'İptaller olsa da festivaller yapılacak'

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Jaz Festivallarinin sanat yönetmeni Hüseyin Başkadem maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı konserleri iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.Afyonkarahisar kamuoyundaki talep ve desteğe rağmen Kültür Bakanlığı'nın iki festivale de maddi destek sağlamaması bazı organizasyonları tehlikeye soktu.Afyonkarahisar Valiliği'nce sağlanan 20 bin TL ve Afyonkarahisar Belediyesi'nce sağlanan 45 bin TL'lik kaynaklarla her iki festivali de sürdürmeye [&hellip]

Afyonkarahisar Klasik Müzik ve Jaz Festivallarinin sanat yönetmeni Hüseyin Başkadem maddi imkansızlıklar nedeniyle bazı konserleri iptal etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.
Afyonkarahisar kamuoyundaki talep ve desteğe rağmen Kültür Bakanlığı’nın iki festivale de maddi destek sağlamaması bazı organizasyonları tehlikeye soktu.
Afyonkarahisar Valiliği’nce sağlanan 20 bin TL ve Afyonkarahisar Belediyesi’nce sağlanan 45 bin TL’lik kaynaklarla her iki festivali de sürdürmeye çalışacaklarını belirten Hüseyin Başkadem, “Bazı konserlerden ve organizasyonlardan fedekarlıkta bulunmamız gerekiyor. Ama festivallerin bu yıl da yapılması için kendi kaynaklarımıda kullanacağım. Afyonkarahisar Valiliği ve Afyonkarahisar Belediyesine teşekkür ediyorum. Onların destekleri ile Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali ve Afyonkarahisar Jaz Festivali gerçekleşecek. Ama Bakanlık’tan gereken desteği alamadığımız için bazı planlarımızda aksama olacak. Maddi imkanlar yetmediği için bazı konserlerimizi iptal edeceğiz” dedi.
Afyonkarahisar’da sivil toplum kuruluşları ve sanatseverlerin desteğini yakından hissetiğini belirten Hüseyin Başkadem, “Gerçekten büyük destek ve talep görüyoruz. Bu nedenle müteşekkiriz. Herşeye rağmen festivallerimizi gerçekleştireceğiz. Rumi’den isimli konserimiz ile birlikte Swetlana Meermann-Muret konserini ve Emma Pountney, Clarinet konserini, Maria Papapetropoulou-Sedef Erçetin konserini iptal etmek zorunda kalacağız” dedi.

Bakmadan Geçme