Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İRAP Japon uzmanlarla irdelendi

İRAP Japon uzmanlarla irdelendi

İl Risk Azaltma Planı (İRAP) Ön Hazırlık Toplantısı Japon uzmanların katılımıyla düzenlendi. Afyonkarahisar’da hazırlanması planlanan İl Risk Azaltma Planı diğer pilot illerden farklı olarak Japon uzmanların yönlendirmesi ve kılavuzluğunda hazırlanacak

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) ön hazırlık bilgilendirme toplantısı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü TAMP toplantı salonunda İl Müdürü Mehmet Buldan’ın Başkanlığında ilgili kurum kuruluşların teknik personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.
İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan toplantıda yaptığı konuşmada, İl Afet Risk Azaltma Planının (İRAP), ilin afetselliğini ve afetlerin olası etkilerini ortaya koyan ve bu etkileri en aza indirebilmek için afetler olmadan yapılacak çalışmaları bir süreç dâhilinde tarif ettiğini belirtti.
“AFYONKARAHİSAR PİLOT İL OLARAK BELİRLENDİ”
Buldan, “İRAP, sorumluları ve sorumlulukları tanımlayan, sürdürülebilir bir plandır. İl Afet Risk Azaltma Planlarının, 4 no’lu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde ‘Ülke düzeyinde uygulanacak afet ve acil durum müdahale, risk yönetimi ve zarar azaltma planlarını yapmak veya yaptırmak’ başlığı ve Uluslararası düzeyde ise; BM’nin Afete Dirençli Şehirler Kampanyası, Sendai Afet Risk Azaltma Çerçevesi (SFDRR) öncelikleri ve hedefleri doğrultusunda hazırlanması gerektiği vurgulanmıştır. Ülkemizde de afet risklerinin belirlenmesi ve azaltılması çalışmaları kapsamında AFAD Başkanlığı koordinasyonunda İl Afet Risk Azaltma Planı hazırlık çalışmalarına başlanmıştır. Bu kapsamda; Afyonkarahisar pilot il olarak belirlendi. Afyonkarahisar’da hazırlanması planlanan İl Risk Azaltma Planı diğer pilot illerden farklı olarak Japon uzmanların yönlendirmesi ve kılavuzluğunda hazırlanacaktır.” dedi.
Toplantıda AFAD Planlama ve Risk Azaltma Şube Müdürü Hüseyin Sarıkaya, şehrin afetselliği hakkında bilgi verdi. Japonya Uluslararası İşbirliği Sistemi Teknik Danışmanı Shoji Hasegawa, İRAP’ın hazırlık sürecini, takvimi Japonya örnekleri ile anlattı. Toplantı soruların cevaplandırılmasıyla tamamlandı. Toplantıda; Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JİCA) Türkiye Ofisi Başkan Yardımcısı Yuichiro Takada, Japonya Uluslararası İşbirliği Sistemi Teknik Danışmanı Shoji Hasegawa, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Öner, AKÜ Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Çağlar Özkaymak ve ilgili kurumların temsilcileri hazır bulundu.