlik yapılmaması halinde kimsenin işsiz kalmayacağını söyledi Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre'nin hazırlayıp sunduğu ve Kocatepe Gazetesi Haber Müdürü Murat Arısoy, Hisar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Tel ve Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak'ın sorularıyla katıldığı programın konuğu Afyonkarahisar TSO [&hellip]

"İş beğenmemezlik yapılmazsa kimse işsiz kalmaz"

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hüsnü Serteser, Afyonkarahisar’da iş beğenmemezlik yapılmaması halinde kimsenin işsiz kalmayacağını söyledi

Karahisar TV Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu ve Kocatepe Gazetesi Haber Müdürü Murat Arısoy, Hisar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Tel ve Anahaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Mejnun Sancak’ın sorularıyla katıldığı programın konuğu Afyonkarahisar TSO Başkanı Hüsnü Serteser oldu.
Afyonkarahisar’daki işsizlik konusuna da değinen Serteser, Afyonkarahisar’daki işsizlik oranının Türkiye ortalamasının bir hayli altında olduğuna dikkat çekti.
Afyonkarahisar’da evine ekmek götürmek isteyen kimsenin işsiz kalmayacağını belirten Serteser, “iş beğenmemezlik yapıldığı takdirde işsizlik var gibi görünüyor. Ancak sabır gösteren insanların olduğu bir bölgede bu oran oldukça az oluyor. Afyonkarahisar bunun en güzel örneğidir.” dedi.
“Markalaşma alanında önemli adımlar atıldı”
Afyonkarahisar’daki ihracat hedefleri ile ilgili açıklamada bulunan Serteser, “Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’ın 2023 ihracat rakamını 7 milyar dolar olarak belirledi ve hedefimiz küçük olmamalı.” dedi. Mevcut sektörlerle bu hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını belirten Serteser, bizim şuan ihracatımız 365 milyon dolar olduğu düşünülürse, dörtle çarptığımız zaman 1,5 milyar dolar eder. Daha fazla çalışsak 3 milyar dolar olur diye konuştu.
Afyonkarahisar’da markalaşma adına önemli adımlar atıldığını belirten Serteser, bu konuda önemli çalışmalar sarf edildiğinin altını çizdi.
Serteser, “Biliyorsunuz mermeri tartışmak mümkün değil. Yeni parlayan yıldızımız termal tabi ki bu da çok önemli fakat bu konuda değişik kurumlar Afyon’da çalışma yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde milletvekili Sait Açba burada marka şehir uzmanı bir şirketle bizi görüştürdü ve onların bir çalışma yapmasını istedik. Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başkanlığında bunları değerlendireceğiz. Güzel bir şey var ki tüm kurumlar uyum içersinde olunca bazı şeylere ulaşmak çok daha kolay oluyor. Ve hızlı ilerleniyor. Afyonkarahisar netice de bunu anladı. Bundan halkımız, sanayicimiz, ticaret erbabımızda gayet memnun.” şeklinde konuştu.
Başkan Çoban’ın suçu yok
Afyonkarahisar’da kış dönemi yaşanan aksaklıklar ile ilgili açıklamalarda bulunan Serteser, bunun suçlusunun Belediye Başkanı Burhanettin Çoban olmadığını söyledi.
Başkan Çoban’ın şehir için iyi niyetli şekilde çalıştığını belirten Serteser, şunları söyledi: “Başkan Çoban hakikaten Afyon için çalışıyor ve çok iyi niyetli çalışıyor. Yani bu son yolların durumuna gelince o kadar çok çalışma yapıldı ki mesela Afjet, Türk Telekom ve su borusu yenile çalışmaları çok kısa sürede yapıldı ve bu sezona yetişmesi gerekiyordu. Afjet eğer ki bu eski boruları değiştirmeseydi, bu sene vatandaşlarımız ısınamayacaktı. Düşünsenize bu sene son 60 -70 yılın en sert kışıydı. Yani böyle bir zamanda halkın tepkisini düşünür müsünüz? Bu sıra da tabi ki kış geldiği için asfaltlamaları yapamadı. Hakikaten büyük bir yanlışlık var ise o zaman hep birlikte karşısında olalım ama bunda yoktu. Ama bazı plansızlıklar programsızlıklar oldu ama bu başkandan kaynaklanmadı. Ben burada hemşerilerimize biraz daha duyarlı olmalarını istirham ediyorum. Ama görecekler ki Başkan’ın gelecek sene planları var. Yeni kurulan asfalt planti sayesinde bu yazdan itibaren yollarımızın yeniden yapılacağına inanıyoruz.” (Kocatepe)

Bakmadan Geçme