İrem Derici'nin Hastalığı Ne?

Pop müziğin deli dolu kadını İrem Derici, sağlığını tehdit eden hastalıklarla boğuşuyor

Her söylediği şarkı ‘en çok dinlenenler’ listesinde yerini alan, dobralık ile kabadayılık arasında gidip gelen üslubuyla hem tepki çeken hem de izleyicisini şaşırtmasını bilen İrem Derici, sağlığını tehdit edecek sularda yüzüyor. 

İrem Derici’nin kendi ifadesi ile iki hastalığı bulunuyor. Bu hastalıklardan biri dipsomani, diğeri de anoreksiya… Peki bu hastalıkların anlamı nedir?

Dipsomani, kişinin aşırı alkol tüketme dürtüsüyle karakterize edilen bir tür psikolojik rahatsızlıktır. Bu durum, bireyin kontrol edilemez bir şekilde alkol alma isteği duymasına neden olur ve genellikle alkol bağımlılığıyla ilişkilendirilir. Dipsomani, kronik bir rahatsızlık olarak zamanla bireyin hayatını olumsuz yönde etkileyebilir ve tedavi edilmediği takdirde ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Anoreksiya, tam adıyla anoreksiya nervoza, ciddi bir yeme bozukluğudur. Bu rahatsızlıkta birey, kilo alma korkusuyla aşırı derecede kilo kaybeder ve yiyecek alımını kısıtlar. Anoreksiya nervoza, kişinin beden algısını bozar, vücut ağırlığı ve şekli konusunda takıntılı hale getirir.

İrem Derici'nin Hastalığı Ne?

Bakmadan Geçme