• Haberler
  • Gündem
  • Irak'ın kuzeyindeki referanduma dikkat – Kocatepe Gazetesi

Irak'ın kuzeyindeki referanduma dikkat – Kocatepe Gazetesi

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Şahin, '25 Eylül 2017 tarihinde ülkemizin dengesini bozacak referandum kuzey Irak’ta ‘Kürdistan bağımsızlığı’ için yapılacak referanduma hükümetin derhal tepki göstermesini ve gerekirse bölge ülkeleriyle birlikte yaptırım gücü uygulaması gerekmektedir. Sözde Kürdistan burada ABD ve İsrail üssü olarak kurulacaktır. 'ikinci İsrail' olması söz konusudur. 1500 kilometre ötedeki [&hellip]

Milli Birlik ve Kardeşlik Federasyonu Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Şahin, “25 Eylül 2017 tarihinde ülkemizin dengesini bozacak referandum kuzey Irak’ta ‘Kürdistan bağımsızlığı’ için yapılacak referanduma hükümetin derhal tepki göstermesini ve gerekirse bölge ülkeleriyle birlikte yaptırım gücü uygulaması gerekmektedir. Sözde Kürdistan burada ABD ve İsrail üssü olarak kurulacaktır. ‘ikinci İsrail’ olması söz konusudur. 1500 kilometre ötedeki İsrail bu kez 7/24 komşumuz oluyor. Bu yalnız toprak bütünlüğümüz için değil yönetim anlayışımız ve cumhuriyet değerlerimiz için de tehdittir”dedi.
KÜRTLERİ ATEŞE SÜRÜYORLAR
Referandumun sonuçlarının dikkatle takip edilmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, “Dünyanın ilgilendiği bir konu ve dünyanın her tarafından bu konuda tavır ortaya konulmakta ülkemiz toprak bütünlüğü tehlikeye düşmesi için Avrupa elinden gelen desteği bu konuda sağlamaktadır. Bizde Türkiye Cumhuriyeti devletinin Sayın Cumhurbaşkanını ve seçilmiş hükümeti bu konuda tavır almaya ve yaptırım uygulatıp,  bu ülkemiz için önem arz eden referanduma müsaade edilmemesini yetkililerden Türk milleti adına ülkemizin bekasını düşünen bir sivil toplum örgütü olarak talep ediyoruz. Bölgede bulunan vatandaşlarımız ateşe sürülmüş olacak çünkü, sözde Kürdistan kurmaya kalktıkları zaman bütün bu ülkelerin Kürtleri ateşe sürülmüş olacaktır” ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANIMIZ
TAVIR ALMALI
Şahin, şöyle devam etti:
“Millet iradesini arkasına alarak dünyaya meydan okuyan Sayın Cumhurbaşkanımızın iş işten geçmeden bu konuda tavır almasını, gerekirse orta doğuyu bu konuda toparlayıp referandumdan çıkacak sonucu beklemenin vereceği zararı göz önüne alarak bu referandumun yapılmasını ve bu oyunun bozulmasını sağlamasını Türk halkı adına Milli Birlik ve Kardeşlik federasyonu olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın birleşmiş milletlerdeki konuşmasında oradaki yöneticileri uyardığı sözü ile bizde kendilerine yarın çok geç olabilir diyoruz.”

Bakmadan Geçme