İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

Afyonkarahisar İRAP Planında bulunan 287 eylemden 65'nin tamamlandığı açıklandı.

Türkiye’nin 81 ilinde 2021 yılında yürürlüğe giren İl Afet Risk Azaltma Planlarının (İRAP) uygulama sürecinde,  bu planlarda yer alan eylemlerin ilerleme durumlarını gözden geçirmek, iyi uygulamaları, karşılaşılan sorunları değerlendirmek ve afet risklerini azaltmaya bakış açısı ortaya koymak amacıyla “13 Ekim Uluslararası Afet Risklerinin Azaltılması Günü” olarak idrak ediliyor.

İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

VİDEO KONFERANS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş’ın başkanlığında, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş’in de katılımı ile çevrimiçi bir Video Konferans Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının 13.30 -14.00 saatleri arasında gerçekleştirilen çevrimiçi bölümünde,  İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş ve AFAD Başkanı Vali Okay Memiş illerden video konferansı izleyen İl Valileri ve İRAP İzleme ve Değerlendirme Komisyonu üyelerine hitap ettiler.

İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

Toplantıda, Afet Risk Azaltma çalışmalarının afet yönetimindeki rolüne, Türkiye Afet Risk Azaltma Planı ve İl Risk Azaltma Planlarında yer alan eylemlerin ilerleme düzeylerine ve bu ilerlemelerin Afetlere Dirençli Kentler yaratma çalışmalarına sağladığı katkılar konusuna vurgu yapıldı. İl Afet Risklerini Azaltma Planlarındaki eylemlerin gerçekleştirilmesi için tüm kurumlar ve belediyelerin üzerin düşen sorumluluğu yerine getirmesini istenildi. 

İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

AFAD AFYON İL MÜDÜRLÜĞÜ SUNUM YAPTI

Çevrimiçi bağlantının bitimini müteakiben, Afyonkarahisar İl AFAD Müdürlüğünce şehrin Risk Azaltma Planı ve planda yer alan eylemlerin ilerleme düzeyleri hakkında bilgiler sunulup, eylemlerin uygulanmasında karşılaşılan sorunlar ve öneriler ele alındı. İRAP Planı; Afetlerin olası etkilerini dikkate alarak, şehirlerin afetlere karşı daha dirençli hale getirebilmek için gerekli çalışmaları tanımlayan sürdürülebilir bir plan olarak tanımlanıyor. İRAP Planı herhangi bir kurum ve kuruluşun değil tüm ilin sahiplenmesi gereken bir plan olarak ifade ediliyor.

İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

AFYON İRAP PLANINDA TOPLAM 287 EYLEM 17 HEDEF VAR

Afyonkarahisar İRAP Planında; 1 amaç, 17 hedef, 287 eylem yer alıyor.  Bu eylemler 17 kurum, il ve ilçe belediyeleri tarafından yerine getiriliyor.  Bu eylemlerden 65’i tamamlandı. Diğer eylemler devam ediyor. Mevcut eylemlerin ilerleme düzeyi yüzde 42 olurken bu ilerleme düzeyi Türkiye ortalamasının üstünde olduğu öğrenildi.

İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

Bu durum Afyonkarahisar açısından olumlu bir durum olarak değerlendirilirken afetlere dirençli bir Afyonkarahisar için İRAP Planı kapsamında yürütülmekte olan eylemler çok önemli ve afetler öncesinde yapılan her bir birimlik yatırım afetler sonrasında meydana gelecek en az yedi birimlik zararın önüne geçeceği düşünülüyor.

İRAP Eylemlerinden 65 Tanesi Tamamlandı

Can kayıplarının önlenmesi de planlanırken, afetlere dirençli bir toplum haline gelinebilmesi için kurumların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edecekleri vurgulandı. Bu çabaların vatandaşlar, özel sektör kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları tarafından da desteklenerek, fert, aile ve toplum olarak bu konularda herkesin üzerine düşen sorumlulukların farkında olması gerektiği bildirildi.

Bakmadan Geçme